Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πολιτιστικό διήμερο στην καρδιά της Αθήνας!!!

Εμείς σαν οικογένεια τηλεόραση σπανίως και πού βλέπουμε, άντε αν έχει καμμιά εκπομπή σαν ντοκυμαντέρ, αν έχει κάποια σειρά αγγλική (εξαιρετικές και ατμοσφαιρικές όλες τους), κάποια σειρά Ιταλική (και αυτό το λέω γιατί αυτόν τον καιρό η ΕΤ προβάλει κάθε απόγευμα μία σειρά πραγματικά τόσο γλυκειά και αξιόλογη - "Θυμάμαι" νομίζω είναι ο ελληνικός τίτλος - που πραγματικά αξίζει τον κόπο να την δει κάποιος) - κανένα αστυνομικό (πολύ μου αρέσουν αυτά - αλλά όχι με πολλά αίματα και βία - πιό πολύ τα εγκεφαλικά θα έλεγα), κάποια ενδιαφέρουσα ταινία (αυτό σπανίως και πολύ χλωμό το κόβω) και φυσικά με την προϋπόθεση ότι δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε (σπάνιο φαινόμενο και αυτό) και προλαβαίνουμε να  παρακολουθήσουμε κάτι απ'αυτά. Με εξαίρεση τον μικρό που τα πρωϊνά του Σαββατοκύριακου ψιλοβλέπει κάποια από αυτά τα καρτουνίστικα που προβάλουν γενικώς η τηλεόραση για μας είναι το μέσο για να προβάλουμε τις αγαπημένες μας ταινίες από την οικιακή ταινιοθήκη.
Παρόλαυτα, χθες το απογευματάκι όταν οι άντρες  της οικογένειας τρίζανε τα τζάμια από το ροχαλητό (εγώ ροχαλίζω? Ποτέ! Εσύ δεν μ'αφήνεις να κοιμηθώ από τα ροχαλητά σου" Τάδε έφη και ξαναέφη ο καλός μου) και μετά από ένα πολύ όμορφο και ελαφρύ θα έλεγα εορταστικό γεύμα με τον παπού και τη γιαγιά (για να τιμήσουμε και τη μεγάλη μανούλα) ξάπλωσα κανένα μισάωρο στον καναπέ και έκανα ζάπινγκ στα κανάλια ψάχνοντας να βρω κάτι που να αντέχω να το δω πάνω από 2 λεπτά.
Οπότε στο δευτερόλεπτο είδα μία διαφήμιση στην ΝΕΤ νομίζω για ένα πολιτιστικό διήμερο και ευτυχώς πρόλαβα και σημείωσα το site για περισσότερες πληροφορίες.
Μέσα σ'όλα έριξα μια ματιά σήμερα και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με τα δρώμενα του Σαββατοκύριακου 18 και 19 Μαϊου σε μία από τις πιό αγαπημένες και ιστορικές γειτονιές μας, την Πλάκα.

Οσοι μπορεί να ενδιαφέρονται ας επισκεφθούν το ellet.gr να διαβάσουν το πρόγραμμα. Μου φάνηκε εξαιρετική ιδέα και τα δρώμενα τόσο για τους μεγάλους όσο και για τα παιδιά είναι πολύ ενδιαφέροντα. Είδα πολλές εκδηλώσεις για τα παιδιά στο Παιδικό Μουσείο, στο Μουσείο Παιδικής Ελληνικής Τέχνης, στο Μουσείο Λαϊκών οργάνων, σε εξωτερικούς χώρους (διήγηση παραμυθιών  την Κυριακή απόγευμα από την εκπληκτική παραμυθού τη Νίκη Κάπαρη με μουσική επένδυση του Γιάννη Ψειμάδα - αν μπορέσετε μην το χάσετε - θα μαγευτείτε κι εσείς μαζί με τα παιδιά) - ξεναγήσεις στους χώρους της Πλάκας, μουσικές εκδηλώσεις (όχι του Σαββόπουλου βέβαια - ζητώ συγγνώμη από κάποιους που αρέσκονται στον κ. Σαββόπουλο αλλά θα προτιμούσα να λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή) και εκείνο που με εξιτάρησε τα μάλα είναι το Σάββατο το βράδυ η πορεία με τα φαναράκια από την Ρωμαϊκή Αγορά στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου και στην συνέχεια, τα μεσάνυχτα η "Παπαδιαμαντική Αγρυπνία" με την εκπληκτική Λυδία Κονιόρδου - από τις πιό χαρισματικές Ελληνίδες ηθοποιούς με μία από τις συγκλονιστικότερες ερμηνείες της Παπαδιαμαντικής Φόνισσας που ευτύχησα να παρακολουθήσω πριν από μερικά χρόνια - και τον εξαιρετικό Σωκράτη Σινόπουλο - ένα νέο άνθρωπο με αγάπη στη μουσική και κορυφαίο εκπρόσωπο της πολίτικης λύρας στην Ελλάδα (επίσης δεξιοτέχνη στο πολίτικο λαούτο). Νομίζω ότι με αυτούς προβλέπεται μία συγκλονιστική μετάβαση από τη μία μέρα στην άλλη.
Και φυσικά , την Κυριακή το βραδάκι η παρουσίαση της απολογίας του Σωκράτη.

Πωπωπωπω, πολύ στο μπλα μπλα σας έπιασα ενώ πρόθεσή μου ήταν να σας δώσω το site για να ενημερωθείτε.
Αλλά, δυστυχώς για σας, έτσι είμαι εγώ. Οταν ενθουσιάζομαι  ή όταν εξαγριώνομαι με κάτι που πιστεύω εξαιρετικά καλό ή εξαιρετικά κακό με πιάνει ο λογοτεχνικός μου οίστρος και θέλω να μοιραστώ μαζί με κάποιους που με καταλαβαίνουν τις σκέψεις μου και τα συναισθήματά μου.
Περιπλανηθείτε λοιπόν, στον ellet.gr και εύχομαι να το βρείτε κι εσείς ενδιαφέρον και περισσότερο εύχομαι να καταφέρετε να πάτε!!!!!!!

 Μπράβο σ'αυτούς που διοργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις. Τις έχουμε όλοι - μικροί και μεγάλοι - πολύ μεγάλη ανάγκη.
Καλή συνέχεια και καλή διασκέδαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου