Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μέγας Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός και .............................. ΔΩΡΑ, ΔΩΡΑ, ΔΩΡΑ .....................!!!!!!






Πρώτα Χριστούγεννα φέτος στο σπιτικό μου και είπα κι εγώ να σας κάνω κανένα δωράκι για το καλό.
Προχθές σας άναψα (ίσως) λίγο τα αίματα με τα υπονοούμενα περί κονταροχτυπημάτων, 5 πρώτων θέσεων και λοιπά. Αμέεεεεεεεεεεε!!!!! Τί? Ετσι, χωρίς σασπένς!!!???? Ηρθε η ώρα να σας ανακοινώσω τί ακριβώς εννοούσε ο ποιητής (χχχχχχχχμμμμμμμμμμμμμμμμμμ.... για κρατείστε αυτή τη λέξη, θα σας χρειαστεί). 
Λοιπόν, χωρίς να σας κρατάω άλλο σε αγωνία, κυρήσσω επισήμως ..........την έναρξη του ..... ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ μας.
Ταράααααααααμμμμμμμμμμμ !!!!!!
Τί σημαίνει αυτό στα ελληνικά...???!!! Πολύ απλά ζητάμε απ'όλες τις φίλες και τους φίλους να μας στείλουν ένα ωραιότατο τετράστιχο με θέμα τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά και η εξαίρετη πενταμελής μας επιτροπή (την οποία και θα σας παρουσιάσω παρακάτω μόλις τελειώσω με τα κονιάκ, τα παγωμένα νερά και τον αιθέρα) θα εκλέξει τα ΠΕΝΤΕ (5) καλύτερα. 
Τα τετράστιχα μπορούν να είναι κωμικά, σατυρικά, ρομαντικά, δακρύβρεχτα ή ό,τι άλλο θέλετε και σε οποιαδήποτε μορφή ομοιοκαταληξίας ή σε ελεύθερο στίχο. Αποφασίστε εσείς ό,τι σας ταιριάζει αρκεί να βάλετε την ψυχή σας να μιλήσει. (Για τόση ελευθερία μιλάμε, έτσι??? Ελπίζω να καταλαβαίνετε πόσον δημοκρατικό άτομο είμαι .............).
* Παράκληση να είναι δικά σας και όχι ετοιματζίδικα (αυτή η διευκρίνηση οφείλει την πατρότητά της στο κακιασμένο κι ανάποδο ξωτικό, τον άντρα μου, αλλά δεν έχει κι άδικο)*
Εδώ είστε ακόμα ή φύγατε?????
Αααααααααααα, βλέπω μου έχετε γερή κράση, γι'αυτό κι εγώ, και όχι μόνον εγώ, αλλά και καλοί φίλοι, θα σας κάνουμε να χαμογελάσετε με τα όμορφα δωράκια μας.
Και για όσους έχουν πιο αδύναμη κράση και βιάστηκαν να σκεφτούν ότι ... "πάει, τελείωσε, την πήρε κι αυτή την οδό της απωλείας. Τόσον νέα, ωραία και να το χάσει το λίγο μυαλό που είχε????? Τςτςτςτςςςςςςς...." και άλλα τέτοια, τα οποία απέχουν ίσα με τρεις ηπείρους δρόμο από την πραγματικότητα, σας λέω να δώσετε βάση στα παρακάτω. Ούτε το έχασα, ούτε κοιμήθηκα με το εγχειρίδιο του μαρκήσιου ντε Σαντ κάτω από το μαξιλάρι μου. Βρε κουτά, αφού εγώ κατάφερα και έγραφα για μία εβδομάδα ποιήματα και μάλιστα εις την ιταλικήν (όποιος έχει παιδιά που πάνε δημοτικό ή όποιος θυμάτε πώς ήταν όταν είχε παιδιά στο δημοτικό, θα με νοιώσει μέχρι τα κατάβαθά του), δεν θα τα καταφέρετε εσείς???? Ολοι κρύβουμε μέσα μας ένα ποιητή. Γιαααααααα....... βγάλτε τον, λοιπόν, όξω στο φως και ξύστε τα μολύβια. Μπορείτε να ξύσετε και το κεφάλι σας αν νομίζετε ότι θα βοηθήσει τις ιδέες να κατέβουν πιο εύκολα.
Αγαπημένοι μου, σας προκαλώ ....... βάλτε στοίχημα με τον εαυτό σας και κερδίστε το. Βγάλτε μολύβια και χαρτιά και αφεθείτε στο ποιητικό παραλήρημα.
Πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο. Οπως θα δείτε παρακάτω και παρακάτω και παρακάτω ...... εκτός από το στοίχημα με τον εαυτό σας, θα κερδίσετε και όμορφα, χρήσιμα και ποικίλα δώρα. Ρίξτε μια ματιά και αν τα βρείτε του γούστου σας, μην .... χρονοτριβείτε. Στ' άρματα, στ' άρματα αδέλφια ενωμένοι :)
Ο διαγωνισμός μας θα λήξει την 15η Δεκεμβρίου 2013, στις 23:59 μμ. και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την ημέρα της γιορτής μου, στις 17 Δεκεμβρίου 2013, μετά τις 21:00 μμ.

Ολα τα δώρα, είναι χειροποίητα, φτιαγμένα με πολύ αγάπη και πολύ μεράκι και απίστευτη διάθεση να κάνουν χαρούμενα πρόσωπα να χαμογελάσουν ευχαριστημένα. (Εδώ θα μπορούσα να γράψω ατέλειωτα κατεβατά περί των δύσκολων καιρών, στους οποίους ζούμε κλπ κλπ. Ομως δεν πρόκειται να το κάνω , πρώτα πρώτα γιατί όλοι βιώνουμε τις ίδιες δύσκολες καταστάσεις λιγότερο ή περισσότερο και έπειτα γιατί, ακριβώς λόγω των καθημερινών μας δυσκολιών, πιστεύω ότι όλοι έχουμε την ανάγκη να ξεχαστούμε για λίγο και να χαρούμε τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές) .
Γι'αυτό..........................................

Από τα δικά μου τα χεράκια θα έχετε ένα πακετάκι με τα ακόλουθα : 
1) μία λοσιόν σώματος 100 ml με επιλογή αρώματος (τριαντάφυλλο, γιασεμί, γαρδένια, πράσινο μήλο, μανταρίνι, πικραμύγδαλο - εσπεριδοειδή, βανίλια - ροδάκινο, λεβάντα, πικραμύγδαλο - μέντα, μαστίχα, .......) για απαλή, μεταξένια επιδερμίδα όλη την ημέρα :)


2) ένα τζελ ματιών σε roll on 10 ml για να έχετε ένα ξεκούραστο βλέμμα τα πρωϊνά αλλά και οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας και παράλληλα σύσφιξη και αντιρυτιδική προστασία :)


3) ένα σέρουμ προσώπου, λαιμού, μπούστου 30 ml. Το must στην περιποίηση και στην φροντίδα της επιδερμίδας κάθε γυναίκας, που θέλει να είναι και να φαίνεται νέα και υγιής.



4) ένα σαπουνάκι με επιλογή  (καστίλλης, τριαντάφυλλο, γιασεμί, γαρδένια, μαστίχα, καλέντουλα - χαμομήλι, κ.λ.π) για να απολαμβάνετε την καθαριότητα, την υγεία και την απαλότητα στο δέρμα σας. :)



και 5) μία lotion bar 20 γρ. για τα χεράκια σας, τους αγκώνες, γόνατα, φτέρνες αλλά και όλο το σώμα. (νά'ναι καλά η αγαπημένη μου κουμπάρα και θεραπεύτρια για την ιδέα που μου έδωσε). Μία εκπληκτική ιδέα για να έχετε πάντα μαζί σας την περιποίηση των χεριών σας και όχι μόνο. Η lotion bar σας συνοδεύει στην τσάντα σας, στο κομοδίνο σας, δίπλα από τον νεροχύτη ή τον νιπτήρα και σας χαρίζει την περιποίηση και την απαλότητα που χρειάζεστε όπου και όποτε την χρειαστείτε :) Με επιλογή αρώματος (τριαντάφυλλο, πράσινο μήλο, γιασεμί, γαρδένια, νερολί, μέντα ).
ENJOY & CARRY :)



Και βέβαια για να μην ξεχνάμε και τα "καλά"μας τα αγοράκια (άντε να μην ανοίξω το στόμα μου αλλά έχετε χάρη που έρχονται γιορτές), αντίστοιχα δωράκια για την περιποίηση τους όπως το τζελ των ματιών, το σέρουμ (αλλά ειδικά φτιαγμένο για άντρες), το σαπουνάκι τους και η lotion bar "ENJOY & CARRY" (σε αντρουά μυρωδιές φυσικά για να μην παρεξηγηθούν,) και αντί της λοσιόν σώματος θα βάλουμε το καταπληκτικό μεταξένιο after shave 100 ml (και ο σύζυξ και ο πατήρ έχουν ξετρελλαθεί. Και σας μιλάω για άτομο με προβληματικό δέρμα που ερεθίζεται πολύ εύκολα και γεμίζει κοκκινίλες  ο συμβίος και για ένα μεγάλο, καλομαθημένο και ψυχοβγάλτικο αγοράκι ο φάδερ ημών. Γι'αυτούς το ξέρω από πρώτο χέρι. Τώρα για τους υπόλοιπους που το χρησιμοποιούν φαντάζομαι ότι για να μην μου έχουν κόψει την καλημέρα, θα είναι ευχαριστημένοι .......) κι αυτό σε πολύ αντρουά μυρωδιά γιατί ΚΑΙ οι άντρες έχουν ανάγκη από την φροντίδα μας!!!!!!!!!!!!!!


Νομίζετε ότι τελειώσαμε????? Οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοχχχχχχχχχχχιιιιιιιιιιιιιι............ Τα δώρα συνεχίζονται με πολύ αγάπη από εξαιρετικούς φίλους.
Ανέκαθεν, είχα μία τεράστια αγάπη για τα γούρια. Απ'όταν θυμάμαι να κάνω δώρα σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς για την Νέα Χρονιά, πάντα επέλεγα με πάρα πολλή προσοχή και αγάπη όμορφα γουράκια για να μπει με το καλό η χρονιά. Ετσι λοιπόν, δεν θα ήταν δυνατόν να αφήσω εσάς, αγαπημένοι μου, χωρίς ένα ιδιαίτερο γούρι για τον καινούριο χρόνο. Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε να ψάξω πολύ γιατί οι απίστευτοι, αγαπημένοι άνθρωποι, που απαρτίζουν την ομάδα του "Arcane-shop", ( πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του και με πολύ μεγάλη απήχηση, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε και θα καταλάβετε γιατί σε επόμενη εκτενέστερη παρουσίαση) όταν έμαθαν για τον διαγωνισμό και τα δώρα που σκόπευα να κάνω, αμέσως, θέλησαν με όλη τους την καρδιά να προσφέρουν κι εκείνοι. Με πολύ χαρά μου ζήτησαν να διαλέξω ανάμεσα από τα εκπληκτικά, πανέμορφα, πανίσχυρα είδη τους. Αυτό  για μένα βέβαια ήταν βασανιστήριο γιατί τί να διαλέξεις μέσα από τόσα πράγματα όταν θέλεις να τα διαλέξεις .... ΟΛΑ!!!!!! Μα, ΟΛΑ, όμως............!!!! Ωχχχχχχχχ! ίσως κάνοντας μια βόλτα στο Arcane και το Venus Spell, καταλάβετε τί περνάω κάθε φορά μαζί τους όταν θα ήθελα να έχω δέκα χέρια, είκοσι αυτιά, καμμιά εικοσαριά λαιμούς και άπειρους χώρους στο σπίτι για να χωρέσουν όλες αυτές οι απίθανες δημιουργίες. Τέλος πάντων, όμως την πέρασα κι αυτή τη δοκιμασία για χάρη σας αγαπημένοι και σας παρουσιάζω το γουράκι που θα συνοδεύει τη φροντίδα της ομορφιάς σας :)




Απλό, πανέμορφο, ενδυναμωμένο με νεφρίτη και ενεργοποιημένο από τα ευλογημένα χεράκια της Φάϊζας (η βασική ψυχή του Venus-Spell και του Arcane). Οπως με ενημέρωσε η ίδια, ο νεφρίτης επιλέχθηκε για το συγκεκριμένο γούρι γιατί φέρνει αγάπη, αισιοδοξία και ομορφιά στην καθημερινή μας ζωή. Νομίζω ότι είναι αυτά που όλοι επιζητούμε για τη ζωή μας, ή όχι??? 
Δεν είναι λοιπόν, ένας υπέροχος  τρόπος να αρχίσει η Νέα Χρονιά προσελκύοντας όλα αυτά τα αγαθά???? Ελπίζω να συμφωνήσετε κι εσείς με την επιλογή μου. :)

Τελειώσαμε?????? ......................... ΤΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αφού λοιπόν, φροντίσαμε την ομορφιά και την υγεία του δέρματος μας και φροντίσαμε να καλοτυχήσουμε τον ερχομό του Νέου Ετους δεν νομίζετε ότι θα πρέπει να συμπληρωθεί το πακετάκι με την φροντίδα του πνεύματος?????? Και βέβαια, ναι...... Γι'αυτό λοιπόν, δύο από τους αγαπημένους φίλους, που συμμετέχουν μάλιστα στην κριτική επιτροπή μας,  θέλησαν να μας βοηθήσουν και σ'αυτή την προσπάθεια και συμπληρώνουν τα παραπάνω δώρα μας προσθέτοντας με πολλή αγάπη ο καθένας από πέντε βιβλία του. 


Και ξεκινώ αμέσως τώρα να σας παρουσιάσω την κριτική μας επιτροπή οπότε θα καταλάβετε και πόσο σημαντικά και όμορφα θα είναι τα βιβλία που θα σας κρατήσουν συντροφιά αυτές τις γιορτές.

Θα ξεκινήσω (και ας μου το συγχωρέσουν οι υπόλοιποι φίλοι συμμετέχοντες) από την φέρουσα ΟΛΗ την ευθύνη για την ενασχόλησή μου με τα ανωτέρω (σαπούνια, κρέμες, λοσιόν, σέρουμ, τζελ, lotion bars, η Σάρα και η Μάρα και το ..... Καλό συναπάντημα). Θα μπορούσε να λείπει από αυτό το Christmas event η αγαπημένη μου φίλη, αδελφή, δασκάλα, κουμπάρα και ...... πολλά άλλα, Πέγκυ Μπαρούνη???? Ξέρετε, .... η γνωστή μουρίτσα - θεραπεύτρια της ψυχής και του σώματος που κρύβεται πίσω από το αγαπημένο Alchemy of Nature. Για όσους δεν την γνωρίζουν, η κα Μπαρούνη είναι καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσης (το έκανε κι αυτό πάνω στην τρέλλα της νιότης της), καθηγήτρια πιάνου (ευτυχώς) , μεταφράστρια - υποτιτλίστρια (άπαιχτη), συγγραφέας (εξαιρετική), αλχημίστρια (επίσης εξαιρετική), θεραπεύτρια (μοναδική) με τις απίθανες κηραλοιφές της και τα θεραπευτικά λάδια της. Αλλες ιδιότητες της,  για τις οποίες ευχαριστώ την και ευχαριστώ και τον Μεγαλοδύναμο, φίλη (με Φ κεφαλαίο), δασκάλα, συνοδοιπόρος, κουμπάρα και φυσικά νονά του μονάκριβου και λατρεμένου μου γιοκαρέλου. Ξέχασα τίποτα????? Μπορεί. Με την συγκεκριμένη κυρία ποτέ δεν ξέρεις. Είναι τόσο πολύπλευρη και δημιουργική προσωπικότητα που δεν αποκλείω να ξέχασα μερικές από τις ιδιότητες της. :)


Συνεχίζω με την κα Φαίη Τζανετοπούλου, αγαπημένη φίλη, δυναμική, αγωνίστρια, ταξιδεύτρια, ανήσυχο πνεύμα, απίστευτα δημιουργική και καλλιτεχνική φύση. Εξαιρετική σκηνοθέτις και συγγραφέας έχει συνδέσει το όνομά της με ποιοτικές δουλειές στην τηλεόραση μεταξύ των οποίων θα αναφέρω προχείρως και περιληπτικά το "Κόκκινο Δωμάτιο", "Ολα στην ταράτσα",  "Περί ανέμων και υδάτων" καθώς και ντοκιμαντέρ για την κρατική τηλεόραση (την κάποτε). Η συμμετοχή της με μικρού μήκους ταινία στο 4ο φεστιβάλ Δράμας δικαιώθηκε με βραβείο. Αλλά και στο θέατρο η συμβολή της είναι σημαντική και θα αναφέρω επί τροχάδην μερικές μόνο συμμετοχές της όπως το "Αταίριαστο ζευγάρι", "Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του", "Το δώρο", "Η ζωή μου με τον Μότσαρτ" και την πολυαγαπημένη μου περυσινή δημιουργία "Be.bee". Ενα θεατρικό έργο που στα χέρια της έγινε ποίημα και μετουσιώθηκε βέβαια από τους εξαιρετικούς συντελεστές, που η ίδια επέλεξε και καθοδήγησε. (Φαίη, μην ξεχνάς την υπόσχεση σου, να το ξανανεβάσεις με την πρώτη ευκαιρία. Θέλω να ξαναζήσω τη μαγεία και ας μουλιάσω πάλι δυό πακέτα χαρτομάντηλα. Αυτή τη φορά θα κρυφτώ στα πίσω καθίσματα να κλάψω με την ησυχία μου :) ). Διδάσκει σκηνοθεσία και το καλοκαίρι ήταν μία από τους εμπνευστές και διοργανωτές του 1ου Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων, μία εξαιρετική προσπάθεια να "δοθεί βήμα στους νέους καλλιτέχνες" όπως ανέφερε η ίδια σε συνέντευξη της. Αγαπημένη μου Φαίη, καλή συνέχεια σε όλα αυτά τα υπέροχα που κάνεις  και εύχομαι να ανακοινώσω σύντομα από αυτό το σπιτικό την έκδοση του βιβλίου σου αλλά και τις νέες σου θεατρικές δημιουργίες. Α, και μην ξεχνάς τα λικεράκια μου είναι έτοιμα και σε περιμένουν δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο!!!!!!
 "Waiting for the sun" (όπως τραγουδάει και ο αγαπημένος μας) !!!!!!! :)


Στην παρέα μας, μας έκανε την τιμή να προστεθεί και ένας εξαίρετος άνθρωπος, ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα και αυτός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, διευθυντής παραγωγής και καταξιωμένος συγγραφέας, ο κ. Στέλιος Στυλιανού. Ο εκλεκτός φίλος είναι ένας άνθρωπος με πολύ γλυκό χαμόγελο και χαμηλών τόνων, όπως είναι ή όπως πρέπει να είναι, όλοι οι άξιοι άνθρωποι. Ισως πολλές από τις φίλες να αναγνώρισαν ήδη το όνομά του. Αν όχι, τότε σίγουρα οι πολυακουσμένοι και πολυδιαβασμένοι τίτλοι των βιβλίων του  θα σας τον θυμήσουν. Αναφέρω κάποιους όπως το, "Τίποτα πιο αληθινό από το ψέμα", "Αννέ σημαίνει μάνα" (που μεταφράστηκε και εκδόθηκε και στην Τουρκία), "Είσαι γυναίκα, είσαι γη", "Το μυστικό της Αλκυόνης" και άλλα. Μάλιστα πολύ - πολύ πρόσφατα εκδόθηκε, από την Χάρτινη Πόλη,  το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο "Μιχριμπάν: η νεραϊδα της Σμύρνης". Διαβάζοντας την υπόθεση του βιβλίου,  είμαι σίγουρη ότι θα βρει την ίδια και μεγαλύτερη ανταπόκριση με τα προηγούμενα βιβλία του και ετοιμάζομαι να το απολαύσω τις άγιες μέρες που πλησιάζουν, (μόλις πάρω μια ανάσα και αφού κοιμηθώώώώώώώώώώώώώ.......). Αγαπητέ φίλε Στέλιο, σ'ευχαριστώ πολύ για την χαρά που μου έδωσες να συμμετέχεις στο όμορφο εορταστικό μας δρώμενο και για την μεγάλη τιμή που έκανες σ'εμένα και τους αγαπημένους φίλους αυτού του σπιτικού, να χαρίσεις την ομορφιά των βιβλίων σου στους νικητές του διαγωνισμού μας. Εύχομαι τα καλύτερα και σε παρακαλώ να συνεχίσεις να μας ταξιδεύεις στην ομορφιά, τη συγκίνηση και την μαγεία του βιβλίου με τον δικό σου μοναδικό τρόπο. :)

Το υπέροχο ταξίδι ξεκινάει από το εξώφυλλο. Απλά,... υπέροχο!!!!  


Και ....... last but not least (λατρεύω αυτή την έκφραση) σας παρουσιάζω την αγαπημένη (δική μου αλλά και πάαααααααααααααααααααρα - πάρα πολλών άλλων) κα Φάϊζα  Κωδωνά. 
Φίλες και φίλοι που δεν γνωρίζετε την κα Κωδωνά, επιτρέψτε μου να σας την συστήσω. 
Από τις σπουδαιότερες ερευνήτριες της αρχαίας απόκρυφης γνώσης, συγγραφέας , εξαίρετη αστρολόγος και ευλογημένη με θεϊκό φως, γνώση και δύναμη. Η κα Κωδωνά, μεταξύ άλλων, ψυχή του Venus-Spell, astro.gr, και του νεοσύστατου ηλεκτρονικού καταστήματος Arcane, με άξιους συνεργάτες και βοηθούς, επιτελεί ένα δύσκολο αλλά και τόσο όμορφο έργο. Πότε προσπαθώντας να μεταφέρει όση  περισσότερη γίνεται από τη τεράστια γνώση που κατέχει, πότε στηρίζοντας, βοηθώντας και συμβουλεύοντας όσους έχουν ανάγκη από τις δυνάμεις και τις γνώσεις της, συχνά και κυρίως, αποτυπώνοντας σε χαρτί, μέταλλο, λίθους την θεϊκή σοφία, βοήθεια και προστασία, καταπονώντας πραγματικά το σώμα και το μυαλό της (τόσο που καμμιά φορά ούτε η κηραλοιφή για τους πόνους της κουμπάρας δεν την πιάνει), πότε προσφέροντας τις συμβουλές, την υποστήριξη και τη βοήθειά της σε άτομα με όνειρα, θέληση για δημιουργία και ικανότητες, πότε απλά προσφέροντας  τη φιλία και την φιλοξενία της με μια κούπα καφέ,  και ..... δυστυχώς, οοοοοοοουφφφχιαααααα, πολλά - πολλά - πολλά γλυκά. Μια απλή επίσκεψη στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της σε κάνει να χάνεις την αίσθηση του χώρου και του χρόνου γιατί έχει τόσα να πει και με τον τρόπο που τα λέει σε κάνει να χάνεσαι και να ταξιδεύεις και να σταματάς τους δείκτες. Είναι σαν ν'ανοίγεις το βάζο με τη μερέντα. Σου φτάνει μια κουταλιά????? Αστειεύεσαι βέβαια....... Για τσάκω το μισόκιλο παρακαλώ και βλέπουμε :) Πρέπει να σας έχω από μια μεριά όταν οι αδελφές Τατά (η κουμπάρα και η υποφαινόμενη) κάθονται δίπλα δίπλα απέναντι από τη δασκάλα. Εγώ γελάω με το ανοιχτό στόμα, τα ολοστρόγγυλα έκπληκτα μάτια, τα επιφωνήματα και τους αναστεναγμούς της Πέγκυς κι εκείνη με τα αντίστοιχα δικά μου. Και βέβαια, η δασκάλα, γελάει και με τις δυό μας...... χαχαχαχχαααααααααα.
Οσοι δεν ξέρετε, κάντε μία βόλτα στους συνδέσμους που ανέφερα και θα καταλάβετε τί σημαίνει ξαφνικός έρωτας.  Από προσωπική εμπειρία σας βεβαιώ ότι εκτός από απίστευτα δυνατά είναι και πανέμορφα όλα. Τί σοκ παθαίνω κάθε φορά η γυναίκα δεν λέγεται. Μ'έναν αναστεναγμό είμαι συνέχεια. Κι έχω και την άλλη (την κολλητή μου και κουμπάρα ντε), η οποία παθαίνει συνέχεια ..... αμνησία να το πω??? παράκρουση να το πω???.... και μου ζητάει να την συγκρατήσω να μην τα πάρει ΟΛΑ. Καλά δουλευόμαστε και μεταξύ μας???? Σε ποιόν νομίζεις ότι απευθύνεσαι μανδάμ??? Βάζουν τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα???? Εγώ είμαι ικανή να την βάλω ν'αγοράσει και δέκα παραπάνω. Και να πεις ότι δεν της το λέω κάθε φορά???!!! Α, την συνείδηση μου την έχω καθαρή. Το λέω και το παραλέω. Από κει και πέρα μόνον η επιστήμη μπορεί να κάνει κάτι..... ή..... κανένα ιδιαίτερο φυλαχτό μήπως????? (Να, βλέπεις?! Μόνο του έρχεται...........).
Φάϊζα μου, γλυκειά κι αγαπημένη μπήκες (είμαι σίγουρη όχι τυχαία. Η καλή μου και πολυαγαπημένη Πέγκυ για μια ακόμα φορά έγινε ο ενδιάμεσος και ο συνδετικός κρίκος) στη ζωή μου ξαφνικά σαν ένας ήλιος δυνατός, ζεστός και πληθωρικός που μπορεί να σε ζεστάνει αλλά και να σε κάψει (αυτό ισχύει για τους απρόσεκτους και ξεροκέφαλους νομίζω). Διάλεξες και διάλεξα να με ζεστάνεις μ'αυτό το γλυκό και αληθινό χαμόγελο, που σε φωτίζει ολόκληρη, μ'αυτό το το πονηρό και ..... δήθεν αδιάφορο βλέμμα και τη φάτσα του απίστευτου πειραχτηριού, με την αγκαλιά σου που είναι συγκινητική και τρυφερή αλλά και τόσο μα τόσο σταθερή, με το βλέμμα που γυαλίζει σαν ολόκαυτο κάρβουνο όταν συναντάς την ανοησία, την κακία, την κακομοιριά, την προδοσία στους ανθρώπους, με το πάθος που έχεις για οτιδήποτε κάνεις, με τις αστείρευτες γνώσεις και ιδέες σου, με τη ζωντάνια και τη νεανικότητα που αποπνέει όλο σου το είναι, με την ολοφάνερη τεράστια αγάπη που έχεις για τα παιδιά σου (αυτό για μένα μπορεί να είναι το Α και το Ω για να σ'εμπιστευτώ και να σε αγαπήσω) και τόσα άλλα. Οσοι σε γνωρίζουν προσωπικά και διαβάζουν αυτές τις γραμμές είμαι σίγουρη ότι χαμογελούν σαν να σε βλέπουν μπροστά τους. Σ'ευχαριστώ που ήρθες όταν είχα ανάγκη τη βοήθεια σου και σ'ευχαριστώ που έμεινες. Ξέρω ότι τώρα θα κοκινίζεις και θα στριφογυρνάς στην πολυθρόνα σου γιατί δεν αισθάνεσαι άνετα όταν σου πλέκουν εγκώμια....... Μην ανησυχείς όμως, δεν σου πλέκω εγκώμιο .... απλά λέω αυτό που βιώνω και αισθάνομαι. Λέω την αλήθεια, σ'αρέσει δεν σ'αρέσει, έτσι είναι. 
Τέλος όμως γιατί έχω ν'ακούσω κατσάδα πρώτης κατηγορίας :)
Θα σ'ευχαριστήσω μόνο για την τιμή που μου έκανες να δεχτείς να συμμετέχεις στην τρελλή παρέα της επιτροπής και φυσικά για τα βιβλία σου, που προθυμοποιήθηκες με τόση χαρά, να δωρίσεις στους νικητές μας. 
Καλή συνέχεια στις ευλογημένες δημιουργίες σου. Τα υπόλοιπα από κοντά. :)


Α, καλέ, παραλίγο να το ξεχάσω. Θα είμαι κι εγώ στην επιτροπή.... Λείπει ο Μάρτης απ'τη Σαρακοστή????? 
Εγώ λοιπόν, είμαι μια αλλοπρόσαλη (για δέσιμο πολλές φορές), ανήσυχη, ιδιόρρυθμη, αλχημίστρια, χωρίς την αίσθηση του χρόνου, τελειομανής, με τάσεις προς την τεμπελιά κάποιες φορές, αγχώδης συχνά, με αγάπη στη μαγειρική (το κακό είναι ότι δεν μαγειρεύω μόνο αλλά τρώω κιόλας), καλλιτεχνική φύση. Παθιάζομαι συχνά, καταφεύγω μερικές φορές σε καυστικά σχόλια, αυτοσαρκάζομαι συχνά πυκνά. Αγαπώ την τέχνη σε κάθε μορφή της. Πιστεύω ότι τα πάντα, όταν γίνονται με αγάπη, μεράκι και πάθος .... είναι τέχνη. Λατρεύω τη μουσική, το διάβασμα, το θέατρο και τις ταινίες γιατί με ταξιδεύουν στα πέρατα της Γης, του ουρανού και ακόμα παραπέρα. Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε, λατρεύω τα ταξίδια. Είμαι αισιόδοξη, αγωνίστρια, ενθουσιώδης, έχω υπομονή και, ευτυχώς, επιμονή, αγαπώ τα ζώα, τη φύση και τους ανθρώπους (!!!???). Απεχθάνομαι την κακομοιριά, τη βία, την απαισιοδοξία, τη γρουσουζιά, την υποκρισία, τη ζήλεια. Αναζητώ την αγάπη, την ομορφιά, την καλοσύνη, την αλήθεια, τη γνώση. Αγαπώ την καλή παρέα, το καλό φαγητό, το μυρωδάτο τσάϊ, το άρωμα του φρεσκοψημένου ελληνικού καφέ το πρωί, το γέλιο, το χαμόγελο που φωτίζει τα μάτια, το φως του ήλιου αλλά και της σελήνης, το γαλάζιο τ'ουρανού, τ'αστέρια που μου μιλάνε (πάντα ψάχνω να βρω τ' αστεράκι του μικρού πρίγκηπα. Ισως, όταν η ψυχή μου ξαναγίνει τόσο αγνή όσο ενός παιδιού, τότε να το βρω και ... ίσως, ίσως ...- ω! πόσο το εύχομαι - ίσως, τότε, να δω το χρυσαφένιο του κεφαλάκι να μου γνέφει και ίσως, να μου χαμογελάσει και να θελήσει να γίνει φίλος μου)  τη μυρωδιά της βρεγμένης γης, τα αρώματα της φύσης, τη θάλασσα, την ήρεμη αλλά και την τρικυμισμένη, τη μυρωδιά των βιβλίων, των φρέσκων φρούτων, τη μυρωδιά των γιορτών, τη μυρωδιά .... της ζωής!!! Χτυπάω παλαμάκια και χοροπηδώ από τη χαρά μου όταν βγάζω μια καινούρια συνταγή και ενθουσιάζομαι με το αποτέλεσμα και δεν διστάζω να πετάξω στα σκουπίδια αυτό που εγώ θεωρώ αποτυχία.
Λατρεύω το παιδί μου και προσπαθώ να παλέψω με τον εαυτό μου για να γίνω καλύτερη, για να γίνω ελεύθερη, να διεκδικήσω και (γιατί όχι) να καταφέρω να κερδίσω τον τίτλο του ....... Ανθρώπου. Προσπαθώ γι'αυτό και θέλω ο γιος μου να είναι υπερήφανος για μένα, τουλάχιστον γιατί προσπάθησα κι αγωνίστηκα. Αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο μάθημα, η σπουδαιότερη κληρονομιά που θα μπορούσα να του αφήσω. 
Πιστεύω στην φιλία και αγαπώ τους φίλους μου και μ'αρέσει να τους κάνω να χαίρονται. Γι' αυτό προσπαθώ τα δώρα που θα τους χαρίσω να είναι σύμφωνα με το δικό τους γούστο και τις δικές τους επιθυμίες. Χαίρομαι διπλά όταν βλέπω τη χαρά στο πρόσωπό τους την ώρα που ανοίγουν το πακέτο τους. :) 
Θα ήθελα πάρα πολύ να μπορούσα να δω τα δικά σας πρόσωπα όταν θ'ανοίγετε τα δώρα σας. Εύχομαι να λάμψουν για να χαρώ κι εγώ με τη χαρά σας :)
Αυτά λοιπόν τα λίγα για μένα...... Για τα υπόλοιπα να έχετε υπομονή και θα τα μάθετε σιγά - σιγά μέσα από αυτά που θα διαβάζετε. :)


Και κάπου εδώ σας αφήνω να σκεφτείτε και γιατί όχι? .... να ταξιδέψετε και να ονειρευτείτε!!!!!!
Εύχομαι η τρελλή μου ιδέα να σας άρεσε και να μπείτε στο χορό :)
Μέχρι την επόμενη φορά (αύριο δηλαδή, ή μάλλον σήμερα μιας και γύρισε η μέρα) που θα βρεθούμε και πάλι, σας στέλνω την αγάπη μου, άπειρες ευχές για όνειρα γλυκά και ζεστές καληνύχτες και σας αφιερώνω το αγαπημένο μου τραγούδι White Christmas με την ανεπανάληπτη ερμηνεία του αξέχαστου Louis Armstrong.



36 σχόλια :

  1. Καλησπέρα!!!
    Τι ωραίο άρθρο,τι ωραία γραφή,τι ωραία πράγματα έχεις γράψει.Μπράβο!!!!
    Και τώρα πάω να σκεφτώ,να βγάλω την ποιήτρια από μέσα μου, που είναι βαθειά κρυμμένη,γιατί τα ΘΕΛΩ ΟΛΑ.
    Φιλιά
    Έφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγκίνησις... Μουρλέγκω κουμπαρούλα μου :) Μεγάλη τιμή μου κάνεις που με έβαλες ανάμεσα σε τόσο λαμπρούς ανθρώπους. Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Ανυπομονώ να διαβάσω τις δημιουργίες των αναγνωστών σου! Από τους ωραιότερους διαγωνισμούς είναι αυτός. Αν δεν ήμουν στην επιτροπή θα έγραφα τώρα σαν τρελή!!!!! χαχαχα (μου γλύτωσες μερικά βράδια αυπνίας ακόμα, να 'σαι καλά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Εφη, τρεχάλα για την ποιήτρια :) Είμαι σίγουρη ότι δεν είναι τόσο βαθειά κρυμένη όσο νομίζεις. Περιμένω με την ανυπομονησία μικρού παιδιού να διαβάσω τα όμορφα που θα σκαρφιστείς. Καλή επιτυχία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μουρλέγκω εγώ, κουμπαρούνι (χαχαχαχααααα πρόσεξε τί έγραψα) μου????? Χαχαχαα είπε ο αγαπητός όνος (που συζητούσαμε το πρωί) το πετεινάρι, κεφάλα..... Μια και είσαι από τους πιο λαμπερούς ανθρώπους στη ζωή μου και για όσα αναφέρω (και δεν αναφέρω) στην ανάρτηση, δεν ήταν δυνατόν να λείπεις από τη μεγάλη τρέλλα. Και φυσικά δεν θα μπορούσα να σου προσθέω άλλη αυπνία. Αρκετή έχεις ήδη.... (b) Εχω να σου προτείνω κάποια θεραπευτικά λαδάκια από το Alchemy of nature, τα οποία δουλεύουν σαν τρελλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (h) :>)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχα είστε παλαβές!! Κι εσύ και η κουμπάρα σου!! να το ξέρετε!!! ανυπομονώ να σας γνωρίσω κι από κοντά ;-) Λοιπόν... πάω να βάλω σε λειτουργία το καλλιτεχνικό μισό του (αν)εγκεφάλου μου και ελπίζω να καταφέρω κάτι καλό... αναμένετε στο ακουστικό σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μία στροφή Χρόνια Πολλά
    εύχομαι στον καθένα
    τα λόγια όμως περιττά
    μου στέγνωσε κι η πένα...

    Καλές γιορτές με Υγεία σε όλες-ους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1) Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!! Να το πρώτο μας τετράστιχο..... Ευχαριστώ Ανώνυμε. Ανώνυμος ε???? Μωρέ άμα σε πιάσω παλιοξωτικό θα σου πω εγώ... χαχαχαχαχααααααααα (h)

    2) Κατερίνα αναμένουμε και στο ακουστικό μας και αναμένουμε να σε γνωρίσουμε με πολλή τρέλλα και κορδέλα (ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Ωδή σε μια οθόνη"
    Κι εκεί που κάθομαι κ σε κοιτώ, Οθόνη, μες στα μάτια...
    Ποίημα ωραίο να σκαρφιστώ, να τις κάνω όλες κομμάτια (!)
    Ευχές και αγάπη να ευχηθώ, παγκόσμια ειρήνη...Να τραγουδήσω κάλαντα και να καλησπερίσω.... Μπραααφφφ μαύρη μου έγινες!!! Πως στο διαγωνισμό τώρα θα παρεισφρήσω;;;;

    Χαχααααχαχα... Χρόνια Πολλάααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!
    Καλές Γιορτές σε όλους με υγεία και αγάπη... και θετικούς ανθρώπους δίπλα μας...
    Φιλιά πολλάααα!!!!
    Υ.Γ. Επειδή μου αρέσει το θέμα λοιπόν, μου επιτρέπετε εάν μου έρθει κι άλλη έμπνευση, πιο σχετική αυτή τη φορά, να σας την ξαναγράψω εεε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μ' αρέσει πολύ αυτός ο διαγωνισμός, σας το είπα; :) (o)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο Κατερίνα. Σ'ευχαριστούμε για το όμορφο ποίημα και φυσικά με χαρά θα ήθελα να διαβάσω κι άλλη έμπνευση σου.
    Αχ! χαίρομαι σαν μικρό παιδί που σας αρέσει και συμμετέχετε!!!!!! :) :))

    Blondbrained μου αγαπημένη, μ'αρέσει, μ'αρέσει και κάθε μέρα ανυπομονώ να δω τις συμμετοχές :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.....λέξη απλή,χιλιοειπομένη,μα με νόημα βαθύ,όποιος θέλει να ξαναγεννηθεί πρέπει το άστρο της καρδιάς του να βρει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χριστούγεννα- Πρωτοχρονιά γιορτές χαράς για τα μικρά παιδιά, δωράκια ΟΛΑ θα πάρουνε, τις καρδιές τους να ζεστάνουνε!!!!!!!!!!!Ομως.............ΟΛΑ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χειροκρότημα για την Ασπασία μας! (h). Ευχαριστώ και καλή επιτυχία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από Στέλα (Θεσσαλονίκη) :)

    Οι μέρες παγώσαν και τα τζάμια θολώσαν!
    Στα δέντρα στολίδια και στα παιδιά παιχνίδια!
    Πρόσωπα αγαπημένα σε τραπέζια μαζεμένα
    τα Χριστούγεννα γιορτάζουν και όλοι μαζί, Χρόνια Πολλά φωνάζουν!

    :))

    Ο Αι Βασίλης έρχεται και μήνυμα σας στέλνω
    χίλιες ευχές, πολλές χαρές
    να έχετε υγεία
    να είναι η ζωή σας καλότυχη
    γεμάτη ευτυχία!
    Από καρδιάς σας εύχομαι ο,τι εσείς επιθυμείτε,
    κάθε όνειρο σας να πραγματοποιείται!
    Πάντα να είστε γελαστοί, γεμάτοι αισιοδοξία!
    Σας εύχομαι πάντα παντού και πάντοτε μόνο επιτυχία!

    Καλές γιορτές σε όλους!!!! (k) (k)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επειδη δεν εχω καταλαβει πρεπει να ειναι τετραστιχο η μπορουμε και παραπανω στιχους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλώς την και τη Στέλλα μας απ'τη Θεσσαλονίκη, που όμορφα ευχήθηκε και πάει για τη νίκη !!!!!!! Χαχαχαχαααααααα. Μπράβο Στέλλα μου πολύ ωραίο. Ανυπομονώ να τα πούμε με το καλό από κοντά :)

    Προς ανώνυμο : είπαμε τετράστιχο για πιο ευκολία αλλά μακάρι και να γράψετε περισσότερο !!!! Αναμένω με αγωνία (είπαμε, σαν μικρό κοριτσάκι κάνω :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Περιμένω τα Χριστούγεννα με μεγάλη ανυπομονησία,
    ευχές εγκάρδιες θα ανταλλάξουμε όλοι οι γνωστοί στην εκκλησία,
    μελομακάρονα και κουραμπιέδες θα γλυκαίνουν αυτή τη μέρα,
    χαρούμενες και πρωτότυπες γιορτές σ όλον τον κόσμο κ όσο γίνεται παραπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλώς την Χαρούλα μας. Μακάρι να είναι οι μέρες σου και μέρες όλου του κόσμου γλυκές σαν τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. :) Ωχ! έχω μια λιγούρα μου φαίνεται τώρα για μελομακάρονα :d

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Nα τα και τα καλικαντζαράκια
    με τα πεταχτά αυτιά!
    ετοιμάζονται γοργά, για να πιάσουνε δουλειά
    έχουνε να κόψουν δέντρα, να χαλάσουν στολισμούς!
    Να και τώρα ο αι βασίλης, έρχεται απο μακριά..
    μα δεν ειναι μοναχούλης! κοίτα και τα ξωτικά..
    Ξωτικά είναι και ξέρουν να μοιράζουν τη χαρά
    δώρα δίνουν στα παιδάκια, γλυφιτζούρια μαγικά
    για δες ομως ποιος κοιτάει, απο τρύπα σκοτεινή!
    Είναι οι καλικάντζαροι! με μια όψη πονηρή..
    Προσπαθούν μα δεν τους βγαίνει, να χαλάσουν τη γιορτή
    μπρος λοιπον το δρόμο παίρνουν, για το σπίτι τους στη γη
    Δες λοιπόν τον αι βασιλη, να μοιράζει τη χαρά
    έχοντας πολλα γλυκά και μια όμορφη αγκαλιά.
    Ετσι άκουσα και εγω για τούτο το διαγωνισμό!
    ειπαν θα μοιράσουν δώρα..πράγματα φανταστικά!
    Για αυτο έγραψα λοιπόν,ολα τούτα στη σειρά
    αμα έβγαινα και πρώτος εκει θα'βλεπες χαρά.
    Τώρα θα σας χαιρετήσω, με μια γνώμη φιλική
    ....στη ζωή σας η αγάπη μια ζωή να επικρατεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Oι γιορτες μας EINAI εδω
    ας δωσουμε χαρα
    σε μεγαλους και παιδια!!!
    DENI μου γλυκια δεν το'χω...
    Eυχες σε ολους μα OΛOYΣ σας παιδια οι γιορτες αυτες να ειναι οι πιο ζουζουνιαρικες
    και ζαχαρενιες.....
    Nα ειμαστε ολοι ΔYNATOI ENΩMENOI AΓAΠHMENOI και KAΘAPOI....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μια μέρα που συμάζευα
    τις κούτες στο πατάρι,
    ένα αστέρι ξαφνικά
    μου πέφτει στο κεφάλι!
    Και τότε,ναι,κατάλαβα
    Χριστούγεννα έρχονται πάλι.
    Το πήρα το αστεράκι μου
    και το΄βαλα στο δέντρο
    και για να μην παραπονεθεί,
    το στόλισα στο κέντρο.

    ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ(χειροκροτήματα)
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!
    Φιλιά
    Έφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. χαχαχαχα Μπράβο Εφη! Τα έκανεςε όλα μόνη σου. Και το ποίημα και τα χειροκροτήματα :) Εύγε σου λοιπόν και καλή επιτυχία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σμύρνα, Λιβάνι και Χρυσό
    φέρνουμε δώρα στον Χριστό
    "θαύμα" σε κάθε σπιτικό
    αγάπης ζέστη να φωλιάσει..
    Κι ο Άι Βασίλης στα παιδιά
    Υγεία, Ειρήνη και Χαρά
    για την Καινούρια τη Χρονιά
    ας ευχηθούμε να μοιράσει !!


    Μια ομορφιά τούτο το blog !!! Χαρά μου που σας βρήκα !!!
    Εύχομαι σε όλους από καρδιάς τα καλύτερα !!
    Καλές Γιορτές με Υγεία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αχ! Καλημέρα Δέσποινα! Τί όμορφο ποίημα! Μου έφτιαξε τη μέρα :) Καταλαβαίνετε πόσο χαρωπά τα δυό μου χέρια τα χτυπώ όταν βρίσκω ένα νέο ποίημα. Καλή επιτυχία Δέσποινα και σε όλους και όλες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σμύρνα,Λιβάνι και Χρυσό
    τα δώρα στο μικρό Χριστό
    δώρα για τη ζωή σου
    χρόνια πολλά,χρόνια καλά
    δώρο για τη γιορτή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Από καρδιάς σου εύχομαι,κάθε ευτυχία
    γαλήνη,αλήθεια και χαρά
    μα πανω απ'όλα ΥΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Aυτά τα δυο ποιηματάκια Deni, σου τα αφιερώνω για τη γιορτή σου!!!!!!!!!!!
    Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά σε όλους μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μύρισε ο τόπος ως εδώ, κανέλα, μήλο, τριαντάφυλλο,
    ανοίξε η Ντένυ το σπιτικό, να μοιράσει τα δημιουργήματα της.
    Χριστουγεννιάτικα δωράκια, θα δώσει στις αναγνώστριες της,
    με πολύ αγάπη και χαρά θέλω να δοκιμάσω τα μαγικά της!!

    Χρόνια πολλά με υγεία κ ευτυχία σε σένα κ σε όλα τα αγαπημένα σου άτομα!!
    Εύχομαι τα καλύτερα και πάντα υπέροχες δημιουργίες!! Καλές γιορτές σε όλους!!
    Τι χαρά που μας δίνετε με αυτά τα υπέροχα παιχνιδάκια!! :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Έρχονται Χριστούγεννα και λέει θα χιονίσει
    Μη ρίξεις χιόνι Σάντα μου, ειν΄κόσμος που κρυώνει.
    Λιακάδες και ζεστό καιρό να φέρεις στην Ελλάδα
    Ας είν΄το χιόνι όμορφο... το βλέπουμε σε κάρτα


    Είμαι τόσο κακή στους στίχους.... ντρέπομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χαχαχαχαααα...... Κορίτσια μου γλυκά, Ασπασία (που έχεις και το όνομα της αγαπημένης μου ζουζούνας της μικρής κουμπαροκόρης), Χρυσούλα (που εύχομαι Χρυσαφένια να είναι η ζωή σου) και Ζωή Σοφίας (γεμάτη ζωή χαρούμενη και σοφία να πορεύεσαι) σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας. Πόσο με κάνετε να χαμογελώ με αυτά που στέλνετε. Να είσε καλά και να είστε σίγουρες ότι ο Αϊ Βασίλης θα το εκτιμήσει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Απο Μαρια Τ.: Μερες χαρας, μερες γιορτης ηρθανε και φετος γιατι μας πλησιαζουνε χριστουγεννα και παλι.Θα μαζευτουμε ολοι μαζι στο σπιτι με χαρα,κι αν εχουμε και τζακι ακομα πιο καλα,να ευχηθουμε απο καρδιας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Σας αγαπω ολους πολυ δεν ειναι απ'το Πνευμα των Χριστουγεννων βρε παιδια,
    αλλα μου βγαινει απ'την καρδια γιατι ειμαι παιδι τετοιο.
    Σας αγαπω αληθινα και σας καληνυχτιζω και ευχομαι ολοψυχα
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
    Φιλια πολλα,φιλια καλα δεν λεω να τελειωσω,μα πρεπει και σας αποχαερετω με το τραγουδι τουτο: http://www.youtube.com/watch?v=3PgNPc-iFW8 XO!XO!XO!Merry Christmas!!! And Happy New Years! http://www.youtube.com/watch?v=VYBvOTNAH5M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ευχαριστούμε Μαρία για τις όμορφες από καρδιάς ευχές σου και για τις αφιερώσεις σου!!!!
    Νά'σαι καλά και νά'χεις πάνταμιαζεστή καρδιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κλείνω τα μάτια και βλέπω πράγματα,
    πως φέτος τα Χριστούγεννα γίνονται θαύματα.
    Βλέπω αγάπη να πλημμυρίζει τους ανθρώπους,
    συμπόνια,φως και ειρήνη σε όλους τους τόπους.
    Πως η όμορφη Γη μας είναι ευτυχισμένη,
    ο πόνος,η φτώχεια δε χωράν,είμαστε ενωμένοι.
    Αν τα φετινά Χριστούγεννα δικαιούμαι μια ευχή,
    ζητώ σαν ανοίξω τα μάτια η εικόνα αυτή να είναι αληθινή!!!


    Τελευταία στιγμή αλλά έμπνευση είναι αυτή,δε κλείνει ραντεβού χα χα!Χθες στη συνάντηση γνώρισα τη κουμπάρα σου,τώρα θέλω ακόμη περισσότερο να σε γνωρίσω!Νομίζω πως όλες το θέλαμε...Σου εύχομαι με όλη μου τη καρδιά αγάπη ,φως και υγεία να γεμίζουν τη ζωή σου και σ ευχαριστούμε πολύ που μοιράζεσαι τις γνώσεις σου μαζί μας! ΕΥΗ ΦΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγιε Βασιλη θα ηθελα αυτο το νεο χρονο
    πλουσιος να ειναι σε χαρες και παμπτωχος σε πονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 1)
    Στην αρχή αυτού του χρόνου ίσως και να μην είσαι δίπλα μου
    Ακροβατώντας όμως στα τυφλά το δρόμο μου θα βρω
    Με ελπίδα μόνο για το παρόν χωρίς φόβο για το μέλλον
    Και την αγάπη που πήρα από σένα στο παρελθόν μέσα μου μια ζωή να κουβαλώ

    2)
    Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά έρχονται κάθε χρόνο
    χωρίς να σε ρωτούν αν μπορείς πάντα τα καλά σου να βάλεις και ευχές να ανταλλάξεις
    Φέτος τα γέλια από τα ρεβεγιόν δεν φτάνουν ως εδώ -
    σε αυτούς που απλά αναζητούν καταφύγιο για ψυχές κυνηγημένες

    3)
    Αν πριν από τόσα χρόνια γεννήθηκε ο Χριστός και μαζί με αυτόν η αγάπη,
    τότε αγαπώντας βαθιά και ειλικρινά ο ένας τον άλλον
    δεν θα σπάσει ποτέ η αλυσίδα
    δικαιώνοντας τον ερχομό Του στον κόσμο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Λοιπόν,λοιπόν..... ακούσατε φίλοι αγαπημένοι....
    Μπορεί ο διαγωνισμός να έληξε προχθές το βράδυ αλλά θα μου επιτρέψετε να δεχτώ το παρακάτω ποίημα που μου ήρθε ουρανοκατέβατο μέσω τρίτου από το facebook. Η Τζούλια μας προσπαθούσε να το ανεβάσει στο μπλογκ αλλά για κάποιο λόγο ήταν αδύνατο. Ετσι τοέστειλε στη Πέγκυ και εκείνη μου το προώθησε. Για τους λόγους αυτούς (επειδή πέρασε από σαράντα κύματα δηλαδή) θα το δεχτώ με μεγάλη χαρά και μπορώ να πω ότι μου έφτιαξε τη μέρα :) Απολαύστε το κι εσείς.
    Και μην ξεχνιόματσε.......... Stay tuned. Σήμερα το βράδυ θ'ανακοινωθούν τ'αποτελέσματα.. <3

    Απο Τζούλια Αθήνα:
    Eτούτη τη Πρωτοχρονιά , το διάβασα στα άστρα, του Κρόνου το τετράγωνο κάνει τρελή χαλάστρα "Καθήστε μες το σπίτι σας, μη πιείτε μην οδηγείται και κάτω απο τα παπλώματα κρυφτείτε μη τσακωθείτε" Εμένα όμως σκασίλα μου, το λέω δε με νοιάζει Το ίδιο όμως να σκέφτεται όποιος το blog διαβάζει Η λύση είναι στα μάτια μας Η Πέγκυ, η κουμπάρα και η Φάιζα η Κωδωνά που σπάνε τη κατάρα. Αλήθεια το λέω σκασίλα μου Με σεβασμό στα άστρα Αλλά ο Κρόνος και ο Ουρανός δε θα μου κάνουν χαλάστρα!!!

    Χαχαχαχαχα (by the way , άςχετα απο τη καλλιτεχνική έμπνευςη -ποιητής εκ του προχείρου - εγώ το πιστεύω) να είστε καλά κορίτσια Αγάπη Φώς σας εύχομαι και ετούτη τη χρονιά και όλοι μας να έχουμε γεμάτη αγκαλιά --- μα τι λέει σήμερα ο καλλιτέχνης--- σας χαιρετώ λοιππ´ν κι εγώ κι ετούτη τη νυχτιά το γιόκα μου να κοιμήσω με μια αγκαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή