Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Σπίτι, σπίτι καθαρό γρήγορα και στο λεπτό.....................!!!!!!

Αφιερωμένο στη γλυκειά μου Στέλλα και στην Κατερινούλα που το είχα υποσχεθεί από το καλοκαίρι.
Αϊντααααααααααααααααααα!!!!! Επιτέλους μανδάμ!!! Μας έσκασες!!!! Από άνοιξη - χειμώνα και τούμπαλιν για να μας γράψεις πώς θα καθαρίσουμε το σπιτικό μας!!! (Καλά, και τί φαγωθήκατε να καθαρίσετε ντε και καλά???? Δε σας φτάνουν όλα όσα κάνετε κάθε μέρα????)
 Κορίτσια μου ποτέ δεν είναι αργά!!! Η ανάρτηση αυτή σχεδιαζόταν να ανέβει αρχές φθινοπώρου (πάντα δεν κάνουμε ξεσηκώματα????), αρχές χειμώνα, π.Χ. (προ Χριστουγέννων), και πάει λέγοντας ...........
Τέλος πάντων, και τώρα με τον ερχομό της άνοιξης καλά είναι. Δόξα τω Πανάγαθω!!!!!
Αϊντε κοπελιές μου ανασκουμπωθείτε (βάλτε και κανένα άντρα στο τριπάκι βέβαια, μην τα κάνετε όλα μόνες σας).
Κατ'αρχήν, πάμε να δούμε τί φοβερά και τρομερά προϊόντα θα χρειαστούμε ........

Ιδού, λοιπόν, από δεξιά προς τ'αριστερά και από κάτω προς τα πάνω : λευκό ξυδάκι, νεράκι γάργαρο από τη βρύση μας, σαπουνάκι Καστίλης σε υγρή μορφή, μπουκαλάκι σπρέϊ για το μείγμα μας!!!!
Ε, βέβαια θα χρειαστούμε και το κατιτίς μας ακόμα!
Σφουγγαράκια και πανάκια και βέβαια και μια σφουγγαρίστρα, που ήταν πολύ ντροπαλή και δεν ήθελε να βγει φωτογραφία!!!!!!

Αυτοί είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές της σημερινής μας ιστορίας αλλά, επειδή, μια ταινία, ένα σήριαλ, ένα βιβλίο, βρε αδελφέ, έχει και τους δεύτερους ρόλους του,  σιγά - σιγά θα εμφανίζονται και άλλα νοστιμότατα πραγματάκια!!! :)
Πάμε τώρα να δούμε τί θα τα κάνουμε όλα αυτά!!!
Θα ξεκινήσουμε από το μείγμα, με το οποίο θα καθαρίσετε ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ το σπίτi, όπως το μπάνιο σας (νιπτήρα, λεκάνη, μπανιέρα ή ντουσιέρα, ..... καθρέφτες !!!!!!, ντουλάπια, τοίχους, τζάμια κλπ....), κουζίνα (νεροχύτη, ντουλάπια, ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα - ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! να διευκρινίσω εδώ ότι εμένα η επιφάνεια της κουζίνας μου είναι παραδοσιακή με κανονικά μάτια και όχι κεραμική οπότε δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά για την κεραμική. Οποια έχει δοκιμάσει ας μας το πει), σαλόνια, τραπεζαρίες (όσες έχετε πολλά απ'αυτά!!!), υπνοδωμάτια και ό,τι άλλο ξέχασα. Γενικώς, με το μείγμα αυτό θα καθαρίσετε όλα τα έπιπλα, παράθυρα, τζάμια και τους τοίχους των δωματίων σας και φυσικά είδατε ότι στο μπάνιο και την κουζίνα θα τους αλλάξετε τα φώτα!!!!! Στην κυριολεξία αυτό, γιατί θα γίνουν τόσο φωτεινά και καθαρά, που θα δεν θα το πιστεύετε!!! Βάλτε και κανένα γυαλί ηλίου μην τυφλωθείτε από τη λάμψη!!!! Σας πάω και στοίχημα αν θέλετε!!!!!

Εχουμε και λέμε :
Υγρό γενικής χρήσης
Ενα μπουκαλάκι με spray 250 ml
1 γεμάτη κουταλιά σούπας από το Καστιλάκι μας το αγαπημένο (καλύτερα χειροποίητο βρε κορίτσια μου για να είστε και σίγουρες τί έχει μέσα γιατί με τόσα που κυκλοφορούν ....... no comment) σε υγρή μορφή
50 ml λευκό ξύδι
200 ml νεράκι γάργαρο από τη βρύση μας (μακάρι να είχαμε από την πηγή μας αλλάαααααααααα.....)
10 - 15 στ. αιθέρια έλαια της επιλογής σας όπως λεμόνι (μμμμμμμμμμμμμμμμμμ), τεϊόδεντρο, μοσχολέμονο, γκρέϊπφρουτ (ΜΜΜΜμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ), λεβάντα, μέντα (απίστευτη φρεσκάδα) ή ό,τι άλλο έχετε ή αγαπάτε σαν μυρωδιά (προαιρετικά).

Τα μπρουμουτάμε όλα μέσα στο μπουκαλάκι και κουνάμε αλύπητα ν'ανακατευτούν. Ζαλωνόμαστε τα σφουγγάρια και τα πανάκια μας, το μπουκαλάκι και με την κραυγή της νίκης (ΑΕΕΕΕΡΑΑΑΑΑΑΑ!!!) κάνουμε γιούργια.
* Σημείωση. Εδώ και ένα χρόνο χρησιμοποιώ για τα πάντα σφουγγαράκια και πανάκια με μικροϊνες (βλ. 2η φωτό). Α! Ξέχασα! και σφουγγαρίστρα. Για μένα δεν συγκρίνεται ο τρόπος που καθαρίζουν, άσε που τα πλένεις στο πλυντήριο συχνά πυκνά και τα χρησιμοποιείς για πάααααααααρα πολύ καιρό (άρα οικονομία). Υπάρχει όμως και άλλη λύση για τις κόρες τις προκομένες και τις χρυσοχέρες, την οποία και συστήνω ανεπιφύλακτα. Αγοράζετε (αν δεν έχετε) από τη λαϊκή ή από κάποιο κατάστημα με υφάσματα ή είδη ραπτικής, ύφασμα πετσετέ με το μέτρο. Το κόβετε σε πετσετάκια ό,τι μέγεθος θέλετε και φτιάχνετε και σφουγγαράκια για τα πιάτα σας και το καθάρισμα. Πιστέψτε με καθαρίζουν τέλειαααααααααα!!! Φιάξτε μπόλικα ώστε να τα πλένετε αμέσως μετά τη χρήση και έτσι δεν θα προλαβαίνουν τα (γκλιάξ) μικρόβια να στήσουν χορό!!!

Με το μείγμα αυτό θα καθαρίσετε τα πάντα μέσα στο σπίτι. Οι πορσελάνινες επιφάνειές σας θα λάμψουν, το ίδιο και τα inox. Τα τζάμια και οι καθρέφτες σας θα σας προσκυνήσουν.
Σταθείτε μετά μπροστά στον καθρέφτη σας και ρωτήστε τον: "καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποιά είναι η ωραιότερη στη γη, στην οικουμένη???".
Μόνο και μόνο από την ευγνωμοσύνη του (όχι ότι δεν είστε έτσι κι αλλοιώς ΘΕΕΣ!!!!!) θ'απαντήσει : "Σ'όλη την πλάση δεν βρέθηκε πιο όμορφη από σένα, κυρά μου εσύ κι αρχόντισσα (αντί του "δούλα και κυρά")!!!". (ωρέεεεεεεεεεεεεεεεε γλείψιμο!!!)

Ιδού για του λόγου το αληθές!!!!!
Δείτε γυαλάδα η πορσελάνη!!!!!
 Στολίστε και μ' ένα ποτ - πουρί από τα χειροποίητα σαπουνάκια σας και λατρέψτε το μπάνιο σας!!! :)


Μην το φοβηθείτε καθόλου ούτε στα ξύλινα σας. Καθαρίζουν τέλεια και θα διαπιστώσετε ότι αργεί να εμφανιστεί η σκόνη. Αυτό το λέω με εγγύηση γιατί στο δικό μας σπίτι μαζεύεται ή μάλλον μαζευόταν πολύ σκόνη λόγω του ότι χειμώνα - καλοκαίρι, το πρωί ανοίγω διάπλατα τα τζάμια για αρκετές ώρες. Τώρα πια ούτε που με νοιάζει.
Και αν θέλετε, για έξτρα περιποίηση, στα ξύλινα έπιπλα σας 1 φορά το μήνα βάλτε σ'ενα μπολάκι λίγο ελαιόλαδο (περίπου 1/2 - 1 κούπα αναλόγως των επιφανειών σας) και στύψτε μέσα 1/2 λεμόνι. Περάστε, μετά το ξεσκόνισμα, τις ξύλινες επιφάνειες σας μ'ένα βαμβακερό πανάκι (π.χ. φανέλα ως είθισται του ετέρου ημίσεως - καλύτερα παλιά, μην τρέχουμε και για διαζύγια στα καλά καθούμενα ) βουτηγμένο στο λαδολέμονο και μείνετε μ'ανοιχτό το στόμα!!!! Εδώ μπορείτε να φορέσετε τα γυαλιά του ηλίου και πάλι. Θα δείτε πόσο θα λάμψουν και θα ζωντανέψουν τα έπιπλα σας και η σκόνη (που δεν ξέρει ότι πρέπει να φορέσει γυαλιά, χιχιχιχιχιχιχιχιχιχιιιιιιιι) θα κάνει κανένα 10 ήμερο (!!!!!!!!!!) να πλησιάσει!

Στη φωτό με τα πανάκια και τα μπουκαλάκια ίσως παρατηρήσατε ότι υπάρχει και δεύτερο μπουκαλάκι spray. Γιατί??? -  θ'αναρωτηθείτε ευλόγως.  Λοιπόν, στο μπλε μουκάλι έχω βάλει 1/2 κούπα λευκό ξύδι και έχω απογεμίσει με νερό. Μ'αυτό μπορείτε, αν θέλετε και είστε τόσον "μαζό" όσον κι εγώ, να ψεκάσετε όλες σας τις επιφάνειες μετά το καθάρισμα με το νεροξυδοσάπουνο για επιπλέον απολύμανση και να σκουπίσετε μ'ένα πανάκι. 'Η, στην χλωμότατη περίπτωση που είστε πιο ηθικά κορίτσια και όχι τόσο "μαζό" όσο εγώ, μπορείτε να ψεκάσετε τα τζάμια και τους καθρέφτες σας και να σκουπίσετε με εφημερίδα (αν εξακολουθεί κι ευδοκιμεί τέτοιο είδος στο σπίτι σας. Στο δικό μου, δεν ......... εδώ και χρόνια) ή χαρτί κουζίνας. Μ'αυτό επίσης, καθαρίζουμε και την οθόνη της τηλεόρασης και των pc ή ηλεκτρονικών υπολογιστών, επί τω ελληνικότερον, χωρίς να ωρύεται το έτερον ήμισυ σας (εφόσον διαθέτετε κι εσείς έναν ηλεκτρο - ψυχάκια όπως κι εγώ). Προσοχή όμως, μην το παρακάνετε κι εσείς με την χαλαρότητα. ΜΗΝ ψεκάσετε τις οθόνες, στο όνομα του Μεγαλοδύναμου. Ψεκάστε το πανί σας και μ'αυτό καθαρίστε. (Ουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυφφφφφ! γλυτώσαμε τη κρεββατομουρμούρα). 'Η ακόμα κι αν δεν κάνετε τίποτα απ'όλα αυτά, σαν πιο φυσιολογικός άνθρωπος, μπορείτε να έχετε πάντα ένα τέτοιο μπουκαλάκι γεμάτο στην κουζίνα ή στο μπάνιο και έχετε στη στιγμή, όποια ώρα θελήσετε (κάθε μέρα και πολλές φορές την ημέρα), την καλύτερη απολύμανση στους πάγκους, το νεροχύτη, την επιφάνεια της κουζίνας και το νιπτήρα ή τη λεκάνη σας.

Μαγειρική σόδα
Πριν περάσουμε στο πάτωμα και τα υπόλοιπα πρέπει να σας δώσω μερικά από τα tips για την αστραφτερή καθαριότητα της μπανιέρας ή ντουσιέρας σας, του νεροχύτη (τί τραβάει ο καημένος από τ'απρόσεχτα αγόρια - γκρρρρρρρρρρρ - που παρατάνε τα λιγδιασμένα πιάτα και τάπερ έτσι όπως λάχει), του νιπτήρα (λίγο υπερβολικό αυτό αλλά, χαλάλι του βρε) και της λεκάνης σας!!!!
Εδώ, οι βασικοί πρωταγωνιστές μας θα ζητήσουν τη βοήθεια μιας μεγάλης ντίβας, η οποία θα γίνει η επίσημη guest star μας. Δεν είναι άλλη από την υπέροχη, μοναδική, ανεπανάληπτη βασίλισσα του χιονιού ...... Μαγειρική Σόδα ή διττανθρακική σόδα ή, όπως είναι η επιστημονική της ονομασία, διττανθρακικό (ή ανθρακικό) νάτριο NaHCO3. 
Αυτή η πολύτιμη άσπρη σκόνη (μην πάει το πονηρό μυαλό σας αλλού) με τα χίλια πρόσωπα χρησιμοποιείται από πάααααααααααααρα πολλά χρόνια για πολλά θέματα υγείας και σωματικής υγιεινής αλλά και στην υγιεινή του σπιτιού μας. Θα γίνει κάποια στιγμή αφιέρωμα ειδικό στη μαγειρική σόδα και στο ξύδι γιατί θεωρώ ότι και τα δυό είναι πολύτιμοι σύμμαχοι μας και έχουν πολλαπλές χρήσεις και χρησιμότητες. Επί τροχάδην θα σας θυμίσω ότι, μεταξύ άλλων, η σόδα έχει εξαιρετικές απολυμαντικές, αποσμητικές, αντιμικροβιακές ιδιότητες. Να σας πω, μόνο, ότι το 1986 χρησιμοποιήθηκαν τόνοι μαγειρικής σόδας για να καθαρίσουν τα εσωτερικά τοιχώματα του αγάλματος της ελευθερίας!!!!!!
Πάμε λοιπόν!!!
Βρέξτε με ζεστό (κατά προτίμηση) ή χλιαρό νερό τον νεροχύτη, τον νιπτήρα ή το πάτωμα της μπανιέρας ή ντουσιέρας σας, πασπαλίστε με μαγειρική σόδα να καλυφθεί αρκετά όλη η επιφάνεια και με τη βοήθεια μιας βούρτσας δημιουργείστε μία πάστα και απλώστε σ'όλη την επιφάνεια και τα γύρω τοιχώματα. Αφήστε να δράσει για 5 λεπτά και ξεπλύνετε με αρκετό νερό. Εγώ στην αρχή έχω βράσει νερό και κάνω το πρώτο χοντρό - χοντρό ξέπλυμα και στην συνέχεια με το νερό της βρύσης.  Στο τελευταίο ξέπλυμα χρησιμοποιώ νερόξυδο (για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω) και περνάω μ'ένα πανάκι (η γνωστή ψυχο-μαζο-κατάσταση μου)!!! Εσείς μπορείτε να το παραλείψετε αυτό το τελευταίο στάδιο!!!!!! 
Λατρέψτε την αστραφτερή, χωρίς ίχνος λιπαρότητας, επιφάνεια. Μέχρι να φάτε μπορείτε εκεί πάνω!!! :)

Πολυαγαπημένης σοδίτσας συνέχεια!!!

Ρίξτε στη λεκάνη του μπάνιου σας μία κούπα σόδα και από πάνω μία κούπα λευκό ξύδι. Μην τρομάξετε που θ'αφρίσει!!! Απολαύστε το. Εγώ ρίχνω και στα εσωτερικά τοιχώματα και τρίβω λίγο με μια βούρτσα. Αφήστε να δράσει κανένα 15 - 20λεπτο. Τρίψτε με μία βούρτσα εσωτερικά και ξεπλύνετε με νερό (καζανάκι ή με βραστό νερό). Ποιά "χλωρίνη είναι μόνο μία" μου λες εσύ???!!!! ΥΓΙΕΙΝΑ καθαρότερη και απαστράπτουσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτό το κάνετε όσες φορές χρειάζεται (ή νομίζετε ότι χρειάζετε) αλλά εγώ θεωρώ ότι  1 φορά την εβδομάδα  είναι υπέρ του δέον αρκετή.
Εναλλακτικά, μπορώ να σας προτείνω αντί γι'αυτό να χρησιμοποιήσετε κιτρικό οξύ (αυτό που χρησιμοποιούν στα τρόφιμα ή πολλοί στα σαπούνια τους) σε ποσότητα 1 κούπας χωρίς το ξύδι, Αυτό μπορείτε να το ξεβγάλετε σχεδόν αμέσως, δηλ. στο 5λεπτο.  Θα δείτε κι εδώ την ίδια καθαριότητα. Αυτό το χρησιμοποίησα όταν μου είχε τελειώσει η μαγειρική σόδα και δεν είχα προλάβει ν'αγκαζάρω τον συμβίο να ξεκουβαλιέται στο κέντρο της Αθήνας για προμήθειες.
Δύο παρατηρήσεις εδώ. Εμένα μου φάνηκε πιο καυστικό από τη σόδα (την οποία προσωπικά θεωρώ καθόλου καυστική) και δεν έδιωξε τις μυρωδιές όπως η σόδα!!!!

Και συνεχίζουμε με τη χρήση αυτής της ιδίας!!!


- "Τρεχάτε καλεεεεεεεεεεεεέ!!! Βούλωσε, βούλωσε!!!"(ανοίγει το ντουλάπι και σκύβει να πάρει ....)
-"Μη, άστο κάτω το tub.o.flo!!!!  Αστο, σου λέω, σε είδα!!!"
- "Μα, μα, μα βούλωσε ο νιπτήρας!!!" (κοιτάζει με γουρλωμένα μάτια την τρελλή που πλησιάζει. Το απλωμένο στο ντουλάπι χέρι αρχίζει και τρέμει)
- "Αστο κάτω γιατί θα σου βουλώσω το μάτι! Εχει πιαστεί ο απαυτούλης μου να κάθομαι τόσες ώρες και να γράφω κι εσύ αμετανόητη πας κατευθείαν στο χημικό?????"
Πλησιάζω κραδαίνοντας στο'να μου χέρι, όχι το μπεγλέρι αλλά, το βάζο με τη σόδα και στο άλλο το μπουκάλι με το λευκόξυδο! Την σπρώχνω απαλά στο πλάι και .....

1 κούπα γεμάτη σόδα φαγητού στο σιφόνι του νιπτήρα ακολουθούμενη από 
1 κούπα ξύδι
Μμμπππρρρρλλλλλλλλλ ........

Δεν δίνουμε καμμία σημασία στις διαμαρτυρίες του νιπτήρα (ας πρόσεχε να μη παράτρωγε!!!!). Αφήνουμε έτσι για 10 -15 λεπτάκια και ξεπλένουμε με άφθονο νερό, κατά προτίμηση βραστό!!!
Και......................... μόσχος το χρυσούλι μου! Αυτό ήταν! Αντε, περαστικά σου βρε!!! :)
Με τον ίδιο ευγενικό τρόπο αντιμετωπίζουμε και το βουλωμένο νεροχύτη
Αν θέλετε μπορείτε να ρίχνετε 1 - 2 φορές το μήνα στα σιφόνια σας (και της μπανιέρας) σόδα και ξυδάκι για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!!!
Και πριν αφήσουμε την ενότητα "μαγειρική σόδα", να σας πω πώς θα καθαρίσετε όμορφα και φυσικά τον φούρνο σας. Αν και είναι κάτι που βαριέμαι παααααααααααααααααααάρα πολύ (κι αυτό το παλληκάρι κάνει ότι δεν ομιλεί και δεν καταλαβαίνει την ελληνικήν κάθε φορά που πέφτει στο τραπέζι αυτό το θέμα) τουλάχιστον όταν το κάνω, δεν παθαίνω απόφραξη του αναπνευστικού όπως παλιά.
Ψεκάστε το φούρνο (πάτο,τοιχώματα και ταβάνι) με ζεστό νερό και πασπαλίστε με μαγειρική σόδα όσο μπορείτε πιο καλά, να καλύψει σχεδόν ολόκληρες τις επιφάνειες (δεν είναι πολύ εύκολο για τα πλαϊνά και το ταβάνι αλλά γίνεται με λίγη περισσότερη προσπάθεια). Αφήστε κάμποσες ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ. Το πρωί, μ'ένα μαλακό βρεγμένο σφουγγάρι τρίβετε κατ'αρχήν ελαφρά σαν να απλώνετε μια κρέμα. Στη συνέχεια, ξεπλένοντας σ'ένα λεκανάκι το σφουγγάρι σας αρχίζετε και καθαρίζετε τις επιφάνειες. Οταν έχετε καθαρίσει όλη τη σόδα, περνάτε μ'ένα μαλακό πανί βρεγμένο πολύ καλά να φύγουν όλα τα υπολείμματα, όσες φορές χρειαστεί ξεπλένοντας κάθε φορά. Φούρνος καθαρός, χωρίς οσμές και νοικοκυρά χαμογελαστή (αν εξαιρέσεις το σιχτίρισμα του είδους "γιατί να πρέπει να το κάνω ΚΑΙ αυτό εγώ???!!") και υγιής!!!!!

Σφουγγάρισμα
Αντε, κουράγιο κορίτσια, κοντεύουμε! Φαντάζομαι να ήπιατε και κανένα νεράκι στο ενδιάμεσο!!!
Βάλτε να βράσετε τώρα νερό και μέχρι να ετοιμαστεί φτιάξτε κι ένα καφεδάκι.
Ετοιμάστε την ντροπαλή σφουγγαρίστρα σας, ήρθε η ώρα της!!!!

 Ρίχνουμε στον κουβά μας :
4 λίτρα βραστό (ή ζεστό) νερό
7 κ.σ. λευκό ξύδι
2 κ.σ. υγρό σαπούνι Καστίλης (από τα χεράκια σας)
15 - 30 σταγόνες αιθέρια έλαια επιλογής σας (προαιρετικά) - (προσωπικά τρελαίνομαι με τα αιθέρια έλαια των εσπεριδοειδών, της μέντας και του ευκαλύπτου).

Ανακατεύουμε και σφουγγαρίζουμε όοοοοοοοοοολα μας τα πατώματα, πλακάκια, ξύλινα δάπεδα (προφυλάσσει και από τη σκόνη). Τέλειο!!!!!! Οταν στεγνώσει χαϊδέψτε το πάτωμα με το χέρι σας και λατρέψτε το. Πεντακάθαρο, απολυμασμένο και χωρίς ίχνος κόκκου σκόνης που αφήνουν τα χημικά απορρυπαντικά...............................

Εδώ να σας πω ότι λευκό ξύδι σε μεγάλη συσκευασία, για να είναι και οικονομικό και να φτουράει αφού το χρησιμοποιούμε παντού, θα βρείτε σε πολλά σούπερ μάρκετς (δεν έχω ψάξει στο κέντρο της Αθήνας μήπως βρω μεγάλη συσκευασία σε καλή τιμή αλλά θα το κοιτάξω με την πρώτη ευκαιρία) και μαγειρική σόδα (αν σας ενδιαφέρει και το κιτρικό οξύ) σε εξαιρετικά φτηνή τιμή σε συσκευασία κιλού, έχει ο αγαπητός μας Manis chemicals στη Γερανίου. Εχουν κι άλλοι αλλά εκεί θα βρείτε την πιο φτηνή τιμή. Οποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό παρακαλώ να μας ενημερώσει.!!!!!

Αυτά ήταν τα βασικά μας κοριτσούδες μου όμορφες και προκομένες κόρες αλλά πάρτε και 2 - 3 έξτρα γιατί είστε καλές μαθήτριες, προσεκτικές και μελετηρές!!! :)

Πλένουμε τα πιατικά μας και ΔΕΝ φοράμε γάντια!!!!! Λαλαλαλαλααααααααααααα.....

Πλύσιμο πιάτων
Μετά από πολλές δοκιμές και παραλλαγές όσων πλείστων απορρυπαντικών για τα πιάτα κυκλοφορούν στο ίντερνετ, Ελλάδα και εξωτερικό, και ανάλογες απογοητεύσεις μου ήρθε ξαφνικά η θεία επιφοίτηση.
Μία όμορφη ημέρα εκεί που κοιτούσα με μισό μάτι και κατασκότεινο βλέμμα τη λίγδα, που είχε αφήσει στο πιάτο το τελευταίο υγρό πιάτων που είχα φτιάξει ακολουθώντας κάποια (δεν ξέρω πια ποιά) συνταγή που είχα βρει, ιδού ................ κατέβηκε λευκό, λευκό το Αγιο Πνεύμα και με έλουσε με τη σοφία του. Βασικά, έχω την εντύπωση ότι ήθελε να με κατραπακιάσει, αλλά η ανατροφή και η θέσις του δεν το άφησαν .................
 
 Ετσι οδηγήθηκα στην απλούστατη λύση, η οποία ήταν εκεί μπροστά μου και μου κουνούσε, της γκαβής, τα χέρια. Λυώστε το αγνό, αγνότατο σαπουνάκι ελαιόλαδου, προσθέστε και τα αιθέρια έλαια σας (προαιρετικά πάντα αλλά τα λεμονοτέτοια εκτός που είναι αντιμικροβιακά κάνουν πολύ καλό και στα χεράκια μας. Απαλύνουν τις καφέ κηλίδες και σας βοηθάνε να έχετε κρινοδάχτυλα χεράκια όπως αρμόζει σε δεσποσύνες της ανωτάτης τάξης!!!!! :) )
Αυτό το τόσο απλό και καταφρονεμένο υγροσαπουνάκι καθαρίζει τέλεια τα πιάτα, τα μαχαιροπήρουνα, τα ποτήρια τριζοβολάνε, τα πλαστικά δοχεία (που είναι μέσ'τη σιχασιά με τα λάδια), τα ταψιά .... τα πάντα........ Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, τα λίπη γίνονται παρελθόν με μία κίνηση. 
Βέβαια, υπάρχει ένα μικρό, τοσοδούλικο μειονέκτημα. Δεν κάνει ιδιαίτερο αφρό, σχεδόν καθόλου αφρό θα έλεγα. Ομωωωωωωςςςςςςςςςςςςςςςς ....!!!!
Ας είναι καλά η λατρεμένη κουμπάρα που μ'εμπνέει όπως πολλούς από σας!
Ισως έχετε διαβάσει τις τελευταίες αναρτήσεις της για το Καστιλοσάπουνο με προσθήκη ζάχαρης (alchemyofnature.blogspot.com). Κάποιοι το έχετε διαβάσει στα σίγουρα και ίσως, .... ίσως να το έχετε φτιάξει κιόλας!!!  
Πριν ξεκινήσω, λοιπόν, την ανάρτηση, έκανα μία τελευταία δοκιμή.
Σκέφτηκα, λοιπόν, η εμπνευσμένη δημιουργός, αφού όταν φτιάχνουμε το σαπουνάκι προσθέτουμε ζάχαρη για να έρθει ν'αφρίσει το αγαπημένο, αν προσθέσω λίγη ζάχαρη στο λυωμένο μου Καστιλάκι τί θα γίνει????
Και ιδού!!!!!! 
Κατ'αρχήν ήρθε και άσπρισε και απέκτησε μία απαλή, κρεμώδη υφή σαν του εμπορίου τα κρεμοσάπουνα. Πάρτε μάτι!!!!! :)
 

Ωπα της!!!!! Κούκλα η Μαρίτσα!!! Αλλά πρέπει να ελέγξουμε αν έχει και σωστή συμπεριφορά διότι μόνον η ομορφιά δεν αρκεί (νομίζω???) !!!!
Και ξαναματαϊδού................!!!!


Δείτε αφρό!!!! Οχι, δείτε σας προκαλώ.................!!!
Και για να μην νομίσετε ότι οι δοκιμασίες ήταν της πλάκας (καλά τώρα, ποιός δεν καθαρίζει το πιατάκι και άλλα τέτοια ανάγωγα), δείτε τί πέρασε το υγροσαπουνάκι μου!!!! :)

Τσάκω ένα καραλιγδιασμένο πλαστικό να σε δω τί θα κάνεις!!!!!!

Και να τί έκανε το λατρεμένο μου!!!!
Πλυμένο, σκουπισμένο και ολοτριζάτο, παρακαλώ, όπως δεν έχετε ματαξαναδεί!!!
Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι αυτό το ζαχαρένιο Καστιλάκι καθάριζε ακόμα πιο καλά από το σκέτο!!!
Ωρεεεεεεεεεέ χαρές και γέλια! :) :) :)
Τον αφρό που βλέπετε τον πέτυχα προσθέτοντας 1 + 1/2 κ.γ.ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική (μου είχε ξεμείνει ένα πακέτο και αφού δεν το χρησιμοποιούμε αλλού, το βάζουμε στα σαπούνια μας!!! Χεχε!!) σε 150 ml υγρό σαπούνι ελαιολάδου. Εδώ θα διευκρινίσουμε πάλι ότι, όπου αναφέρεται το σαπούνι ελαιολάδου ,αφορά στο δικό μου χειροποίητο, που ξέρω τί έχει μέσα. Αν δεν έχετε φτιάξει ακόμα (?????????!!!!!!) δικό σας (κατάπτυστες που είστε) και για κάποιο σοβαρό λόγο δεν μπορείτε να φτιάξετε (εδώ συγχωρείστε για την παράλειψή σας) πάρτε έτοιμο, αλλά ελέγξτε πολύ καλά και σιγουρευτείτε ότι είναι αγνό, άσπιλο κι αμόλυντο!!!!!!!
Η διευκρίνηση αυτή γίνεται γιατί σε πολλές συνταγές που δίνονται στο ίντερνετ (και ειδικά σε ξένες δημοσιεύσεις) χρησιμοποιούν σαπούνια έτοιμα εμπορίου, τα οποία  περιέχουν κι άλλα όσα μύρια εκτός από σοδίτσα, νερό και ελαιόλαδο, οπότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι το ίδιο. Για τον λόγο αυτό, όταν διαβάζετε μια συνταγή πρέπει να δίνετε μεγάλη σημασία στα υλικά γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το ίδιο λόγω διαφοράς ποιότητας υλικών.  Το δε, μεγάλο λάθος πολλών αναρτήσεων σε ελληνικά σάϊτς είναι ότι οι συνταγές που δίνονται, δεν είναι δοκιμασμένες από τους ίδιους απλά μεταφρασμένες από ξένες δημοσιεύσεις. Μέχρι να το καταλάβω αυτό, πέταξα πράγμαααααααααααααα!!!! Δεν πειράζει όμως, μαθαίνουμε από τα λάθη μας (για να μη πω το άλλο ... διότι εμείς ..... δεν γηράσκουμε...!!!)

* Σημείωση : Ο αφρός που φαίνεται στις φωτογραφίες παράγεται όταν δεν έχουν προστεθεί αιθέρια έλαια. Οταν έκανα ένα δοκιμαστικό με αιθέρια, μειώθηκε αισθητά το αφρουλίνι, έως σχεδόν στο καθόλου, παρόλο που έβαλα ένα κ.γ. επιπλέον ζάχαρη. Οι δοκιμές θα συνεχιστούν φυσικά και θα χαρώ να δω αποτελέσματα κι από δικές σας δοκιμές!!! :)

Ρούχα απαλά και αστραφτερά
Και θα κλείσω για σήμερα με τη συνταγή για το καλύτερο μαλακτικό EVER, το οποίο θα βρείτε σε πολλά σάϊτς (δεν διεκδικώ επ'ουδενί την μητρότητα -κατά το πατρότητα - της συνταγής) και το οποίο ενδεχομένως να χρησιμοποιείτε ήδη.

Μαλακτικό πλυντηρίου
250 ml λευκό ξύδι
750 ml νερό
αιθέρια έλαια (προαιρετικά). Εγώ βάζω και πάλι εσπεριδοειδή όπως λεμονάκι, λάϊμ, γκρέϊπφρουτ μέχρι και νερολί έβαλα.

Δεν πίστευα ότι θα κάνει δουλειά αλλά, έτριβα τα μάτια μου από την πρώτη φορά που το δοκίμασα και εδώ και 1 + 1/2 χρόνο το μόνο που αλλάζω είναι η μυρωδιά των αιθέριων, ανάλογα με τα κέφια μου. Και τα κέφια μου είναι πολλά όταν έρχεται η στιγμή του πλυντηρίου.
Δεν υπάρχουν πιο μαλακά ρούχα και θα δείτε τα χρώματα, ακόμα και σε παλιά ρούχα, να ζωντανεύουν. Δεν υπάρχει!!!!!!!!! Trust me!!!!! 
Ασε που το ξυδάκι προστατεύει και το πλυντήριο σας από τα άλατα!!!! Μ'ένα σμπάρο δυό τρυγόνια ή μάλλον τρία! :) Απαλότητα, φωτεινότητα, προστασία!!!

Και, last but not least, το καλύτερο λευκαντικό που έχω δοκιμάσει!!!
1 μέρος βόρακα
3 μέρη μαγειρική σόδα

Σ'ένα γεμάτο πλυντήριο με λευκά ρούχα (η πλειοψηφία είναι εσώρουχα και αρκετές πετσέτες κουζίνας) βάζω 1 1/2 δόση (περίπου 90 ml). Στα χρωματιστά δεν βάζω πάντα αλλά αν βάλω, η δόση είναι περίπου 40 ml.
Απολαύστε λευκότητα και προστατέψτε το πλυντήριο σας!!!!!
Ξύδι και μαγειρική σόδα! Τί καλύτερο να ζητήσουν οι σωληνώσεις! :) :) :) :) :)




Οπως καταλάβατε, μπορούμε να έχουμε καθαριότητα καλύτερη απ' αυτή που είχατε συνηθίσει μέχρι τώρα. Καλύτερη, σαφώς υγιεινότερη και απείρως οικονομικότερη!!!!!!!
Εδώ και 1 +1/2 χρόνο δεν έχει μπει στο σπίτι μου καθαριστικό και απορρυπαντικό εμπορίου και, πραγματικά, αισθάνομαι ότι είναι ολοκάθαρο και πολύ, πολύ πιο ανάλαφρο. Το καθάρισμα τώρα μου φαίνεται παιχνιδάκι, δεν χρειάζεται να φοράω πια γάντια (πριν τα χέρια μου είχαν τρομερό πρόβλημα και πολλές φορές πάθαινα αλλεργίες στο δέρμα αν κατά λάθος ακουμπούσε απορρυπαντικό εκεί που δεν με κάλυπτε το γάντι), κάνουμε μεγάλη οικονομία και απολαμβάνουμε την καθαρή ατμόσφαιρα του σπιτιού μας. Ακόμα και τα αρωματικά κεριά ή στικ ή τα λιβάνια μου που ανάβω, μυρίζουν διαφορετικά και κρατάνε μοσχομυριστή την ατμόσφαιρα του σπιτιού για πάρα πολύ χρόνο. 
Αν ακόμα χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά εμπορίου, ίσως δεν καταλαβαίνετε τί λέω. Οταν όμως δοκιμάσετε να καθαρίσετε με τους τρόπους που σας περιέγραψα, πιστέψτε με θα καταλάβετε τη διαφορά. Τώρα πια, όταν μπαίνω σε σπίτι ή γενικότερα σε χώρο, που έχει καθαριστεί πρόσφατα με απορρυπαντικά εμπορίου, μ'ενοχλεί αμέσως στην όσφρηση και αν έχει χρησιμοποιηθεί χλωρίνη, άστα να πάνε, με πιάνει τρελόβηχας!
Αν χρειαστεί δε, να πλύνω πιάτα σε σπίτι φιλικό με υγρό εμπορίου, αλί και τρισαλί στα χεράκια μου!!! Ευτυχώς, που φροντίζω να έχω πάντα κρεμούλα ή lotion bar σε απόσταση αναπνοής!!!! :) :) :)
Το μόνο που δεν έχω καταφέρει ακόμα να αντικαταστήσω, είναι το απορρυπαντικό του πλυντηρίου ρούχων και πιάτων. Οσες προσπάθειες έκανα ν'αναπαραγάγω έτοιμες συνταγές για υγρό σαπούνι πλυντηρίου ή σε σκόνη, κατέληξαν σε πλήρη αποτυχία. Θεωρώ ότι οι λόγοι είναι αυτοί που σας ανέφερα παραπάνω, δηλ. διαφορά στα υλικά και/ή  μη δοκιμασμένες συνταγές. 
Πού θα μου πάει όμως????? Δεν καταθέτουμε έτσι εύκολα τα όπλα. Απλά, ..... 
λίγο μόνο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά, τραβά,τραβά....
 Και ξανά προς τη δόξα τραβά!!!!!!

Και μ'αυτό το ηρωϊκό ξέσπασμα ήρθε, επιτέλους, η ώρα να σας αποχαιρετίσω και για σήμερα!
Εύχομαι να τα βρήκατε όλα αυτά χρήσιμα, εύκολα, ενδιαφέροντα και να ξεκινήσετε την εφαρμογή τους ταχειά, ταχειά!!!!!!
Μέχρι την επόμενη (σύντομα) φορά σας φιλώ στα υπέροχα μουτράκια και σας εύχομαι υπέροχα, ευωδιαστά όνειρα!!!!!!! :) :) :) :) :) :) :)

Αφιερωμένο με πολύ αγάπη σε όλους τους ταξιδιάρηδες :                                                                          Φλέρυ Νταντωνάκη - Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι


64 σχόλια :

  1. Ο Χριστός κι η Παναγία και όλοι οι άγγελοι του Βασιλείου Του! Κοπέλα μου, τι έγραψες βραδιάτικο;;;;; χαχαχα

    Καταρχάς, συγχαρητήρια, μου είχε λείψει το χιούμορ σου γραπτώς :)

    Δεύτερον, κυρία-κυρία, εγώ που έχω κεραμική με αυτό καθαρίζω επίσης (όπως όλο το σπίτι βεβαίως-βεβαίως) και γίνεται ΚΟΥΚΛΑ η κεραμύδα... εχμ...η κεραμική εννοώ!

    Τρίτον, εγώ βάζω περισσότερο σαπούνι στο μείγμα, ίση ποσότητα με το ξύδι και το λατρεύω, αλλά φυσικά αυτό είναι στο γούστο του καθενός. Όντως κάνει πολύ καιρό να βρωμίσει το σπίτι, κι ευτυχώς γιατί κι εγώ κάνω καιρό να το καθαρίσω πια!!!!!!!!!

    Για τη ζάχαρη στο υγρό, παρόλο που κι εγώ το πρότεινα στις πρώτες μου αναρτήσεις για το υγρό σαπούνι, τελικά δεν το προτείνω, ακριβώς γιατί χαλάει ο αφρός τελικά ό,τι και να του κάνεις. Εϊτε αιθέριο βάλεις είτε όχι, μετά από κάποιες μέρες που θα "ωριμάσει" με το νέο υλικό (την ζάχαρη), τα σάκχαρα θα έχουν κάνει χημική αντίδραση με το σαπούνι σου και θα του ρίξουν και τον αφρό και το ηθικό :P Αλλά δε μας νοιάζει, την βάζουμε στο σαπούνι κατευθείαν και τελείωσε! Και όπως είπες δεν έχει σημασία αν κάνει αφρό. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ με τα λίπη! Κι εγώ καθόμουν και κοίταζα τα γυάλινα που ήταν λες και τους είχες βάλει γυαλιστικό, τα πλαστικά που ήταν λες και τα είχες αγοράσει καινούργια, και τα χέρια μου που ήταν λες και τους είχες βάλει την θαυματουργή σου κρέμα (καλά, υπερβάλλω λίγο τώρα). Δεν το αλλάζω με τίποτα πια... Έχω πάθει έρωτα, και πολύ χαίρομαι που τον επαθες κι εσύ και ελπίζω να πάθουν όλοι παγκοσμίως! :) :) :) Ασπασμούς και.... εχμ... τα λέμε αυριο στον καφέ! χαχα Μην ξεχάσεις βρε το καφεσάπουνο, να κάνουμε αλλαξοσαπουνιές! Φιλούρες και συνέχισε.Ανυπομονώ για την επόμενη ανάρτησή σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς αυτό σκέφτηκα κι εγώ για τη ζάχαρη όταν είδα πώς αντέδρασε με τα αιθέρια. Ομως, για μιας ημέρας μωρούλι, τα πήγε μια χαρά τέλεια! Ετσι κι αλλοιώς, σε λίγο καιρό, θα πλένουμε το πιατοβουνό με το καινούριο ζαχαρένιο Καστιλάκι, οπότε ούτε γαλή ούτε ζημιά!!! Οσο για την ποσότητα του σαπουνιού στο καθαριστικό, είναι, όπως είπες θέμα γούστου. Προσωπικά βρίσκω ότι περισσότερη ποσότητα σαπουνιού το βαραίνει.(τα δικά μου αρρωστημένα γούστα). Μετά από διάφορες δοκιμές βρήκα ότι αυτή η ποσότητα, το κάνει πιο ανάλαφρο και λαμποκοπάνε περισσότερο τα πάντα όλα!!!! Γι'αυτό άλλωστε συστήνω να γίνονται πάντα δοκιμές!!!! Αναμένουμε εντυπώσεις και κριτικές από τους υπολοίπους!!!! Αϊντε, κορίτσια!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημερα και χιλια ευχαριστω για ολες αυτες τις ΠOΛYTIMEΣ πληροφοριες !!!!!!!
    O καημος μου εμενα ειναι τα λευκα και το σαπουνι πλυντηριου ως γνωστον ...
    Δεν εχω τωρα ρουχα αλλιως ειμαι σε εμπολεμη κατασταση.
    Eρωτηση το ξιδι κανει KAI για τα μαρμαρα ?
    Kι εγω κανω πειραματα αλλα ξιδι δεν εβαλα ποτε στα μαρμαρα γιατι καπου διαβασα οτι θαμπωνουν. Aν ξερεις κατι πες μου ναι?
    Σε μαρμαρινη σκαλα εξωτερικου χωρου χρησιμοποιω ενα σαπουνι που το ξεκαλουπωσα πριν την ωρα του και ξερεις πως ηταν, σαπουνι με λεμονι παρακαλω που απ'τα νευρα μου το υγροποιησα για να μην το πεταξω.
    Eνα πρωι λοιπον που εβλεπα την σκαλα και μπλιαχ χωματα, λασπες, δυο γατοι TI αλλο να πω,KΛIN KΛIN το θυμηθηκα και λεω κανε το τεστ....KAI ΠETYXE !
    H σκαλα εγινε καινουρια.
    Aυτα τα ολιγα.
    Kαλα να περασετε στον καφε σας KΛAΨ....Nα τον πιειτε NA λουστειτε NA πλυθειτε, TI EΓINE PE ΠAIΔIA ΠOΣO ΠOΛYMOPΦIKOΣ EΓINE O KAΦEΣ ΣTA XEPIA ΣAΣ??????
    ΠOΛΛA ΦIΛIA.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχαααα, Χρύσα μου γλυκειά! Καλά του έκανες του λεμονοσάπουνου και το υγροποίησες. Φαντάζομαι θα είναι μια χαρά χαρούλα για το καθάρισμα ή όχι???? Για τα μάρμαρα, όπως και για τις πέτρινες επιφάνειες καλό είναι να μην χρησιμοποιείς ξύδι ούτε και λεμόνι γιατί είναι και οι δυό πορώδεις επιφάνειες και από τη μια, το οξικό οξύ του ξυδιού, από την άλλη, το κιτρικό οξύ του λεμονιού, θα τις χαράξουν και θα τις χαλάσουν. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έχω διαβάσει ότι για τα μάρμαρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό, οξυζενέ ή οινόπνευμα ή βότκα και μαλακό βαμβακερό ή δερμάτινο πανί. Το σαπουνόνερο (λίγο διαλυμένο Καστίλης σε ζεστό νερό) κάνει τέλεια για το μάρμαρο αλλά συνήθως αφήνει θαμπάδες, οπότε, μετά θέλει τρίψιμο μ'ένα μαλακό πανί. Οπως επίσης, έχω διαβάσει διθυρραμβικά σχόλια για τη μαγειρική σόδα πάνω στο μάρμαρο. Διάβασα ότι μπορείς ν'απλώσεις μ'ένα βρεγμένο πανί μαγειρική σόδα πάνω στα μάρμαρα, να ξεπλύνεις με νερό και να στεγνώσεις μ'ένα βαμβακερό πανί. Διευκρινίζω ότι δεν τα έχω δοκιμάσει προσωπικά οπότε δες τί σου κάθεται καλύτερα και κάνε δοκιμές!!! Οσο για το απορρυπαντικό πλυντηρίου, Χρύσα μου, και για μένα είναι μια πονεμένη ιστορία. Νομίζω ότι είμαι κάπου κοντά αλλά θα κάνω τις νέες μου δοκιμές μέσα στο Πάσχα. Για το λευκαντικό όμως είμαι κατενθουσιασμένη. Η ιδέα δόθηκε από τη μαμά μου όταν μια μέρα, που μου είχε τελειώσει το λευκαντικό πλυντηρίου, τη ρώτησα αν είχε να με δανείσει. Και τότε μου πρότεινε να χρησιμοποιήσω μαγειρική σόδα. Με τη σκέτη σόδα δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένη αλλά, όταν έκανα τις δοκιμές μου με την προσθήκη βόρακα έπαθα πλάκα. Οχι μόνο τα εσώρουχα των αγοριών (Θεέ μου τί βάσανο!!!!) και οι πετσέτες της κουζίνας καθάρισαν τέλεια αλλά, όλα άστραψαν. Ξεγάριασαν όλα τα λευκά όπως κανένα λευκαντικό εμπορίου δεν είχε κάνει μέχρι τώρα. Ισως να βοηθάει και ο συνδυασμός με το μαλακτικό του ξυδιού, στο οποίο, μάλιστα, τον τελευταίο καιρό προσθέτω αιθέρια έλαια λεμόνι, λάϊμ και τεϊόδενδρο ή λεμονόχορτο (που βοηθάνε πολύ κι αυτά στη λεύκανση). Ελπίζω να σου αρέσει κι εσένα!!! :) :) :) :) Οσο για τον καφέ, Χρύσα μου γλυκειά, εγώ τον έχασα σήμερα, γιατί το πρωί ο γιοκαρέλος μου είχε κάτι μεταξύ στομαχοκοιλόπονου και οξείας τεμπελίτιδας και την άραξε στο κρεββάτι, αλλά κι εγώ είχα τρομερό πονοκέφαλο μάλλον από εαρινό αλλεργικό μπούκωμα!!! Αρα, ζηλεύω κι εγώ μαζί σου το Πεγκουλίνι που πήγε για καφεδάκι και περιμένω να μου πει τα νέα! Οσο για τα καφεσαπουνάκια, εγώ θα ενημερώσω σε 2-3 ημέρες αφού περάσουν τα πρώτα τεστάκια τους!!!! Σε φιλώ και σου εύχομαι καλές συνέχειες :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά,το λευκαντικό θα το δοκιμάσω σήμερα, κι έχω κάτι λευκά... μα τι λευκά!!!! ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΑ!!! :) Για τον καφέ..... δε σου λέω... ζήλεια ζήλεια ζήλεια :P Την άλλη βδομάδα δεν τον γλυτώνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταρχάς συγχαρητήρια!! Κατά δέυτερον θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από την μαγειρική σοδα και τα ξύδι. Εμένα η μπανιέρα μου ειναι πλαστικη και καπως μεγαλη και σε καποιο σημειο λιμναζουνε τα νερα με αποτελεσμα να δημιουργηθει ενα στρωμα απο αλατα..Βρε τι χλωρινες , τι τριψιμο ειχα ριξει ..τιποτα.. Καπου ειδα στο ιντερνετ για την σοδα και το ξυδι στο μπανιο.. Ριχνω και γω ξυδακι στην μπανιερα και απο πανω την σοδα και αρχιζω το τριψιμο..Δεν πιστευα το αποτελεσμα :ο .μου ηρθε να κλαψω απο την χαρα μου.. τα αλατα φυγανε ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. Απο τοτε μονο σοδα και ξυδι για το σπιτι μαζι με αιθερια.. Τωρα θα προσθεσω και σαπουνακι!! Τι ωραια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ετσι, Ευστρατία μου, έτσι. Ανοίγουμε τα ντουλάπια τις κουζίνας μας και καθαρίζουμε τα πάντα όμορφα, γρήγορα και τέλειαααααααααα κάνοντας και ένα διάλειμμα από τα χημικά!!!!! Δεν υπάρχει τέτοια καθαριότητα. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μου αρέσει να καθαρίζω το σπίτι. Τώρα μετά από τόσο καιρό λίγο το έχω ξεπεράσει και δεν κάνω σαν χαζή βλέποντας τα όλα πεντακάθαρα και λαμπερά αλλά τον πρώτο καιρό!!!! Δε σας λέω τίποτα!!! Για φωτογραφία ήμουνα. Χάϊδευα με τις ώρες και χαζοχαμογέλαγα το νιπτήρα και το πάτωμα της ντουσιέρας. Οσο για το πάτωμα, τί να σου πω, έπεφτα στα γόνατα και έσερνα το χέρι πάνω για να βεβαιωθώ ότι όντως είναι τόοοοοοοοοοοοσο πεντακάθαρο (ένεκα και γκαβέγκλω)!!! :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πεγκούλιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι, θέλω ενημέρωση!!!!! Γρήγορα πριν πεθάνω, γιατί κατά πώς με βλέπω θα πάω από ασφυξία! Δεν μπορώ ν'ανασάνω λέμε!!! Ευτυχώς που είχε δώσει ο Θεός και είχα φτιάξει εκείνο το σπιτικό vicks τότε για το παιδί και μ'αυτό μόνο παίρνω και καμμιά ανασούλαααααα!!! Την άλλη εβδομάδα θέλω κι εγώ καφέ στο Μύρτιλλο!!!!!!!!!! ;((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν πίστευες ότι θα σου άρεσε να καθαρίζεις το σπίτι;;;;;; Οκ, εσύ έχεις πάει σε άλλο επίπεδο. Δόα τω Θεώ εγώ ακόμα δεν έχω φτάσει εκεί! ΑΝΘΙΣΤΑΜΑΙ! χαχαχαχα

    Για τον καφέ δε σου λεω βρε, που να σκάσεις! Μιλάμε... θα χτυπιέσαι κάτω όταν μάθεις, αλλά άλλος θα σου τα πει,΄οχι εγώ :) Αυτό το Μύρτιλλο πολύ μου άρεσε! Πάντα τόσο ευχάριστος να είναι ο καφές μας εκεί! :) :) :) Σε αφήνω να βράσεις στο ζουμί σου, κι όταν δεις να σκουραίνει πολύ, κάν' το σαπούνι! χαχαχαχαχαχαααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ντενυ μου[πηρα φορα και γραφω παντου] δοκιμασα και καθαριζει πολυ καλα αν και το σαπουνι που εχω ειναι υποτηθεται χειροποιητο[μυτηληνης] το εφτιαξα υγρο και μετα το χρησιμοποιησα.αυριο θα δοκιμασω το λευκαντικο.περιμενω το απορρυπαντικο πλυντηριου,τσαο μπαμπινα!!!!!!!! Στελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στελάκι μου γλυκό, έτσι σε θέλω με φόρα αλλά με ανηφόρα!!!!! Ατσα τις! Και "τσάο μπαμπίνα"/????? Μωρέ εσύ δεν παίζεσαι και δεν σε βλέπω να μαζεύεσαι κιόλας!!! Ετσι μπράβο!!! Χαχαχαχαχααααα. Κάνε υπομονή για το απορρυπαντικό και περιμένω να μου πεις για το λευκαντικό!!!! Φιλάκιααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χαχαχαχαααα! Πεγκούλι μου, με τη φόρα που έχω πάρει είναι σίγουρο ότι και το ζουμί μου θα το κάνω σαπούνι!!!!!! Οσο για το καθάρισμα, μην τρελλαίνεσαι, δεν είπα ότι καθαρίζω και κάθε μέρα, εννοούσα ότι ...ΟΤΑΝ .... είναι να καθαρίσω, τώρα το χαίρομαι ενώ πριν συχτίριζα την ώρα και τη στιγμή γιατί χάλαγα 1/2 μπουκάλι καθαριστικό, έτριβα, έτριβα (ξέρεις τώρα τη λόλα μου) και μ'έπιανε και το κεφάλι μου από τις μυρωδιές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ντένη μου έσκισες! Πως και πως την περίμενα την ανάρτησή σου και περιττό να σου πως πως θα δοκιμαστούν και είμαι σίγουρη πως θα ιοθετηθούν όλα! Μόνο μια ερώτηση. Επειδή έχω φτιάξει σαπούνι από τηγανόλαδο γιατί είχα διαβάσει ότι είναι πιο καθαριστικό, μπορώ να χρησιμοποιώ αυτό αντί για καστίλης για την καθαριότητα του σπιτιού?

    Το Κατερινιώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να απαντήσω; Να απαντήσω;;; Μόνο στο βαθμό που με αφορά θα απαντήσω. Ξέρω ότι η Ντένη δεν μπορεί τη μυρωδιά. εγώ όμως αυτό χρησιμοποιώ και δε μυρίζει πια και μια χαρά ωραιότατα καθαρίζει :) Βέβαια θέλει κάποιους μήνες ωρίμανση. Δεν το έχω δοκιμάσει με τη γρήγορη μέθοδο του φούρνου να δω τι γίνεται με τη μυρωδιά!

    Να πω πάντως πως είναι πολύ καλή ιδέα ανακύκλωσης, κι αν δεν θέλετε να το κάνετε σαπούνι, βρείτε εργοστάσια ή βιομηχανίες που το χρησιμοποιούν ως καύσιμο να τους το δίνετε. Μπορείτε να κάνετε κάτι και σαν σχολείο, αν έχετε παιδιά που πάνε σχολείο. Είναι κρίμα να καταστρέφουμε τόνους νερού με ένα λίτρο λάδι, επειδή δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε. Ας το δώσουμε εκεί που ξέρουν. Αν ενδιαφέρεστε, θα ρωτήσω στο σχολείο της κόρης μου για πληροφορίες, που το κανουν ήδη. Για κάθε κάμποσα λίτρα λάδι, η βιομηχανία αυτή δίνει δωρεάν γραφική ύλη στο σχολείο! Καλό, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Α, ξέχασα! Οκ... το λευκαντικό.... τύφλα να 'χει η "ροζ δύναμη"!!!! :) ΕΥΓΕ ΣΟΥ, ΤΕΚΝΟΝ ΜΟΥ κι εσένα και της μανούλας σου που σου έβαλε την ιδέα :) Κορίτσια, να το δοκιμάσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. To σαπούνι βάσης το έχω φτιάξει και γω αλλά παρατήρησα πως μου ξεραίνει τα χέρια όταν πλένω τα πιάτα. Για όλα τα άλλα ειναι μια χαρά. Μπορούμε να κανουμε σαπουνι μονο με τηγανολαδο χωρις καρυδέλαιο; Φανταζομαι θα ειναι οι ιδιες αναλογιες οπως το ελαιολαδο. Εχω παρα πολυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κατερινιώ μου, ευτυχώςσου απάντησε η Πέγκυ. Πράγματι, προσωπικά έχω πρόβλημα με τέτοιες μυρωδιές. Δηλαδή, αρρωσταίνω για να καταλάβεις. Ετσι κι αλλοιώς, τηγανόλαδο εγώ δεν έχω γιατί τα τηγανητά σ'αυτό το σπίτι είναι έως .... και με το κυάλι να τα δει κανείς, και όταν γίνονται (σε εθνικές εορτές και αργίες) χρησιμοποιούμε πολύ λίγο λάδι. Είχα δοκιμάσει, το καλοκαίρι, να φτιάξω με τηγανοσάπουνο απορρυπαντικό για πλυντήριο αλλά πέταξα το μείγμα όπως ήταν, μετά τις τρεις φορές. Είπα να του δώσω μια και δυό και τρεις ευκαιρίες αλλά δεν έπαιρνε από λόγια. Τα ρούχα χάλια και μυρίζανε τόσο βαρειά που κι ο άντρας μου, που είναι λίγο (έως πάρα πολύ) στην καρακοσμάρα του και πρώτος στο εθνικό σπορ "ανασήκωμα των ώμων", έπαθε φρίκη. Οπότε στο τέλος, το πέταξα και ξανάπλυνα όλα τα ρούχα. Για το σπίτι δεν έχω δοκιμάσει όπως καταλαβαίνεις αλλά γιατί να μην κάνει? Και αφού η Πέγκυ, λέει ότι το χρησιμοποιεί νομίζω ότι μπορείς να το δοκιμάσεις χωρίς φόβο αλλά με πάθος!!! :) :) :)
    Οσο για την ιδέα της ανακύκλωσης, εύγε Πεγκούλι μου και πραγματικά όσες φίλες και φίλοι το διαβάσουν και ενδιαφέρονται ας το κάνουμε πράξη. Βάλτο και στο μπλογκ σου σαν ανακοινωσούλα να το κάνουμε share και από το facebook. Στις δύσκολες μέρες μας με ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευστρατία μου,με συγχωρείς, τώρα ήδη την ερώτησή σου. Το ίδιο έπαθα κι εγώ με το λάδι καρύδας! Ακόμα κι ένα πειραγμένο Καστίλης με μόνο 10% λάδι καρύδας, με πείραξε. Θ'ακολουθήσει μεγάλη ανάρτηση σε λίγες ημέρες για τα σαπούνια από δικές μου δοκιμές και παρατηρήσεις.Μέχρι τότε σου λέω ότι το αγνό Καστιλάκι με 100% ελαιόλαδο είναι αυτό που χρησιμοποιώ για καθάρισμα σε όλο το σπίτι καθώς και στα πιάτα!!!! Μόνο αυτό κάνει τα πιατικά να τρίζουν. Εχω παρατηρήσει ότι με προσθήκη ελαίου καρύδας, όταν έχεις να παλέψεις με λάδια και λίπη (ειδικά σε τάπερ και πλαστικά) δεν τα καθαρίζει καλά. Είναι λίγο "λιγδιάρικα".... Οπότε, ελαιόλαδο 100 %, καυστική σόδα και αποσταγμένο νερό. That's it!!!! Το κεφάλι μας ήσυχο!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω στις συνταγες πιο πανω ο9ως στο σφουγγαρισμα αναφερεται για υγρο σαπουνι πως θα τοφτιαξω και που γραφεται την συνταγη για το καστιλλης που φτιαχνεται γιατι δεν τα βλεπω.και κατι αλλο το λευκαντικο που λετε βαζω την σοδα αδυαλυτη οπως ειναι επανω στο ρουχο και περιμενω για καποια λεπτα η κατι αλλο;ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητή/έ ανώνυμη/ε,
    Θα ρωτήσω κατ'αρχήν αν έχεις φτιάξει άλλη φορά σαπούνι????? Αν όχι, μέχρι την Τρίτη θ'ανεβάσω τη συνταγή τη δική μου για το Καστίλης καθώς και τους τρόπους να το κάνεις υγρό. Οσο για το λευκαντικό : ανακατεύεις σ'ένα δοχείο ή μπολ τις δύο σκόνες, τη μαγειρική σόδα με το βόρακα, και απ'αυτό το μείγμα βάζεις κάθε φορά που χρειάζεσαι την ποσότητα που γράφω, ή άλλη ποσότητα σύμφωνα με τα δικά σου γούστα, στην θήκη του πλυντηρίου (της κανονικής πλύσης. Αν χρησιμοποιείς απορρυπαντικό σε σκόνη μαζί με το απορρυπαντικό σου στη θήκη της κανονικής πλύσης θα προσθέσεις και το λευκαντικό). Εγώ φτιάχνω αρκετή ποσότητα (δηλ. γύρω στα 400 - 500 ml) και το φυλάω σ'ένα πλαστικό δοχείο. Κάθε φορά παίρνω την ποσότητα που χρειάζομαι για την πλύση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λοιπον εγω η ανωνυμη ειμαι η Μαιρη.Λοιπον σαπουνι εχω φτιαξει πολλες φορες γυρω στις 3 με 4 διαφορετικες συνταγες για καστιλλης αλλα παντα ηταν αποτυχια τουλαχιστον οπως το ηθελα εγω.ειτε εφτιαχνα σαπουνι για το πλυντηριο παντα μου διαχοριζοταν το νερο κατω και πανω ενας περιεργος αφρος και οσες φορες επιχειρησα να φτιαξω για τα πιατα παντα ηταν λιγδιασμενα και το κυριοτερο το σαπουνι που εφτιαχνα ηταν παντα τοσο μαλακο και γλιτσιαζε.κατι αλλο μου ειχανε δωσει σαπουνι κιακομα εχω λιγο απο χωριο 10ετιας τοσο σκληρο δεν εχω δει πετρα πραγματικα και ειπα να δοκιμασω υγρο για το πλυντηριο πετυχε με την πρωτη ενα ωραιο τζελ που καθαριζει τελεια 2 μεγαλες πλακες με εχουν βγαλει 8 μηνες τωρα δεν υπαρχει εχω ζητησει εδω και 6 μηνες την συνταγη αλλα ακ8μα περιμενω πσντως ξερω οτι ητανμε την θερμη μεθοδο τα καζσνισ.αυτα και συγνωμη για το κατεβατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαίρη μου καλή, χρόνια σου πολλά και καλό μήνα! Συγγνώμη που άργησα με την ανάρτηση για το Καστίλλης αλλά υπήρχε λόγος. Δοκίμασα κάτι νέο και περνούσα τη φάση δοκιμών. Η ανάρτηση λοιπόν, θ' ανέβει τώρα, απλώς θέλω να σου πω ότι απευθείας υγρό σαπούνι δεν έχω φτιάξει και ούτε πρόκειται να μπω στη διαδικασία εκτός αν βρω κάποιον άνθρωπο έμπειρο και ειλικρινή που θα με κάνει να καταλάβω και να με πείσει για το υπέροχο και σωστό αποτέλεσμα. Μέχρι τότε απολαμβάνω τα συμπαγή μου σαπουνάκια και τα λυώνω όταν και όποτε θέλω ή χρειάζομαι. Για υγρό πιάτων και πλυντηρίου (ειδικά αυτό το δεύτερο) όσες δοκιμές κι αν είχα κάνει με συνταγές που είχα βρει στο ίντερνετ (Ελλάδα και εξωτερικό) ήταν πλήρης αποτυχία και έζησα κι εγώ παρόμοιες με τις δικές σου εμπειρίες. Για το πλυντήριο ακόμα δεν έχω ασχοληθεί γιατί έφτιαχνα τα νέα μου σαπούνια και είχα και δοκιμές αλλά δεν το έχω ξεχάσει. Αν παρ'ελπίδα σου δώσουν τη συνταγή γι'αυτό που λες και θέλεις να το μοιραστείς μαζί μας ενημέρωσέ με και θα είναι χαρά μου να το παρουσιάσεις από αυτό το σπιτικό. Πάντως όσον αφορά τα πιάτα, εγώ έχω βρει την υγειά μου με τη συνταγή που θα διαβάσεις. Αν θέλεις δοκίμασέ τη. :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλησπερα και ενα μεγαλο "συγχαρητηρια" εκ βαθεων ψυχης για την προθεση αλληλεγγυης και την γενικοτερη φιλοσοφια πισω απο ολη αυτη τη δημιουργικοτητα
    (αυτο παει κ στις 2 σας, Ντενυ κ Πεγκυ, απλως ετυχε να γραψω πρωτα εδω :) )
    θελω να σε ρωτησω για τα σφουγγαρακια σου, που ειδα να ποζαρουν λιγο παραπανω, τα εχεις φτιαξει-ραψει μονη σου ή τα εχεις αγορασει απο καπου?
    μερσι εκ των προτερων, Kate.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kate, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τα συγκεκριμένα σφουγγαράκια τα έχω αγοράσει από το ΑΒ.Δεν έχω δει σε άλλο σούπερ μάρκετ. Παρόλο που πολλά έχουν πανάκια με μικροϊνες, σφουγγαράκια μόνον εκεί βρήκα. Βέβαια, ετοιμάζομαι να φτιάξω μόνη μου με πετσετέ ύφασμα, κάτι που θα ενημερώσω μόλις είναι έτοιμα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. α μαλιστα! μηπως ξερεις τι εχουν μεσα? εχουν κανονικο σφουγγαρι ή καποιο αλλο βαμβακερο υλικο που τους επιτρεπει να πλενονται στο πλυντηριο για σωστη αποστειρωση? ευχαριστω κ παλι :)
    kate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Kate, μέσα έχουν ένα είδος σφουγγαριού που δεν παθαίνει τίποτα με το πλύσιμο στο πλυντήριο. Βέβαια, προτιμώ να φτιάξω από πετσετέ δικά μου για μεγαλύτερη σιγουριά αλλά για την ώρα είναι πολύ καλύτερα από τα άλλα. Αν πάλι θέλεις, μπορείς να κόψεις πετσετάκια και να χρησιμοποιείς παντού αυτά. Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλη μου κουμπάρουλα της γλυκιάς μας Πεγκυ. Το καθαριστικο σου ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!! Όλη τη βδομάδα κανω γενική καθαριότητα με το καθαριστικο σου παραμασχαλα. Το έχω βάλει παντού όμως...... Μέχρι τα χάλια έφτασε η χάρη του. Βέβαια πάντα τα περνούσαν ενα χέρι ξύδι στο τέλος. Τωρα δυο σε ενα. Χε! Χε! Τελικά καμία δεν το γλιτώνει το παραμιλητο! Πάω Έρχομαι και θαυμάζω τα καθαρά. Κουκλάκια σου λέω!!! Το μαλακτικο το χρησημοποιω κι εγω κανά χρόνο τωρα τελευταία το έφτιαξα ως έξεις: έβαλα σε λευκό ξίδι φλούδες πορτοκαλιού το άφησα μια βδομάδα στραγγίσματα και......μοσχοβολια να δεις! Κι εγω είχα πρόβλημα με το τηγανοσαπουνο, άσχημη μυρωδιά βρε παιδί μου. Η κόρη μου να δεις. το τι είπε δε λέγεται, το τελευταίο της σχόλιο ήταν ότι μάλλον πλένω τα ρουχα μας σε ταβέρνα!.... Τι να κανω η γυναίκα... Αποφάσισα να φτιαξω το τηγανοσαπουνο με δυνατό εκχυμα λεβαντας. Πέτυχε! Δεν μυρίζει πια άσχημα. Επίσης να σου πω ότι και το λευκαντικο σου ειναι πολυ καλό. Σε φιλω Μορφω


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χαιρετώ και εγώ την παρέα, έχω μία πλαστική φραπιέρα η οποία κολλάει πάρα πολύ και όσο και να τη σαπουνίζω έχει πάντα κολλώδη επιφάνεια. Μπορεί να καθαριστεί λέτε ή να την αντικαταστήσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. εγω δεν εχω κανει μονη μου σαπουνακι , το αρκαδι κανει την ιδια δουλεια για το καθαριστικο με νερο και ξυδι....ειστε ολες φεβερες και πολυ χρησιμα αφου που αναρτητε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. γεια στην ομορφη παρεα ,να ρωτησω το σαπουνι αρκαδι κανει την ιδια δουλεια , με το ξυδι και το νερο πολυ χρησιμα ολα αυτα που εχετε ανεβασει σας ευχαριστουμε πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γεια σας και από μενα. Ένα πολύ καλο απορρυπαντικο για το πλυντηριο πιατων είναι
    1 μερος μαγειρικης σοδας
    1μερος σοδα πλυσίματος
    1,5 μερη κιτρικου οξεος δοσολογια περ. 1κ.σ
    ολο το μυστικο βρισκεται στη δοσολογια.Περισσοτερη σκονη.......βγαινουν θαμπα τα ποτήρια.
    Λιγοτερη σκονη........δεν καθαριζουν καλα τα πιατα. Κανουμε δοκιμες μεχρι να βρουμε τη σωστη
    δοσολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μηπως μπορειτε να μου πειτε την συνταγή για το σαπουνι καστιλης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Να ‘μαι κι εγώ σαν τα χιόνια να έρθω να απαντήσω σε κάποια σχόλια. Να ζητήσω συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά κάτι τα σχολειά που άρχισαν, τα αθλήματα, οι ξένες γλώσσες, τα πάρτυ και τα δε συμμαζεύεται, κάτι οι δικές μου μελέτες, δοκιμές, δημιουργίες ΚΑΙ ιώσεις έχασα κάποια επεισόδια. Εχω ένα προβληματάκι γιατί πολλούς/ές ανώνυμους/ες βλέπω αλλά θα το προσπεράσω και θα αριθμήσω. Ξεκινώ λοιπόν :
    1) Για τον /την ανώνυμο/η με την ερώτηση για το αρκάδι. Δυστυχώς δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ εμπορίου σαπούνια για τέτοια χρήση και δεν μπορώ να γνωρίζω πώς θα αντιδράσουν ή τί αποτελέσματα θα έχουν. Σίγουρα να ξέρεις ότι το αρκάδι δεν είναι Καστίλης, περιέχει και άλλα λάδια εκτός από ελαιόλαδο και πραγματικά δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσει με το ξύδι και τα αιθέρια. Αν δεν μπορείς να φτιάξεις δικό σου, καλύτερα αγόρασε σαπουνόμαζα ελαιολάδου αλλά καλό είναι να ζητήσεις την ανάλυση των υλικών. Τα περισσότερα σαπούνια εμπορίου ακόμα κι αυτά που φέρονται ως ελαιολάδου ή Καστίλης έχουν μέσα σχεδόν πάντα, λάδι καρύδας και φοινικέλαιο τουλάχιστον, καθώς και κάποια άλλα λάδια. Τώρα πάλι, αν θέλεις να δοκιμάσεις με αρκάδι φτιάξε μια μικρή ποσότητα για να μην χαλάς άδικα τα υλικά.
    2) Φίλε/η ανώνυμε/η με το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων σ'ευχαριστώ από βάθους καρδίας. Ενα έχω να πω. Είναι Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο. Είχα ήδη ξεκινήσει κάποιες δοκιμές με τα ίδια υλικά αλλά με λίγο διαφορετικές ποσότητες που δυστυχώς δεν με άφησαν ικανοποιημένη. Καθάρισαν τα πάντα όλα τέλεια αλλά έμεινε κάτι σα σκόνη και θαμπάδα σε όλα οπότε αναγκάστηκα να τα ξαναπλύνω στο χέρι...........!!!!!!!! Τότε ήρθε το μάνα εξ ουρανού, δηλ η συνταγή σου και είδα το φως το αληθινόν. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που μοιράστηκες τη συνταγή μαζί μας και θα σε παρακαλέσω γράψε τ'όνομά σου. Ελπίζω να μου επιτρέπεις να την αναρτήσω μαζί με κάτι άλλες που θα ανεβάσω αυτές τις μέρες.
    3) Φίλε/η ανώνυμε/η με την ερώτηση για τη συνταγή για το Καστίλης. Υπάρχει μία συνταγή στην ανάρτηση του Μαϊου "Σαπωνοπεριπέτειες για γερά νεύρα: Season II" και ακόμα μία που αφορά το Καστίλης από τηγανόλαδο, που είναι μόνο για καθαριστικά όχι για μπάνιο κλπ, στην ανάρτηση του Αυγούστου "Κάψτε τα τηγάνια και βγάλτε τους τα λάδια". Αν το θέλεις για καθαριστικά και μόνον θα σου πρότεινα να φτιάξεις αυτό με το τηγανόλαδο. Καλή επιτυχία!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μπράβο χάρηκα πολύ για το απορρυπαντικό πιάτων. Φυσικά μπορείς να αναρτήσεις τη συνταγή. Με λένε Έφη . Επίσης να σας πω ότι έκανα σαπούνι από τηγανόλαδο. Ως καθαριστικό για το μπάνιο και για την κουζίνα (πιάτα) είναι πολύ καλό, εκεί που είχα πρόβλημα είναι στο πλυντήριο ρούχων. Τα ρούχα δεν καθάριζαν καλά :) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γειά σας !!!Νομίζω ότι έστειλα και πριν μήνυμα αλλά δεν το βλέπω κάπου.Να ρωτήσω και πάλι ...Μπορώ να αντικαταστήσω το λευκό ξύδι με το κόκκινο??κι αν όχι γιατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  36. Γεια σου
    Ως αποτέλεσμα της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης έχετε πρόβλημα να πάρει ένα δάνειο στο επίπεδο των τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Δεν έχετε να ανησυχείτε για. Θέλετε να επωφεληθούν από μια πίστωση για την κατάσβεση των έργων σας, θέλετε να επωφεληθούν από ένα υπόβαθρο του εμπορίου, θέλετε να λάβετε πίστωση για την χρηματοδότηση των σπουδών σας στο εξωτερικό, που θέλετε να αλλάξετε το αυτοκίνητο, σας εξοπλίσει με συσκευές, σας προσφέρουμε ένα νέο σπίτι. Απολαύστε πολλές μορφές προσωπικά δάνεια για να καλύψει όλες τις ανάγκες σας. Είμαι ένα άτομο με ένα κεφάλαιο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να κάνει δάνεια σε ανθρώπους με οικονομικές δυσχέρειες σε ποσοστό από 2% έως 4%. Επωφεληθείτε από την εμπειρία μου είναι απλή και γρήγορη. Αν ενδιαφέρονται και σοβαρή, επικοινώνησε μαζί μου. Απευθείας μέσω e-mail: leferfrancisjean@gmail.com
    Καλά για εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γεια σου αγαπητέ madams και κύριοι!

    Η λύση είναι στην πόρτα σας. Η λύση για να λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματά σας. Θέλετε να πάρετε πίστωση για την υλοποίηση των έργων σας. Απευθύνω έκκληση σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη χρηματοδότησης για τη ρητή τους ότι θα προσφέρουν τα χρήματα των 3.000 € - € 6.000.000 πιστεύεται ότι ο καθένας είναι σε θέση να επιστρέψει με τόκο 2% ετησίως, και το χρονικό διάστημα μεταξύ 1 έως 35 έτη, ανάλογα με το απαιτούμενο ποσό. Κάνω τόσο στους ακόλουθους τομείς:

    - Χρηματοδότηση Δάνεια

    - Broken υπόσχεση

    - Επενδύσεις Δάνειο

    - Δάνεια Auto

    - Σταθεροποίηση χρέους

    - Εξαγορά της πίστωσης

    - Προσωπικό δάνειο

    - Είστε στο αρχείο

    Είστε κολλημένοι, απαγορεύεται η τράπεζα και δεν έχετε το όφελος των τραπεζών ή έχετε καλύτερα ένα έργο και χρειάζεται χρηματοδότηση, κακή πιστωτική ή χρειάζονται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς, τα χρήματα για να επενδύσουν στην επιχείρηση. Μπορούμε να ικανοποιήσουμε τους πελάτες μας μέσα σε 72 ώρες
    Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: Thecommunityloancompany@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Hi dear sir and madams

    The solution is at your door. Solutions to solve all your financial problems. You want to take credit for the realization of your projects. I appeal to all those who need funding for their express offering money of € 2000 - € 6000.000 credible to anyone able to repay with interest of 2% per year, and periods ranging from 1-35 years, depending on the required amount. Do the following fields:

    - Financial Loan

    - Mortgages

    - Investment Loan

    - Auto Loan

    - Debt Consolidation

    - Acquisition of credit

    - Personal loan

    - You're on file

    You are stuck, prohibited bank and you do not have the benefit of banks or you better have a project and need financing, bad credit or need money to pay bills, money to invest in business. We are able to satisfy our customers within 72 hours

    Contact e-mail: Thecommunityloancompany@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Είμαστε εργάζονται νόμιμα υπό την τοκογλύφοι 1951 προσφέρουμε στιγμιαία δάνεια μετρητών στους κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα οι εργαζόμενοι. Εμείς θα παρέχει την καλύτερη υπηρεσία για σας.
    Χρειάζεται επειγόντως χρήματα;
    * Πολύ γρήγορη και εύκολη μεταφορά στον τραπεζικό σας λογαριασμό.
    * Αποπληρωμής ξεκινά οκτώ μήνες μετά μπορείτε να πάρετε τα χρήματά σας.
    Καταθετικός λογαριασμός
    * Τα χαμηλά επιτόκια 2%
    * Αποπληρωμή μακροπρόθεσμων (1-30 ετών) περιόδου.
    * Η διάρκεια του δανείου καταβάλλεται σε μηνιαία βάση και είναι ευέλικτο.
    * Πόσο καιρό χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει; Μετά την υποβολή της αίτησης δανείου
    Μπορείτε να περιμένετε μια αρχική απάντηση του λιγότερο από 24 ώρες.
    Χρηματοδότηση σε 72-96 ώρες μετά από τη λήψη των πληροφοριών που χρειαζόμαστε.
    Από
    Επικοινωνήστε με την εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας εγκριθεί και έχουν λάβει άδεια άδεια.
    Οικονομική ενίσχυση σε άλλες χώρες.
    Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπα αίτησης επικοινωνήσετε με αυτά τα δάνεια.

    E-mail: Thecommunityloancompany@gmail.com
    Website: Thecomloan.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Είμαστε εργάζονται νόμιμα υπό την τοκογλύφοι 1951 προσφέρουμε στιγμιαία δάνεια μετρητών στους κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα οι εργαζόμενοι. Εμείς θα παρέχει την καλύτερη υπηρεσία για σας.
    Χρειάζεται επειγόντως χρήματα;
    * Πολύ γρήγορη και εύκολη μεταφορά στον τραπεζικό σας λογαριασμό.
    * Αποπληρωμής ξεκινά οκτώ μήνες μετά μπορείτε να πάρετε τα χρήματά σας.
    Καταθετικός λογαριασμός
    * Τα χαμηλά επιτόκια 2%
    * Αποπληρωμή μακροπρόθεσμων (1-30 ετών) περιόδου.
    * Η διάρκεια του δανείου καταβάλλεται σε μηνιαία βάση και είναι ευέλικτο.
    * Πόσο καιρό χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει; Μετά την υποβολή της αίτησης δανείου
    Μπορείτε να περιμένετε μια αρχική απάντηση του λιγότερο από 24 ώρες.
    Χρηματοδότηση σε 72-96 ώρες μετά από τη λήψη των πληροφοριών που χρειαζόμαστε.
    Από
    Επικοινωνήστε με την εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας εγκριθεί και έχουν λάβει άδεια άδεια.
    Οικονομική ενίσχυση σε άλλες χώρες.
    Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπα αίτησης επικοινωνήσετε με αυτά τα δάνεια.

    E-mail: Thecommunityloancompany@gmail.com
    Website: Thecomloan.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλή μέρα,

    Ο καθένας, χρειάζεστε επειγόντως δάνειο για να χρηματοδοτήσετε την επιχείρησή σας, να δημιουργήσετε μια εταιρεία ή να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας, η FRED LARRY LOAN COMPANY, είναι πάντα διαθέσιμη για να σας βοηθήσει όταν έχετε φύγει όλη η ελπίδα.

    Να πάρει ένα νόμιμο δάνειο ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα για τα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό. Το θέμα της πίστωσης και των ασφαλειών είναι κάτι που οι άνθρωποι ανησυχούν πάντα όταν αναζητούν ένα δάνειο από έναν νόμιμο δανειστή. Αλλά έχουμε κάνει αυτή τη διαφορά στον δανεισμό με αξιοπιστία. Δίνουμε δάνειο από το φάσμα των $ 500.000 έως $ 500.000.000.000. Είμαστε εγγεγραμμένοι, εγγυημένοι και πιστοποιημένοι από την κυβέρνηση, διεθνώς, η Fred Larry Loan Company είναι η λύση για όλα τα οικονομικά σας προβλήματα, τα δάνεια μας είναι εύκολα, φθηνά και γρήγορα και δίνουμε δάνεια σε ιδιώτες, επιχειρήσεις, ιδρύματα, επιχειρηματικούς οργανισμούς και ανθρώπους Όλα τα είδη σε όλο τον κόσμο.

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν τα εξής:

    Δάνεια για οποιοδήποτε είδος και σκοπό,

    Δεν υπάρχει κοινωνική ασφάλιση και δεν υπάρχει πιστωτικός έλεγχος, εγγύηση 100%. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας πείτε ακριβώς τι θέλετε και σίγουρα θα κάνουμε το όνειρό σας πραγματικότητα. (FRED LARRY LOAN COMPANY). Λέει ΝΑΙ όταν οι τράπεζες σας λένε ΟΧΙ. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για το ποσό του δανείου που χρειάζεστε για να ταιριάξετε τον προϋπολογισμό σας,
    Πάρτε το δάνειό σας τώρα με επιτόκιο 3%.
    Στείλτε μας email τώρα στο (fredlarryloanfirm@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Με εκτίμηση
    Το όνομά μου είναι ΜΌΝΙΚΑ MARAGAKI.
    Ακριβώς για να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη στιγμή της χαράς.
    Πήρα ακριβώς ένα δάνειο ύψους 30.000 € σε μια μεγάλη γαλλική έμπορος.
    Μαζί του, είχα την απόλυτη ικανοποίηση.
    Αυτή τη στιγμή, είμαι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο.
    Και αυτό χάρη σε έναν άνθρωπο.
    Είναι ο Θεός ο οποίος έχει βάλει στο δρόμο μου.
    Και εγώ είμαι πρόκειται να μοιραστώ αυτή τη μαρτυρία μαζί σας.
    Το όνομά του είναι CHARLY KERKIR.
    Αυτό είναι ένας άνθρωπος που πάντα σεβάστηκαν τις δεσμεύσεις τους.
    Είναι ένας άνθρωπος της λέξης.
    Είναι το μοναδικό.
    Αν είστε στην ανάγκη να δανειστεί χρήματα,
    Ζητήστε τους να επικοινωνήσετε μαζί τους.
    Είναι ένας πολύ αποτελεσματικός άνθρωπος στη λίστα με τα αξιόπιστα έγγραφα.
    Έκανα ακριβώς μια πληρωμή πριν από την απόκτηση πιστωτική μου.
    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον άνθρωπο,
    Έρθετε σε επαφή μαζί μου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
    monikamaragaki132@gmail.com
    Ή επικοινωνήστε με τον δανειστή: charlykerkir@gmail.com
    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Личные кредиты, кредитные линии, кредитные карты, а также финансирование бизнеса ... ИЛИ ... даже вариант облегчения бремени задолженности, включая возможное финансирование по мере необходимости!

    У нас есть отличные варианты и быстрое одобрение без негативных запросов.

    Пожалуйста, вернитесь к нам, чтобы мы могли получить дополнительную информацию и помочь вам быстро: beverlyinvestmentsltd@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ήμουν ευτυχής να λάβω δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από έναν σοβαρό δανειστή, τον οποίο θα ήθελα να συστήσω ιδιαίτερα. Επικοινωνήστε μαζί του στο chritellesinclaire123@gmail.com

    whatsapp: + 33 7 56 85 15 05

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ήμουν ευτυχής να λάβω δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από έναν σοβαρό δανειστή, τον οποίο θα ήθελα να συστήσω ιδιαίτερα. Επικοινωνήστε μαζί του στο chritellesinclaire123@gmail.com

    whatsapp: + 33 7 56 85 15 05

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Το δάνειο προσφέρει εμπιστοσύνη και σοβαρότητα. Είμαι φυσικό πρόσωπο που προσφέρει δάνειο μεταξύ ατόμων και εταιρειών, για όλες τις άλλες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: elenanino0007@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΔΑΝΕΙΟΥ 2018

    γεια σε όλους
    Αυτό είναι το πώς πήρα το δάνειό μου από έναν δανειστή ιδιοφυΐα δάνειο
    εξαιρετική εμπειρία με αυτό το πρακτορείο δανείου σε απευθείας σύνδεση, αλλά εγώ αισθάνομαι ότι του
    καλό να σας ενημερώσω πού και πώς πήρα την οικονομική μου ανακάλυψη

    Είμαι η κα Carolina Russell, νωρίτερα φέτος, έβλεπα
    οικονομική κρίση Η δουλειά μου ήταν κάτω ότι έπρεπε να πουλήσω το αυτοκίνητό μου έτσι θα μπορούσα
    πληρώνομαι τους εργαζόμενους μου και εκτός των λογαριασμών μου μέχρι μια μέρα, ήμουν απασχολημένος με έλεγχο
    αγγελίες σε απευθείας σύνδεση και βρήκα μια εταιρεία και αποφάσισα να δώσω μια δοκιμή, αποφάσισα να πάρω
    ένα τολμηρό βήμα και μου είπαν από την εταιρεία ότι θα λάβω το δάνειό μου στις 24
    ώρες με 3% χαμηλό επιτόκιο, ήταν σαν ένα όνειρο για μένα όπως στις επόμενες 12-24 ώρες, έλαβα
    το δάνειο μου από τον κ. PATRICK, σήμερα είμαι ευτυχισμένη γυναίκα επειδή το όνειρό μου τελικά ήρθε μέσα, πλήρωσα το δικό μου
    λογαριασμούς, αύξησε την επιχείρησή μου και το κεφάλι μου κρατήθηκε πάνω από το νερό είμαι τόσο χαρούμενος, προσφέρουν επιχειρήσεις
    δάνειο και όλα τα είδη δανείων και συμβουλές καθένας από εσάς που πνίγεται οικονομικά Ή χρειάζεστε ένα δάνειο
    επικοινωνήστε με τον κ. Patrick michael σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (Patrickloans15@gmail.com)
    αν βρίσκεστε σε οποιαδήποτε οικονομική κατάσταση είναι σε θέση να σας βοηθήσει, γιατί με βοήθησε με ένα δάνειο με δώρα και δεν απογοήτευσα ποτέ

    Ο κ. Patrick είναι ένας καλός και αξιόπιστος δανειστής δανείου
    αν βρίσκεστε εκεί ψάχνοντας για δάνειο εδώ έρχεται μια καλή ευκαιρία για σας να υποβάλει αίτηση για επείγουσα και να είναι επιτυχής.
    εφαρμόστε γρήγορα μαζί τους σήμερα και λάβετε το δάνειό σας χωρίς να χάνετε
    Patrick Loans Ltd, είναι μια πιστοποιημένη και αξιόπιστη εταιρεία δανείων και θα καταθέσετε για αυτόν
    Ευχαριστώ τον κ. Patrick, ο οποίος με βοηθά να λύσω το οικονομικό μου πρόβλημα
    για άλλη μια φορά Εφαρμόστε μαζί τους μέσω αυτού του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: PATRICKLOANS15@GMAIL.COM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ,

    Η αξιόπιστη προσφορά δανείου ισχύει τώρα και παίρνει ένα δάνειο! Αυτή είναι μια ευκαιρία
    για όσους αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και όσοι θέλουν χρηματοοικονομική αναταραχή
    τη ζωή τους, δίνουμε πίστωση σε ένα πολύ λογικό επιτόκιο 2%, το δίνουμε
    όλα τα είδη των δανείων για να βοηθήσει το έθνος του οικονομικού άγχους. Πολλοί είναι
    πάσχουν και χρειάζονται βοήθεια για να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο, πολλοί είναι έξω
    της εργασίας και χρειάζονται οικονομική βοήθεια για την έναρξη μιας επιχείρησης, πολλά από τα οικονομικά
    η βοήθεια πρέπει να εκκαθαρίσει τους λογαριασμούς και τα χρέη της. Αυτή είναι μια σοφή απόφαση
    για σας τώρα. Η προσφορά δανείου μας είναι εγγυημένη χωρίς καμία εγγύηση
    ερώτηση. Ως υποψήφιος δανείου ζητάτε δάνειο με τις λεπτομέρειες του
    επαφή μου παρακάτω. Όνομα: John Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mrjohnrobertloanfirm@gmail.com
    Whatsapp (+16315424682)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλή μέρα,

    Είσαι σε οποιαδήποτε οικονομική δυσκολία; Χρειάζεστε ένα δάνειο για να καθαρίσετε το χρέος σας; Πρόκειται να αυξήσετε τα οικονομικά σας; Είστε επιχειρηματίας που επιθυμεί να επεκτείνει την επιχείρησή του. Ενθαρρύνεστε εδώ για να επικοινωνήσετε με τον πραγματικό ήρωα, την εμπιστοσύνη και την αποτελεσματική δανειοδότηση του δανείου σας. Είμαι γνωστός τόσο από τα άτομα όσο και από την κυβέρνηση για τη μεγάλη μας αποτελεσματικότητα.


    Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    * Προσωπικά δάνεια
    * Επιχειρηματικά δάνεια
    *
    Ανακαίνιση * Δάνεια Πελατών
    * Αυτόματα δάνεια
    και τα λοιπα. ..

    Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com
    Whatsapp: +79265038734

    Είμαστε πιστοποιημένοι,
    αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική.

    Με εκτιμιση,
    Κ. Derek Douglas
    Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

    3% Διαθέσιμες και εγγυημένες προσφορές δανείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλή μέρα,

    Είσαι σε οποιαδήποτε οικονομική δυσκολία; Χρειάζεστε ένα δάνειο για να καθαρίσετε το χρέος σας; Πρόκειται να αυξήσετε τα οικονομικά σας; Είστε επιχειρηματίας που επιθυμεί να επεκτείνει την επιχείρησή του. Ενθαρρύνεστε εδώ για να επικοινωνήσετε με τον πραγματικό ήρωα, την εμπιστοσύνη και την αποτελεσματική δανειοδότηση του δανείου σας. Είμαι γνωστός τόσο από τα άτομα όσο και από την κυβέρνηση για τη μεγάλη μας αποτελεσματικότητα.


    Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    * Προσωπικά δάνεια
    * Επιχειρηματικά δάνεια
    *
    Ανακαίνιση * Δάνεια Πελατών
    * Αυτόματα δάνεια
    και τα λοιπα. ..

    Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com
    Whatsapp: +79265038734

    Είμαστε πιστοποιημένοι,
    αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική.

    με εκτιμιση
    Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Παρέχουμε Προσωπικά Δάνεια και Επιχειρηματικά Δάνεια με προσιτό ενδιαφέρον
    επιτόκιο για μόλις 2% ανά έτος, αλλά αυξάνονται μηνιαίως. Εργαζόμαστε εγχώρια
    καθώς και διεθνείς, οι πηγές χρηματοδότησής μας ειδικεύονται στη δημιουργική
    λύσεις για την κάλυψη των αναγκών σας για επέκταση, ανάπτυξη κλπ. επικοινωνήστε μαζί μας
    περισσότερες πληροφορίες: (vazquezdanielaguilar@gmail.com) πρέπει να σιγουρευτείτε όλα
    η απάντηση πρέπει να σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας μας vazquezdanielaguilar@gmail.com

    ΠΡΩΤΕΣ απαραίτητες πληροφορίες

    Ονομα και επίθετο :
    Προσωπικό τηλέφωνο:
    Χώρα :
    Διεύθυνση :
    Κατάσταση :
    Ηλικία:
    Φύλο:
    Έχετε υποβάλει αίτηση πριν; :
    οικογενειακή κατάσταση :
    Το ποσό δανείου που απαιτείται ως δάνειο:
    Διάρκεια δανείου:
    Σκοπός δανείου:
    Επάγγελμα:
    Μηνιαίο εισόδημα :

    επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: (vazquezdanielaguilar@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Παρέχουμε Προσωπικά Δάνεια και Επιχειρηματικά Δάνεια με προσιτό ενδιαφέρον
    επιτόκιο για μόλις 2% ανά έτος, αλλά αυξάνονται μηνιαίως. Εργαζόμαστε εγχώρια
    καθώς και διεθνείς, οι πηγές χρηματοδότησής μας ειδικεύονται στη δημιουργική
    λύσεις για την κάλυψη των αναγκών σας για επέκταση, ανάπτυξη κλπ. επικοινωνήστε μαζί μας
    περισσότερες πληροφορίες: (vazquezdanielaguilar@gmail.com) πρέπει να σιγουρευτείτε όλα
    η απάντηση πρέπει να σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας μας vazquezdanielaguilar@gmail.com

    ΠΡΩΤΕΣ απαραίτητες πληροφορίες

    Ονομα και επίθετο :
    Προσωπικό τηλέφωνο:
    Χώρα :
    Διεύθυνση :
    Κατάσταση :
    Ηλικία:
    Φύλο:
    Έχετε υποβάλει αίτηση πριν; :
    οικογενειακή κατάσταση :
    Το ποσό δανείου που απαιτείται ως δάνειο:
    Διάρκεια δανείου:
    Σκοπός δανείου:
    Επάγγελμα:
    Μηνιαίο εισόδημα :

    επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: (vazquezdanielaguilar@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Γειά σου

    Χρειάζεστε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης για την επίλυση των οικονομικών σας αναγκών; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 1000 έως 50.000.000 ευρώ, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρουν 100% εγγύηση των ξένων δανείων κατά τη διάρκεια αυτής της μεταφοράς.

    Έχουμε επίσης ένα δάνειο σε ολόκληρο νόμισμα με επιτόκιο 2% για όλα τα δάνεια .... Αν σας ενδιαφέρει να επιστρέψετε μέσω αυτού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αν σας ενδιαφέρει μέσω

    Email: accessloanfirm2030@gmail.com

    WhatsApp: +79265038734

    Χαιρετισμοί,
    Κύριε Scott
    Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Χρειάζομαι ένα επείγον δάνειο στο fredlarryloanfirm@gmail.com

    Εδώ είμαστε έτοιμοι να επεξεργαστούμε το δάνειό σας

    Καλή μέρα,

    Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Έχει έρθει η ώρα να εκπληρώσετε το όνειρό σας, είμαστε πιστοποιημένοι δάνειο, προσφέρουμε δάνειο με χαμηλό επιτόκιο 3%, σε άτομα και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, σε οποιοδήποτε νόμισμα θέλετε, λίρες, δολάρια, ευρώ κλπ.

    Στηρίξτε μας σήμερα για ένα γρήγορο και εγγυημένο δάνειο
    επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
    Email: (fredlarryloanfirm@gmail.com) ή (fredlarryloanfirm@hotmail.com)
    Αριθμός κλήσης / αριθ. Υπηρεσίας: +2347061892843

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Χρειάζομαι ένα επείγον δάνειο στο fredlarryloanfirm@gmail.com

    Εδώ είμαστε έτοιμοι να επεξεργαστούμε το δάνειό σας

    Καλή μέρα,

    Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Έχει έρθει η ώρα να εκπληρώσετε το όνειρό σας, είμαστε πιστοποιημένοι δάνειο, προσφέρουμε δάνειο με χαμηλό επιτόκιο 3%, σε άτομα και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, σε οποιοδήποτε νόμισμα θέλετε, λίρες, δολάρια, ευρώ κλπ.

    Στηρίξτε μας σήμερα για ένα γρήγορο και εγγυημένο δάνειο
    επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
    Email: (fredlarryloanfirm@gmail.com) ή (fredlarryloanfirm@hotmail.com)
    Αριθμός κλήσης / αριθ. Υπηρεσίας: +2347061892843

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη λήψη δανείου για κεφάλαιο κίνησης από τοπικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Αυτή η υπηρεσία προορίζεται να παρέχει οικονομική υποστήριξη σε ιδιώτες, επιχειρηματίες και γυναίκες σε επιχειρήσεις. Αν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω email: robertokennety@gmail.com Ή καλέστε στο +1(518)219-0838.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ονομάζομαι κ. Σούζαν Γουίλιαμ, ζω στην Ουγγαρία και σήμερα είμαι μια ευτυχισμένη γυναίκα και έχω πει στον εαυτό μου ότι κάθε πιστωτής που σώζει την οικογένειά μου από την κακή κατάστασή μας θα καταθέσω στον κόσμο και στο πανεπιστήμιο (United. Credit411@gmail .com ) ενέκρινε και μου παραχώρησε το ποσό του δανείου των 250.000. ευρώ. Η united.credit411@gmail.com είναι η καλύτερη εταιρεία δανεισμού για αξιόπιστο, αξιόπιστο δάνειο με επιτόκιο 1%. Χρειάζεστε δάνειο σήμερα, προσφέρουν όλα τα είδη δανείων, επικοινωνήστε μαζί τους σήμερα για επείγοντα δάνειο στο united.credit411@gmail.com (πίστωση UC) δεν ζητά εξασφαλίσεις. Είμαι μια ζωντανή μαρτυρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Πώς θα μπορούσα να αγοράσω το δικό μου σπίτι. Ονομάζομαι Christopher Nissan, από τη Δανία, θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στα Πιστωτικά Ιδρύματα που με βοήθησαν με ένα δάνειο 100.000,00 $ να αγοράσω ένα δικό μου σπίτι με χαμηλό επιτόκιο 2%, μετά την απόρριψή μου τράπεζα και άλλους χρηματοοικονομικούς φορείς που επισκέφτηκα. Θέλω επίσης να απευθυνθώ στο ευρύ κοινό, καθώς συνιστώ σε όποιον χρειάζεται οικονομική βοήθεια να επικοινωνήσει με αυτήν την εταιρεία για να μην πέσουν σε λάθος χέρια αναζητώντας υπεύθυνο δάνειο μέσω της διεύθυνσης email: loancreditinstitutions00@gmail.com ή Whatsapp : +393509811524

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Γεια σε όλους, είμαι η Mariam μια ανύπαντρη μητέρα από την πόλη του Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα ήθελα να μοιραστώ αυτή τη μεγάλη μαρτυρία για το πώς έλαβα το δάνειό μου από τα πιστωτικά ιδρύματα δανείου όταν μας έδιωξαν από το σπίτι μας όταν δεν μπορούσα πληρώνω περισσότερο τους λογαριασμούς μου. , αφού με έκλεψαν διάφορες διαδικτυακές εταιρείες και μου αρνήθηκαν δάνειο από την τράπεζά μου και άλλες πιστωτικές ενώσεις που επισκέφτηκα. Τα παιδιά μου τα πρόσεχε ο οικοδεσπότης, ήμουν μόνος στο δρόμο. Ώσπου μια μέρα είδα έναν παλιό συνάδελφο που με σύστησε στα Δανειακά Πιστωτικά Ιδρύματα. Στην αρχή της είπα ότι δεν ήμουν διατεθειμένος να πάρω το ρίσκο να δανειστώ άλλο δάνειο στο Διαδίκτυο, αλλά με διαβεβαίωσε ότι είχε λάβει το δάνειό της για αυτούς. Με δεύτερη σκέψη, έκανα λόγω της εργασίας μου, έκανα ένα τεστ και έκανα αίτηση για το δάνειο, για καλή μου τύχη, έλαβα ένα δάνειο 50.000,00 $ από το (loancreditinstitutions00@gmail.com). Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναλάβω το ρίσκο και να κάνω αίτηση για το δάνειο. Μου επέστρεψαν τα παιδιά μου και τώρα έχω σπίτι και επιχείρηση. Όλες μου οι ευχαριστίες στα Πιστωτικά Ιδρύματα Δανεισμού που έδωσαν νόημα στη ζωή μου όταν έχασα κάθε ελπίδα. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω WhatsApp: +393509811524

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλημέρα σε όλους, Το όνομά μου είναι Akuzuk, είμαι πολίτης της Λετονίας. ζω στην Ιορδανία. Θέλω να συστήσω σε όποιον χρειάζεται δάνειο να επικοινωνήσει με τα Πιστωτικά Ιδρύματα Δανείου που μου έδωσαν δάνειο 305.000,00 $ για να ξεκινήσω την επιχείρησή μου. Τα πιστωτικά ιδρύματα δανείου είναι μια νόμιμη χρηματοοικονομική εταιρεία πιστοποιημένη από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση. Προσφέρουν όλα τα είδη δανείων, π.χ. προσωπικό δάνειο, ενοποιημένο δάνειο, επενδυτικό δάνειο, δάνειο εκκίνησης επιχειρήσεων, δάνειο κολάζ και δάνειο υγείας. Email επικοινωνίας: loancreditinstitutions00@gmail.com ή WhatsApp: +393509811524

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Γεια σε όλους, είμαι ο Samah Abdullah Awad Al-Karim, χαίρομαι που επιστρέφω σε αυτό το υπέροχο φόρουμ για να καταθέσω για τη βοήθεια που έλαβα από Πιστωτικά Ιδρύματα Δανείου. Χρειαζόμουν απεγνωσμένα ένα δάνειο σε άλλο για να απαλλαγώ από το χρέος και την οικονομική δουλεία που μου είχε βάλει ο πρώην σύζυγός μου. Ήταν πολύ κακό που έπρεπε να ζητήσω βοήθεια από τους φίλους, την οικογένεια, ακόμη και την τράπεζά μου, αλλά κάποιος θα μπορούσε να με βοηθήσει επειδή το πιστωτικό μου σκορ ήταν πολύ κακό. Έκανα περιήγηση με τον υπολογιστή μου και είδα μερικές μαρτυρίες από άτομα που βοηθούσαν τα πιστωτικά ιδρύματα δανείου με ένα δάνειο, και μετά αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί τους στο email τους: loancreditinstitutions00@gmail.com Ή /WhatsApp: +393509811524., μετά έλαβα ένα μήνυμα από τους και έκανα ό,τι μου ζητήθηκε. Προς μεγάλη μου έκπληξη, μετέφεραν 40.000 δολάρια στον λογαριασμό μου το δάνειο που ζήτησα και τώρα είμαι τόσο χαρούμενος που ξεκαθαρίζω το χρέος μου και έχω επίσης ξεκινήσει μια επιχείρηση με το υπόλοιπο ποσό για να φροντίσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου. Εάν χρειάζεστε δάνειο, επικοινωνήστε με τον καλύτερο δανειοδότη όλων των εποχών Πιστωτικά Ιδρύματα Δανείου στο email του: loancreditinstitutions00@gmail.com /WhatsApp: +393509811524.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Γεια σε όλους, με λένε Haitham Saleh Al-Hatar, είμαι τόσο χαρούμενος σήμερα. Έλαβα την απόφασή μου από έναν άνθρωπο που φοβάται τον Θεό, επίσκοπο Ηλία, όταν έχασα κάθε ελπίδα ότι δεν μπορώ να πάρω πια δάνειο επειδή με απατούν πολλοί δανειστές, αλλά ενθαρρύνω τον εαυτό μου και κάνω ένα τολμηρό βήμα και κάνω αίτηση με αυτόν τον δανειστή, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα λέω ότι μόλις έλαβα το δάνειό μου των 15.000 ευρώ και θα σας συμβουλέψω όλους που τον χρειάζονται για δάνειο
    email: loancreditinstitutions00@gmail.com ή WhatsApp: +393512114999

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Είμαι χαρούμενος εδώ γιατί πήρα δάνειο ενός εκατομμυρίου ευρώ από Δανειακά Πιστωτικά Ιδρύματα. Εάν είστε αλαζονικοί για το δάνειο? Στείλτε της ένα email στο {loancreditinstitutions00@gmail.com} ή στο whatsapp του πράκτορα: +393512114999

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Γεια σας, είμαι η Kate που μένω στη Γερμανία

    Ήμουν σε οικονομική κατάσταση και έπρεπε να αγοράσω ένα σπίτι. Προσπάθησα να αναζητήσω ένα δάνειο από διαφορετικές εταιρείες δανείων, ιδιωτικές και εταιρικές, αλλά δεν πέτυχε και οι περισσότερες τράπεζες αρνήθηκαν την πίστωσή μου. Αλλά όπως θα το ήθελε ο Θεός, μου γνώρισαν έναν ιδιώτη δανειστή που μου έδωσε δάνειο 200.000 ευρώ και σήμερα έχω το δικό μου σπίτι και ιδιοκτήτη επιχείρησης και είμαι καλά αυτή τη στιγμή, αν πρέπει να πάτε σε εταιρεία για εξασφάλιση δανείου. χωρίς εξασφαλίσεις, χωρίς πιστωτικό έλεγχο, μόνο επιτόκιο 2% και συνυπογράφον με καλύτερα σχέδια και χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, επικοινωνήστε με το δάνειο Richard Cosmos, (richardcosmos5@gmail.com). Δεν ξέρει ότι το κάνω αυτό, αλλά είμαι τόσο χαρούμενος τώρα και αποφάσισα να δώσω στους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα γι 'αυτόν και θέλω ο Θεός να τον ευλογεί περισσότερο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω του email του: richardcosmos5@gmail.com

    Διαβάστε τη μαρτυρία μου πώς παίρνω δάνειο από αξιόπιστη εταιρεία.

    Προσφορά δανείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή