Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΝΙΚΟΣ στο χωριό του Αϊ - Βασίλη!!!!


 ΠΑΝΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ  στο χωριό του Αϊ Βασίλη. Τα ξωτικά χτυπάνε τριπλοβάρδιες και δανείζονται ώρες από τις επόμενες μέρες για να προλάβουν!!!!!
Η Mrs Santa έχει ανοίξει κιτάπια και περγαμηνές και αναψοκοκκινίζει πάνω από τις κατσαρόλες, τα πυρέξ και τις φόρμες. 
Κι ενώ τα περισσότερα σπιτικά αυτή την εποχή μοσχομυρίζουν από το βούτυρο, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη, τ'αμύγδαλα, τις κανέλλες και τα μοσχοκάρφια, και τα τραπέζια γεμίζουν από τις πιατέλες με τα μοσχοβολιστά μπισκότα, τους χιονισμένους κουραμπιέδες, τα λιγωμένα μελομακάρονα και τα σοκολατάκια δίχως όρια, το δικό μου μυρίζει γκρέϊπφρουτ, μανταρίνι, πικραμύγδαλο, τριαντάφυλλο, γιασεμί, μαστίχα και τα τραπέζια γεμίζουν με σαπούνια, μπουκαλάκια, roll on, βαζάκια και κάθε λογής καλούδια για την ομορφιά μας. :)
Καλά ως εδώ, αλλά, έλα που ήθελα κι εγώ να μοσχοβολίσει και κάτι διαφορετικό. Γι'αυτό και καταπιάστηκα μ' ένα σαπουνομαγείρεμα με εσάνς Χριστουγεννιάτικη. Χεχεχεχεχεεεεεε............
Ιδού, λοιπόν, το χριστουγεννιάτικο μπισκοτοσαπουνάκι μου.(θα το αναρτήσω κάποια στιγμή αν καταφέρω να επιβιώσω). Σας το αφιερώνω με αγάπη :)

Χριστουγεννιάτικο σαπούνι με άρωμα μπισκότου, γκρέϊπφρουτ και κέδρου
!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα βράδυ που έπινα το ζεστό τσαγάκι μου με άρωμα μήλο και κανέλλα, μου ήρθε νέα διαστροφική ιδέα.
ΣΑΠΟΥΝΙ !!!!
Και έτσι οδηγήθηκα μέσα από απανωτά εμφράγματα και εγκεφαλικά (θα γίνει και γι'αυτό ανάρτηση και θα καταλάβετε γιατί) εδώ :

Σαπούνι με άρωμα μήλου και αφέψημα κανέλλας και γαρύφαλου
Μόνο με την θαυματουργή κηραλοιφή για τους πόνους και τα λαδάκια της Santa Kουμπάρας μπορώ να σταθώ (σχεδόν) ορθή και να συνεχίσω, αδιαφορώντας αν έξω ο ήλιος έρχεται και φεύγει κάθε μέρα. Και έτσι για το καλό, για να μην μένει και το μάτι πολύ μαύρο και πρησμένο από την αϋπνία, όποτε προλαβαίνω βάζω και το τζελ ματιών  νάρθει ν' ανακουφιστεί το σακουλάκι κάτω από το μάτι......(είπαμε να προσέχουμε και λίγο την beaute μας). Χαχαχαχαχαααααααααααα ..... (πολλά καντάρια τρέλλα και με την αϋπνία χειροτερεύει)


Και όλα αυτά γιατί??? Μα για να προλάβω τα δώρα σας αγαπημένες!!!!!!!! :) :) :)
Κορίτσια μου γλυκά κι αγαπημένα μην νομίζετε ότι επειδή δεν έχω απαντήσει δεν έχω δει τα μηνύματά σας. Μια χαρά τα είδα όλα και ετοιμάζω πυρετωδώς . Ευχαριστώ όλες όσες απάντησαν και παρακαλώ όσα καλά κορίτσια δεν μου έχουν ακόμα απαντήσει να το κάνουν γοργά.
Εφη Π. και Τζούλια πείτε μου τί άρωμα θέλετε τη λοσιόν σώματος και τη lotion bar γλυκές μου να τρέξω να μαγειρέψω :)
Χρύσα μου καλή από την Κέρκυρα, Felixmax, Charoula, Μαρία μου (που σε ξέχασα η τρελλή την Παρασκευή και δεν σε πήρα τηλέφωνο και σου ζητώ συγγνώμη), Δέσποινα πείτε μου τί άρωμα να έχει η lotion bar (τριαντάφυλλο, γαρδένια, γιασεμί, νερολί, μαστίχα, πράσινο μήλο, πεύκο, μέντα ????) και το λιπ μπαλμ (καραμέλα -απίστευτη-, σοκολάτα-μιαμ-, ρόδι -μμμμμμμμμμμμμ -, μάνγκο - φρεσκάδα-, μαστίχα -αχααααααά-, μπισκότο -λες???-).
Αντε, άντε κορίτσια μπάτε στο χορό για να προκάμει το έλκηθρο να τα φέρει έστω και για την Πρωτοχρονιά (να σας πω την αλήθεια εγώ πάντα παραδοσιακά τα δώρα μου τα έκανα και τα κάνω την Πρωτοχρονιά αλλά με τον μικρό, ο Αϊ Βασίλης έρχεται μία φορά τα Χριστούγεννα μόνος του και μία την Πρωτοχρονιά μαζί με τον Καινούριο Χρόνο. Ηθελε και των Φώτων να έρχεται και με τη Μπεφάνα αλλά κάπου εκεί έπεσε απαγορευτικό !!!!! Χαχαχαχαχααααα).
Και περιμένοντας τα νέα σας, θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα γλυκό και ευχάριστο διάλειμμα που έκανε η υποφαινόμενη Santa Deni προχθές το απόγευμα.........
Η γλυκειά Στέλλα από τη Θεσσαλονίκη (νικήτρια κι αυτή του διαγωνισμού μας) κανόνισε και ταξίδεψε από την όμορφη πόλη της και συνδυάζοντας κάποια αγγαρία έσπευσε να γνωρίσει από κοντά τις δυό τρελλοκουμπάρες!!!! Το πρώτο ραντεβού έγινε την Πέμπτη το απόγευμα αλλά, δυστυχώς, για μένα ήταν τελικά αδύνατον να παρευρεθώ!!!! Δεν υπήρχε όμως καμμία περίπτωση να μην συναντήσω αυτήν την νέα φίλη και έκανα τα πάντα για να μπορέσω να τη δω την Παρασκευή. Την ευχαριστώ που μου έκανε την τιμή να χάσει την ξεκούραση της ή ό,τι άλλο θα έκανε το μεσημέρι και να δεχτεί να ταλαιπωρηθεί στο κέντρο της Αθήνας.
Ετσι, είχα την χαρά να γνωρίσω από κοντά έναν εξαιρετικό άνθρωπο, γλυκύτατο που ξέρει να δίνει και (πολύ σημαντικό) να παίρνει αγάπη :)


Οι ώρες περνάνε χωρίς να το καταλάβεις όταν βρίσκεσαι με ανθρώπους που έχουν τόση ζωντάνια, τόση νεανικότητα, τόση αγάπη. Ετσι και για μένα κυλούσαν οι ώρες κοντά σ'αυτή τη νέα φίλη που νόμιζα ότι την ξέρω χρόνια. Τόσα πράγματα να μοιραστείς με τη άνεση των ανθρώπων που επικοινωνούν στο ίδιο μήκος κύματος!!!!!!!. Πόσες φορές δεν ευχήθηκα να έμενε κοντά, το ίδιο κι εκείνη. :)
Ενας άνθρωπος γλυκός, ανήσυχος, δημιουργικός, διαφορετικός, με απίστευτη αγάπη στην οικογένεια της και στη ζωή :)
Τελικά είμαστε πολλές (και πολλοί πιστεύω) και τελικά οι αποστάσεις δεν μπορούν να σε κρατήσουν μακριά και όπως είπα στη Στέλλα, εύχομαι κάποια στιγμή να κάνω πραγματικότητα ένα όμορφο όνειρο. Εναν πανελλήνιο σύλλογο γυναικών -και άντρων φυσικά- με αγάπη για την ζωή, την τέχνη, τη δημιουργία. Ονειρεύομαι ένα ηλεκτρονικό κανάλι επικοινωνίας αλλά κι ένα χώρο φυσικό που θα γεμίζει από την αγάπη μας, την τρέλλα μας και τη ζεστασιά μας.
Ανήσυχα και δημιουργικά μου πνεύματα ενωθείτε!!!!! Η ισχύς εν τη ενώσει!!! Πού ξέρετε ???? Μπορεί έτσι κάτι ν'αλλάξουμε προς το καλό σ'αυτή τη ζωή. Μπορεί κάτι όμορφο ν'αφήσουμε κληρονομιά στους συνεχιστές μας. Γιατί όχι????? Μπορεί να με χαρακτηρίσετε ονειροπόλα, ουτοπίστρια, ανόητη νεφελοπερ(ι)πατήτρια αλλά σαν αισιόδοξο άτομο συνεχίζω να ελπίζω και να προσπαθώ. Δύσκολα καταθέτω τα όπλα και τίποτα δεν θεωρώ αδύνατο.
Σας δίνω πρόκληση και πρόσκληση!!!!
Φτάνει όμως, ας μην σας κουράζω παραπάνω!!!! (Σας πέταξα το δόλωμα και περιμένω ήσυχα ήσυχα τώρα. Ξέχασα να σας πω ότι, συνήθως, έχω και πολύ υπομονή :)
Ελπίζω η γλυκειά Στέλλα να μου επιτρέπει να σας παρουσιάσω το πανέμορφο δώρο που μου έφερε. Μεταξύ όλων, αγαπάει το πλέξιμο και θέλω να θαυμάσετε κι εσείς μία από τις δημιουργίες της. Ενα πανέμορφο κασκόλ - σάλι στο αγαπημένο μου χρώμα το μπλε με κρόσια τριφυλλάκια, που προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια συνοδευόταν από μια αγαπημένη τριανταφυλλάτη καρφίτσα. Ομορφο και ζεστό σαν την ίδια !!!!!!! :)

Κι αν αναρωτιέστε τί είναι αυτό μέσ'τη μέση ............ περιμένετε πίνω μια γουλιά .............. αααχχχχχ!!!νέκταρ..........!!!! Επειδή συνήθως σόϊ πάει το βασίλειο, αυτό το μπουκάλι που βλέπετε περιέχει (όχι για πολύ) ένα καταπληκτικό λικέρ πορτοκάλι - καφέ????!!!!!! από τα χεράκια της χρυσοχέρας μαμάς της. (Αγαπητή Στέλλα πες στη μαμά σου ότι ή θα δώσει συνταγή ή θα με υπολογίζει κι εμένα για κανένα μπουκαλάκι). Απλά, θεσπέσιο!!!!!!
Στην υγειά της Στέλλας μας, της μαμάς της και στην υγειά όλων εσάς συνοδοιπόροι, όπου κι αν βρίσκεστε!!!!! :) :) :)
Εύχομαι με το καλό να καταφέρουμε να σμίξουμε όσοι γίνεται περισσότεροι :)

"You, you may say
I'm a dreamer, but I'm not the only one
I hope some day you'll join us
And the world will live as one"
  
Μέχρι την επόμενη φορά σας αφήνω να ονειρευτείτε αφιερώνοντας σας αυτό το υπέροχο τραγούδι 
John Lennon : Imagine 

 
 

11 σχόλια :

  1. Kαλημερα!!!Kαλη XPIΣTOYΓENNIATIKH εβδομαδα να εχουμε!!!!
    losion, κρατα η μαμα, νερολι!!
    Λιπ μπαλμ χα αρπαζει η μικρη ξωτικη κορη μανγκο φρεσκαδουρα λοιπον σαν τα λουλουδια μας.....Mε θρασος ομως θα πω για πολλοστη φορα οτι σαν μωρο περιμενω αναρτηση απο την SANTA DENI για σαπουνι Kαστιλης και γενικα καθαριστικα για το σπιτι.....Aπο τον Iουλη η γκρινιαρα εγω.OXI OXI αντεχω ακομη.Πολλα πολλα φιλια σε ολους σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι τόσο γλυκό κορίτσι Mrs Santa!!! Χαράς στο κουράγιο και στην όρεξη σου να τρέχεις να τα προλάβεις όλα για να μας τα δωρίσεις... Λοιπόν για αυτό το σύλλογο που λες count me in!!! Μετά τη γνωριμία με την τρελοκουμπάρα και τη διαδικτυακή γνωριμία με σένα... ω ναιι!!! !θέλω να είμαι κι εγώ μέλος του κλαμπ!!!
    Ανυπομονώ να παραλάβω τα πραγματάκια που μας στέλνεις και με τη σειρά μου σου δίνω πολλές πολλές ευχές για όμορφα Χριστούγεννα, με Υγεία, Αγάπη και Δημουργίες... Πολλά φιλιά!!!! (k)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aπο Μαρια: τςτςτςτς δεν ξερω αν θα στο συγχωρησω ποτε!Το οτι κατεβηκες την τεταρτη Αθηνα και δεν με ειδοποιησες αυτο παραπαει.Πλακα κανω..ενα μυαλο εχεις και συ και τι να πρωτοσκευτει οποτε ναι σε συγχωρω.Λοιπον εγω την λοσιον μπαρ την θελω μαστιχα και το λιπ μπαλμ ροδι μμμμμ.και να σου ευχηθω καλο βραδυ,και ομορφα ζεστα,γλυκα μαγικοΧριστουγεννα.φιλακιααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, κουμπάρα, κουμπάρα, κουμπάρα!!!! Αύριο θα μου έχεις μία μπάρα σαπούνι μήλο να πάρω βαθιές εισπνοές, για να μας μπει ο νέος έτος μοσχομυριστός!!!!!! Όταν δεν μπορείς να το αποφύγεις, λένε, τουλάχιστον προσπάθησε να το απολαύσεις! χαχαχα :) Πώς σε νιώθω... μα πώς σε νιώθω.... Εγώ αυτές τις μέρες κοιμάμαι γύρω στο 12ωρο, και το 12ωρο που είμαι ξύπνια, πάλι κοιμάμαι! Έλεος;;;; Όσο για την Στέλλα μας... ό,τι και να πω λίγο θα είναι! Θα πω όμως, πως με έβαλε στην πρίζα και έμαθα πλέξιμο!!!! Αχ, βρε Στέλλα, με κατέστρεψες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπημένο μου τρελλοκουμπαρίνι, σε περιμένω με μπισκοτοσαπουνάκι και κανελομηλαράκι αλλάάάάάάαααααα...... και το νέο τριανταφυλλοσαπουνάκι νάρθεις να πλύνεις το προσωπάκι σου και ν'αγαλλιάσει η ψυχή σου. Οταν πλυθείς μ'αυτό .... θα πεις "φέρτε κι άλλες κηραλοιφές να μαγειρέψω οληνυχτίς, φέρτε κι άλλους υποτιτλισμούς να με ξημερώσουν ..... Δεν σας φοβάμαι, έχω τριανταφυλλάκι σαπουνάκι και φρέσκο φρέσκο το μουτράκι :))" Χαχαχαχαχααααα.... Οσο για το πλέξιμο, τοιμάσου!!!! Εχωδει κάτι νήματα πολύχρωμα να τρελλαθείς :) Φτου, να μην έχω τζάκι. Ιδιες γιαγιές (με πρόσωπο αρυτίδιαστο όμως) να πλέκουμε μετά μανίας και να μπουρμπουρεύουμε μέχρι πρωίας.... Αυτό το ποιητικό μου έμεινε μου φαίνεται :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω να πω ότι έχω πάθει την πλάκα μου με όλα τα καινούργια σαπούνια, αλλά ΕΙΔΙΚΑ με το πεύκο! Τι ηταν αυτό, μανα μου!!!! :) Μπράβο, πραγματικά μπράβο! Να δω πού θα τα βάλω όλα τώρα, που όλα τα θέλω στο μπάνιο!!! :) (πολύ βιαστικά και αργά μπαίνω όπως βλέπεις. Αυτό έπρεπε να σου το πω! Να δω πότε θα μπω στο δικό μου μπλογκ!) :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ! Πρέπει ν'ανεβάσω συνταγούλες!!!! Και όχι μόνον. Εχω υποσχεθεί ανάρτηση για τα καθαριστικά και με το δίκιο τους γκρινιαρίζουν τα κορίτσια. Ασε την οδοντόκρεμα. Ασε την ανάρτηση για τους μαύρους κύκλους. Ασε.... Ασε.... Ασε....Υπομονή ολίγον ωρών παρακαλώ και θα έρθω πεφωτισμένη και αγιασμένη μιά και αύριο είναι των Θεοφανείων και αγιάζουν τα νερά. Ετσι θα μου έρθει κι εμένα η φώτιση και η επιφοίτηση και θα στρωθώ να γράψω μετά λικερακίων καταπληκτικών :) Καλή Φώτιση καλές μου φίλες και ....a bientot!!!!!!!!!!!!!! (k)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κορίτσια καλή και δημιουργική χρονιά!! Περιμένω πώς και πώς τις συνταγές σας!! :d

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρέλαβα τα δώρα μου!!! Παρέλαβα τα δώρα μου!!!! (χοροπηδάω και στριφογυρνάω...) Μα τι παιδί είσαι εσύ;;; πόσα πραγματάκια μου έβαλες;;; Πραγματικά δεν έχω λόγια για να σε ευχαριστήσω!!! Ηδη τα άνοιξα όλα, το μύρισα, έβαλα πάνω μου, ξεφύλλισα τα βιβλία και είμαι πανευτυχής! Santa Claus μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Τα χεράκια σου είναι θαυματουργά! Να είσαι πάντα γερή, ευτυχισμένη, τυχερή και γεμάτη στην ψυχή! Η δοτικότητά σου είναι σχεδόν εξωπραγματική! Πολλά φιλιάααααααα (k)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα!!!!!Παρέλαβα και εγώ τα δώρα μου και είναι όλα ΤΕΛΕΙΑ..ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!
    Χίλια ευχαριστώ.Αναμένουμε ανάρτησή σου σύντομα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. XA! Aποφασισε ο AI BAΣIΛHΣ φετος να μας κανει θεαματικη εμφανιση τια αποκριες KAI TA KATAΦEPE!!!!H κορη το μανγκο το εχει μαζι της ΠANTA !!!Eιναι οχτω χρονων!!!
    H μαμα τα λοιπα καλουδια τα εχει βαλει σε μια παλια καπελιερα ....
    Eισαι ΦOBEPH. KOYMΠAPEΣ πρεπει να σας προσεχουμε σαν τις καρετα καρετα ενα πραγμα....
    OΛA τα καλα του κοσμου ας σας βρουν στο δρομο σας.
    ΠPΩTA AΠ'OΛA YΓEIA .
    Σας φιλω σταυρωτα και τις δυο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή