Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Λάδι καρύδας ….. το θαυματουργό!!!!! (Coconut oil)



Το λάδι καρύδας το γνωρίζετε όλοι φαντάζομαι. Είναι ένα πολύ δημοφιλές και θρεπτικό λάδι από τη σάρκα ώριμων καρύδων. Εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία. Εχει σημειωθεί ότι η τακτική κατανάλωσή του ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών, θεωρείται φυσικό φάρμακο για την πνευμονία, μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιακών επεισοδίων και βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερίνης, βοηθάει στην υγεία των οστών και στη χρόνια κόπωση, προστατεύει ενάντια στον καρκίνο και στον HIV καθώς και σε άλλες μολυσματικές ασθένειες, σκοτώνει τα βακτήρια και τα παράσιτα, στο έντερο και το συκώτι, ανακουφίζει τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και ενισχύει την καλή λειτουργία του εντέρου, μειώνει την εμφάνιση αιμορροΐδων, θεραπεύει και απαλύνει προβλήματα στο έντερο, ανακουφίζει τον πόνο στα αυτιά, αντιμετωπίζει τα συμπτώματα που συνδέονται με τον προστάτη, ενισχύει το συκώτι και προστατεύει από τον εκφυλισμό του, μειώνει τα περιστατικά επιληπτικών επεισοδίων, μειώνει τις φλεγμονές στις αρθρώσεις και στους μύες, υπάρχουν ακόμα ανακοινώσεις για ευεργετικές επιδράσεις στο Alzheimer και άλλες εγκεφαλικές νόσους, ενεργοποιεί γρήγορα τον μεταβολισμό και συμβάλλει στην απώλεια βάρους κ.α. 
Επίσης, είναι ένα λάδι πολύ αγαπητό για τη δημιουργία καλλυντικών για το δέρμα και τα μαλλιά λόγω της εξαιρετικής του ενυδατικής, αναπλαστικής, αντιμικροβιακής, αντιοξειδωτικής και αντιγηραντικής δράσης. Προστατεύει ενάντια στις περιβαντολλογική δράση, τις ελεύθερες ρίζες και την ηλιακή ακτινοβολία (συγκεκριμένα στο 20% της υπεριώδους ακτινοβολίας).
Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι από τα λάδια – βασιλιάδες στη σαπωνοποιϊα.
Αυτή είναι μια σύντομη παρουσίαση κάποιων από τις ευεργετικές ιδιότητες του πολυαγαπημένου ελαίου καρύδας για όσους έχουν την πρώτη τους επαφή με το συγκεκριμένο λάδι.  
Σε επόμενη ανάρτηση θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και εφαρμογές αυτού του θησαυρού της Μητέρας Φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου