Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Φιλική Δημιουργία!!!!!!!!!!!! Part II

Οι νεραϊδοδημιουργίες της Κατερίνας

Ξέρετε πώς είναι να γνωρίζεις έναν άνθρωπο, να κάνετε παρέα, να μιλάτε για ένα σωρό πράγματα, να μοιράζεστε εμπειρίες εσωτερικές, ν'αναζητάτε μαζί τη γνώση, να ανταλάσσετε σαπουνοεμπειρίες και όχι μόνον και ξαφνικά .......................... Μπουμ!!!!!!! ............................... ν'ανακαλύπτεις τί ύφαινε η νεράϊδα τόσο καιρό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Οταν γνώρισα την Κατερίνα, πάνε κοντά 3 χρόνια τώρα, προσπαθούσα να καταλάβω από ποιόν κόσμο ερχόταν. Μην πάει το μυαλό σας σε τίποτα περίεργες άλιεν καταστάσεις, απλά όταν με κοίταζε μ'εκείνα τα στρογγυλά,  πεντακάθαρα μάτια της, που πάντα μα πάντα αντανακλούν το χαμόγελό της, αισθανόμουν να έρχονται φωνές, αύρες και αγγίγματα από άλλους κόσμους!!! Οταν σε κοιτάζει είναι σαν να μπαίνει μέσα σου και να μπορεί να διαβάσει και ν'αγγίξει τη ψυχή σου!!!
Παράλληλα γνώρισα και την κορούλα της. Ενα αέρινο πλάσμα, αλλούτερο σαν τη μαμά, που από την πρώτη στιγμή την αποκαλούσα νεραϊδούλα ή νεραϊδάκι!!!!! Δεν μπορούσα να σκεφτώ άλλη λέξη που να την αντιπροσωπεύει καλύτερα!!!!!! Ενα λεπτοκαμωμένο πριγκηπάκι, κατηγορίας φτερού με το βλέμμα ίδιο κι απαράλλαχτο με της νεραϊδομαμάς!!!!!!!
Δεν βρισκόμαστε πολύ συχνά, καταννοείτε όλοι τους λόγους. Πότε ο Γιάννης δε μπορεί, πότε ο .................."απαυτούλης"....... του πονεί!!!!  Ομως, όταν βρισκόμαστε μοιραζόμαστε πράγματα που με λίγους ανθρώπους μπορώ και μοιράζομαι και οι ώρες πάντα μα πάντα περνούν σαν δευτερόλεπτα. Είναι από αυτές τις φάσεις που μετράς πόσα γκαρσόνια σε αγριοκοιτάνε και σε σκυλοβρίζουν από μέσα τους. Κι ενώ εμείς βάζουμε στοιχήματα για το πόσοι μας διαολοστέλνουν, γύρω σου μαζεύονται τασάκια, ποτήρια, τραπέζια καθαρίζονται  5 - 6 φορές (μέχρι φθοράς, δηλαδή), σκούπες και σφουγγαρίστρες παρατάσσονται δίπλα στην πόρτα, καρέκλες στα διπλανά τραπέζια ισιώνονται και ξαναισιώνονται και ξαφνικά σκάει μύτη το κουτί με το χοντρό αλάτι, μαζί με τον τύπο που σου λέει ........ "μπορείτε να μας πληρώσετε γιατί κλείνει το ταμείο", ενώ ετοιμάζεται να σε σκοτώσει με τον πάγο από το βλέμμα του και να σε κάνει σαρδέλλα Καλλονής.
Αυτά τα υπέροχα μας συμβαίνουν όταν δεν έχουμε τα τέκνα μαζί αλλά, ξέχασα να σας πω, έχουμε το μεγάλο τεκνό, την Πεγκουλινοκουμπάρα. Οταν κάνουμε το "λάθος" να πάρουμε τα παιδιά μαζί, εκεί πέφτουν άλλα στοιχήματα. Ποιό παιδί θα πεινάσει και ποιό θα νυστάξει πρώτο!!!!!!!!!!!!!!!!
Με λίγη ακόμα εκπαίδευση στα τέκνα μας θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε κι αυτό.......................
Ολα αυτά τα χρόνια, λοιπόν, και αδυνατώντας να "καταχωρήσω" την Κατερίνα, ούτε μια φορά δεν σκέφτηκε το καλό μου το κορίτσι να μου πει ότι, εκτός από τα υπέροχα σαπούνια της, υφαίνει και καταπληκτικά διακοσμητικά ............... που σε αφήνουν άφωνο. Αυτήν την περίοδο! Γιατί όπως αποκαλύφθηκε, εδώ και χρόνια φτιάχνει, μ'ένα σωρό υλικά, απίστευτα πράγματα, τα οποία μάλιστα κατά καιρούς είχε εκθέσει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εδωσε ο Κύριος και πήγα στο σπίτι της πριν από κανένα μήνα μαζί με το κουμπαρουλίνι μου.  Κι εκεί ήρθε και με χτύπησε στα ξαφνικά η δημιουργική της ευφυϊα. Μου έδειξε το άλμπουμ με τα παλιότερα έργα της (την ξεπέρασε μου είπε αυτή την τάση και το σέβομαι όπως κάθε καλλιτέχνη) καθώς και κάποια αγαλματίδια που της είχαν μείνει ή που τα είχε φτιάξει έτσι κι αλλοιώς για την οικογένειά της. 
Δεν μπορώ να πω, με περιποιήθηκαν τα κορίτσια. Και νερό μου έδωσαν και γλυκό ψυγείου, να έρθει να μου ανέβει λίγο το σάκχαρο που έπεσε στα τάρταρα από την έκπληξη, και σαλιάρα μου έβαλαν να μην λερωθώ (στόμα ανοιχτό σαν χάνος για ώρα, τί να σου κάνει?????), όλα κι όλα δεν έχω λόγια για τη φιλοξενία!!!!!!!!!!!!!
Τι να σας πω και τι να σας μολογήσω, τί είδαν τα ματάκια μου μέσα σε λίγη ώρα.......... Κι εκεί που προσπαθούσα να συγκρατήσω το αλλοιθώρισμά μου, ήρθε και ξεδιπλώθηκε ο κόσμος απ'όπου έρχεται η φίλη Κατερίνα. Νεραϊδες στριφογύριζαν γύρω μου και σκόρπιζαν τη λαμπερή τους σκόνη, Κι εκεί μέσα σ'αυτό το παραμυθοσκηνικό η νεραϊδοΚατερίνα με το νεραϊδάκι της ήρθαν και συμπλήρωσαν αρμονικά το παζλ..........................................................

Πολλοί μπορεί να γελάσετε μ'αυτό που λέω ή να ετοιμαστείτε να καλέσετε τους ειδικούς, όσοι όμως με ξέρετε ΚΑΛΑ, ΚΑΛΑ, θα καταλάβετε απόλυτα.................................................
Και βέβαια, με τί άλλο θα συνέχιζε μια νεράϊδα τις δημιουργίες της????????? Μα με σκοινιά, φυσικά σκοινιά, σκοινιά στα χρώματα της φύσης. και τί θα έφτιαχνε μ'αυτά??????? Μα ......... δέντρα, ζωάκια και .........κάτι που πετάει ................ χαρταετούς.............!!!!!!!!!!!!!!!!!
Με πιστεύετε τώρα???? Οχι ??????? Ε, είστε άξιοι της τύχης σας. Πάρτε, λοιπόν, μια γεύση από τα "Natural Creations" (ναι αυτό είναι το όνομα και ..... πράγμα!!!!), να μάθετε!!!!!!!!!






 And last but not (at all) least......................................




Αυτά είναι κάποια από τα σχέδια των Natural Creations  της πανγλυκύτατης αλλά πανδυναμικότατης φίλης Κατερίνας, που πλέκει και υφαίνει με τους "νεραϊδοϊστούς" της και μας μαγεύει με την απλότητα και την ομορφιά των δημιουργιών της. Προσπάθησα όσο μπορούσα να σας μεταφέρω την ομορφιά τους αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν το κατάφερα. Οι εικόνες χάνουν κατά πολύ μπροστά στα πρωτότυπα αλλά τί να κάνω?????? Δεν έχω εγώ τη νεραϊδόσκονη.................................................
Εχω ήδη παραγγείλει έναν χαρταετό στα χρώματα που αγαπά ο πρίγκηπας μου και περιμένω να τον παρουσιάσω όταν ετοιμαστεί και πραγματικά τα Χριστούγεννα ένα πανέμορφο δέντρο (έχω τεράστια αδυναμία στα δέντρα όπως θα έχετε καταλάβει εσείς που με διαβάζετε τακτικά........) θα κοσμεί το καθιστικό μου!!!!!!!!!!!!!!! (χεχεχεχεχεχεεεεεε..... Κατερίνα αυτό δεν στο είπα.                                   Εκ-πλη-ξηηηηηηηηηη!!!!!!!!! Σκόπευα να στο πω στο καφεδάκι μας αυτές τις μέρες, χεχεχεχεχεχεχεχεχεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε)!!!!!!!!
Ηδη όλα τα σχέδια γίνονται ανάρπαστα από καιρό και πραγματικά η ομορφιά, η πρωτοτυπία, η μοναδικότητα τους (κάθε ένα είναι μοναδικό κι ας νομίζετε ότι μοιάζουν αφού όλα γίνονται στο χέρι ένα - ένα), τα κάνει ένα ιδιαίτερο, αξιοπρόσεκτο και αξιαγάπητο δώρο για όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Νεραϊδόνα μου, και δημοσίως, τα συγχαρητήρια μου και είμαι σίγουρη ότι θα δούμε πολλά πολλά πανέμορφα πράγματα στο εγγύς μέλλον. 

Μέχρι την επόμενη φορά :

Ονειρευόμαστε με την μαγευτική : Loreena McKennitt - the Mask and the Mirror

2 σχόλια :

  1. 1) H McKennitt μαγισσα...Eχει KAI κοκκινα μαλλια..Eπι σκηνης ονειρικη..
    2) H Kατερινα....αλλη μια χρυσοχερα Xριστε μου !!!!!!!!!!!!
    Tα δεντρα ειναι KATAΠΛHKTIKA...MΠPABO Kατερινα...
    3) Eιναι και αυτη η οικοδεσποινα που εχει τοσο ΓΛYKIA γραφη σε προδιαθετει τοσο θετικα...μα TOΣO....
    H κοινωνια που ζω ειναι τοσο APNHTIKH και καχυποπτη που εσεις οι δυο Aγαπημενες κουμπαρες ειστε το BAΛΣAMO MOY...
    Eυχαριστω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρύσα μου γλυκειά γιατί να είσαι μακριά!!!!!!!!
    Η Κατερίνα είναι μια σπουδαία χρυσοχέρα και την ονομάζω "ήρεμη δύναμη" γιατί όσο ήρεμη φαίνεται και πολύ χαμηλών τόνων τόσο πιο πολλά ξεδιπλώνει.
    Αγαπάμε Loreena τρελλά εδώ και 16 - 17 χρόνια. Την πρωτάκουσα σε μια ζεστή λονδρέζικη κουζίνα σαν background μιας υπέροχης φιλικής βραδιάς, ζεσταμένης από ένα γλυκόπιοτο κόκκινο κρασί, πιο κόκκινο κι από τα μαλλιά της, την παραμονή του ταξιδιού μου στη λατρεμένη Σκωτία. Νομίζω ήταν το ωραιότερο σκηνικό και η ωραιότερη στιγμή για να γνωριστούμε. Η μαγευτική μελωδία της με συντρόφεψε σε όλο το ταξίδι και από τότε με συντροφεύει συχνά πυκνά κι ονειρικά!!!!!!!!!!!!
    Η κοινωνία που ζούμε όλοι είναι δυστυχώς απίστευτα αρνητική και όσο περνά ο καιρός αυτή η αρνητικότητα μεγαλώνει. Μερικές φορές αυτή η συνειδητοποίηση με τρομάζει. Ομως όσο μεγαλώνει η αρνητικότητα τόσο μεγαλώνει και η δική μας επαναστατική θετικότητα. Πάντα μου άρεσαν τα happy ends, εκεί όπου το καλό νικάει το κακό και βασιλεύει φέρνοντας πίσω τη χαρά. Οσο ζω θ'αγωνίζομαι για ένα τέτοιο happy end, Χρύσα μου. Κι ευτυχώς δεν αγωνίζομαι μόνη μου. Οπως ανακάλυψα και ανακαλύπτω συνεχώς είναι πολλοί οι συναγωνιστές. Κι αν εμείς δεν καταφέρουμε να το δούμε, δεν πειράζει, αρκεί που θα έχουμε κάνει τη διαδρομή μας και θα έχουμε στρώσει λίγο από το μονοπάτι για να βαδίσουν οι επόμενοι μέχρι το τέλος.
    Χρύσα μου χαμογέλασε!!!!!!!!!! NON PASSERAN!!!!! VINCEREMOS!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή