Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Χαιρετίζω τη ζωή!








Διαβάζω λοιπόν ειδήσεις για την "φοβερή" απόφαση της καςΤζολί να προχωρήσει σε ακρωτηριασμό (αμφοτερόπλευρη ριζική μαστεκτομή όπως είναι ο κανονικός ιατρικός όρος). Διαβάζω επίσης σχόλια από ανθρώπους που προφανώς θέλουν ντε και καλά να βγάλουν όξος και χολή για το οτιδήποτε. Από ανθρώπους αδαείς που έχουν γνώμη επί παντός επιστητού. Και καλά κάνουν που την έχουν αλλά γιατί πρέπει και να την διατυμπανίσουν? Η ελευθερία του λόγου θα μου πει ίσως κάποιος!!!!!! Λυπάμαι αλλά το moto μου ήταν, είναι και θα είναι πάντα τούτο : "Αν δεν έχεις να πεις κάτι καλό, καλύτερα να μην μιλήσεις". 
Και έτσι αφήνομαι να παρασυρθώ (έχω τουλάχιστον επίγνωση) από το εγώ του θυμού και να πάρω θέση .
Εχοντας βιώσει από πρώτο χέρι και από αρκετά νεαρή ακόμα ηλικία τί εστί καρκίνος και έχοντας ζήσει, αργότερα, για πολλά χρόνια σε ιατρικό περιβάλλον, έχοντας γνωρίσει κι έχοντας χάσει ανθρώπους άγνωστους αλλά και συγγενείς και φίλους που έπασχαν από καρκίνο, ανθρώπους και φίλους που είχαν συγγενείς με καρκίνο, έχοντας ακούσει, δει και νοιώσει τον πόνο τους, το παράπονο τους, την απελπισία τους, έχοντας δώσει κουράγιο κι έχοντας πάρει μαθήματα ζωής, έχοντας προσφέρει παρηγοριά και λύτρωση, έχοντας κλάψει μαζί τους, έχοντας ανοίξει την αγκαλιά μου, έχοντας αισθανθεί αδύναμη αλλά και δυνατή, έχω να σας πω τούτα.......

Χαιρετίζω όλους αυτούς τους άσχετους που δεν γνωρίζουν τί θα πει καρκίνος!!!!!!!!
Και βέβαια δεν συμφωνώ με το να προχωρήσει κάποιος σε ακρωτηριασμό με την πιθανότητα (μεγάλη ή μικρή δεν έχει σημασία) να εμφανίσει καρκίνο αλλά όποιος έχει προσωπική εμπειρία από αυτή τη αρρώστια ξέρει τί σημαίνει η αγωνία μέχρι τις επόμενες εξετάσεις, ξέρει τί σημαίνει το μαρτύριο από τα χημικά (ακτινο και χημειο –«θεραπείες»), ξέρει τί σημαίνει να βλέπεις τον άνθρωπό σου  να λιώνει, να βλέπεις το χρώμα του δέρματός του ν' αλλάζει από το ροζ στο κίτρινο μέχρι στο τέλος το γκρίζο, να μην μπορεί να περπατήσει, να μην μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, να σπάνε τα κόκαλά του με το παραμικρό, να σε κοιτάει και να μην σε αναγνωρίζει, να μην θυμάται ..... και πόσα άλλα, και να παρακαλάς να λυτρωθεί από αυτό το μαρτύριο. 
Μην τρελαινόμαστε κιόλας! Το να κάνει κάποιος αυτά τα τεστ δεν έχουν και πολύ μεγάλη σημασία ειδικά αν ανήκεις στις ομάδες υψηλού κινδύνου (ιστορικό καρκίνου στην οικογένεια) γιατί αν είναι να εμφανίσεις καρκίνο θα τον εμφανίσεις. Οπότε τί θα κάνουμε? Θα πάμε να αφαιρέσουμε προκαταβολικά όλα τα όργανα που μπορεί να προσβληθούν από την αρρώστια? Δεν έχει λογική όπως και πολλά άλλα πράγματα που γίνονται. Είναι κι αυτό ένα προϊόν του φόβου που θέλουν να μας επιβάλουν. Τί μπορούμε  να κάνουμε?  Τον ιατρικό μας έλεγχο έγκαιρα (αν και δυστυχώς σε  περιπτώσεις που ο καρκίνος είναι πολύ επιθετικός ούτε αυτό μπορεί να βοηθήσει) και ειδικά οι γυναίκες να μην φοβόμαστε ούτε να ξεχνάμε το ραντεβού με τον γυναικολόγο μας ούτε να ξεχνάμε τη μαστογραφία μας. Επίσης, καλό είναι να προσέχουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, την σωματική άσκηση και διάφορα άλλα αλλά, μην γελιέστε! Αυτά θα σας προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά σας. Με τίποτα όμως δεν πρόκειται να σας "σώσουν" και να σας προστατέψουν από τον καρκίνο. 
Και τότε τί?  Τίποτα!!! Αν είναι να περάσουμε αυτή τη δοκιμασία, θα την περάσουμε με το κεφάλι ψηλά συμφιλιωμένοι με τη ζωή και τον θάνατο. Θα ζήσουμε κάθε στιγμή, όπως πρέπει να κάνουμε άλλωστε στην ύπαρξη μας και, ή θα νικήσουμε ή θα χαιρετίσουμε μ' αξιοπρέπεια ευχαριστώντας και ζητώντας ν' αξιωθούμε με άλλη μια ευκαιρία, άλλη μια ύπαρξη για να μπορέσουμε να δουλέψουμε ό, τι δεν μπορέσαμε. 
Κανείς δεν έχει βρει ακόμα ή τουλάχιστον δεν έχει ανακοινώσει τεκμηριωμένα τις αιτίες αυτής της αρρώστιας. Ετσι κι αλλιώς  με τόσα χημικά που μας ραντίζουν τα τρόφιμα, το νερό, τον αέρα πού να ξέρεις??? Με τόσα εμβόλια και φάρμακα που μας δηλητηριάζουν από μικρούς πού να ξέρεις???                                                                 
Η κληρονομικότητα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο αλλά από τα υπόλοιπα??? Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάπνισαν ποτέ στη ζωή τους, που πρόσεχαν τη διατροφή τους, που ασκούνταν καθημερινά, που δεν έπιναν, που ζούσαν κοντά στη φύση και όχι σε μεγαλούπολη  και γενικώς έκαναν ό, τι υποτίθεται είναι υγιές και όμως τους χτύπησε ξαφνικά και σε λίγους μήνες έχασαν την παρτίδα. Τα φάρμακα για τον καρκίνο μπορεί να έχουν βρεθεί μπορεί και όχι ακόμα, ποιός ξέρει??? Οπως και να 'χει δεν συμφέρει τις πολυεθνικές και όποιους "ισχυρούς" (ανίσχυρους λέω εγώ απέναντι στο σύμπαν) ρίχνουν τα ζάρια κάθε μέρα για τις ανθρώπινες ζωές να το βγάλουν στο φως ακόμα και να έχει βρεθεί. Ισως αν εμφανιστεί ή κατασκευαστεί κάποια νέα ασθένεια - μάστιγα να δώσουν το φάρμακο για τον καρκίνο.
Τώρα αν η κα Τζολί και η οποιαδήποτε κα Τζολί πήρε αυτή την απόφαση είναι δικό της θέμα και δεν πρέπει ν' αφορά κανέναν άλλο. Αλλά αυτό είναι το σύστημα. Ετσι λειτουργεί. Εβηξε κάποιος "διάσημος"? Πάρτε να’ χετε κάτι να συζητήσετε κουφιοκέφαλοι και να ξεχνάτε την πραγματικότητα και την ουσία! Γ@@@@ε? Ε@@@@ε? (άντε και δεν μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα). Μία από τα ίδια. Ασχοληθείτε λοιπόν μαζί του! Οι κανόνες της show biz για όσους αρέσκονται σε κάτι τέτοια. Και βέβαια επειδή ανέκαθεν προτιμούσα τους αφανείς ήρωες η προσωπική μου άποψη για την κα Τζολί από χρόνια δεν είναι και η καλύτερη αλλά μέχρι εκεί. Δεν με ενδιαφέρει περισσότερο ούτε πρόκειται ν' ασχοληθώ μαζί της γιατί η γυναίκα τη δουλειά της κάνει. Αυτό της λένε να κάνει οι image makers αυτό και κάνει. Δουλειά της και την κάνει και καλά και μπράβο της!
Το ανησυχητικό  είναι όλοι αυτοί που θα ακούσουν και θα διαβάσουν αυτή τη είδηση (βομβαρδιστήκαμε υπέρ το δέον αυτές τις ημέρες) και θα πέσουν στα νύχια των ασυνείδητων!  Αυτό μόνο μ' ενοχλεί, αλλά από την άλλη γι' αυτό μας δόθηκε το μυαλό,  γι' αυτό μας δόθηκε η κρίση, γι' αυτό μας δόθηκε η γνώση. Ας τα χρησιμοποιήσουμε κατά το δοκούν!!!!!!!! Αρκετή φαιά ουσία χάλασα λοιπόν για την κα Τζολί και για όσους από μας παίζουν το παιχνίδι των media και συνεχίζουν ν' ασχολούνται.
Καλύτερα θα ήταν να μπορούμε να διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις, ν’ ακούμε πίσω από τα λόγια, να κατανοούμε τι πραγματικά βιώνουμε σήμερα?! Να θυμηθούμε τι βιώναμε πριν?! Να οραματιστούμε ποιόν δρόμο χαράζουμε και ποιο μέλλον προετοιμάζουμε?!        
Καλύτερα θα ήταν ν’ ασχοληθούμε με την γενοκτονία που εξελίσσεται! Καλύτερα θα ήταν ν’ ασχοληθούμε με τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα και που αναγκάζονται να σταματήσουν το σχολείο, με τα εφηβόπουλα που απλώνουν το χέρι για οικονομική βοήθεια με σκυμμένο το κεφάλι από ντροπή, με τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια για να μην πεθάνουν αλλά διατηρούν την αξιοπρέπεια τους, με τους αφανείς «ήρωες» που από το υστέρημά τους βοηθούν τους συνανθρώπους τους,  με τα παιδιά που μυστικά μοιράζονται το λιτό κολατσιό τους με τον συμμαθητή που δεν έχει, με τα παιδιά μας που βλέπουν να μην έχουν ελπίδες, με τα παιδιά που τρομάζουν γιατί δεν τους επιτρέπουν να κάνουν όνειρα, με τα παιδιά που … θέλουν και προσπαθούν να τα πείσουν ότι …δεν μπορούν, με τον κόσμο που δέχεται και υποκύπτει στον φόβο που τον ταϊζουν κάθε μέρα, με όλους εμάς που προσπαθούν να μας στερήσουν το αγαθό της ελευθερίας, καλύτερα ν’ ασχοληθούμε μ’ εμάς τους ίδιους και να δούμε ποιοι είμαστε και τι κάνουμε? Και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε μπας και καταφέρουμε κάποια στιγμή να κερδίσουμε επάξια τον τίτλο του Ανθρώπου!!!!!!!!!!!! (Και αυτά τα λέει κάποια που δεν προσφέρει πραγματικά καρπό θυσίας, που δεν έχει βρει ακόμα με ποιόν τρόπο θα συμπληρώσει το δικό της κομματάκι puzzle σ’ αυτόν τον αγώνα όχι γιατί δεν βοηθάω αλλά γιατί στις μέρες μας … το λίγο δεν είναι αρκετό. Όμως μέσα σ’ όλα τα ελαττώματά μου πιστεύω πως έχω και κάτι καλό!??? Δεν εφησυχάζομαι! Επαγρυπνώ και ετοιμάζομαι. Η υπομονή  και η επιμονή είναι αρετή, η εμμονή όχι).
Γι αυτό λοιπόν, «άνθρωποι» και άνθρωποι, θα ήθελα να κλείσω έτσι…..!!!
Χαιρετίζω με σεβασμό όλους αυτούς που δίνουν την μάχη τους με τον καρκίνο σιωπηλά, με γενναιότητα, με χαμόγελο, με δύναμη και αξιοπρέπεια!!!!!!
Χαιρετίζω με σεβασμό όλους αυτούς που έχασαν τη μάχη με την ίδια σιωπηλή δύναμη, γενναιότητα  και αξιοπρέπεια!!!!!!!!!
Χαιρετίζω με σεβασμό ακόμη όλους αυτούς που κατάφεραν και κέρδισαν τη μάχη. Οπως κι ΕΓΩ!!!!!!!!!!
Είμαι ευγνώμων για τη δοκιμασία αλλά και την ευκαιρία που μου δόθηκε να προχωρήσω. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για το δώρο της ζωής και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε να ζούμε και να βοηθήσουμε αυτή η ζωή να συνεχιστεί γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο ευχαριστώ για την ευκαιρία που μας προσφέρθηκε!



Ακούμε Μάνο Χατζηδάκη και το "Βαλς των χαμένων ονείρων". Αφιερωμένο σε όσους παραμένουν παιδιά...............!!!!!!

7 σχόλια :

  1. KI EΓΩ XAIPETIZΩ AΛΛON ENAN (ANΘPΩΠO) ΠOY ΓNΩPIZΩ EΣTΩ KI AΠO MAKPIA .TO NA MΠOPEIΣ NA KANEIΣ TOYΣ AΛΛOYΣ ΣTIΣ MEPEΣ MAΣ NA ΔAKPYΣOYN OTAN EXOYN MAΘEI NA ΣΦYΓΓOYN TA XEIΛH AΠ'TO ΠPΩI ΓIA NA BΓAΛOYN TH MEPA.ΓIA MENA ΠIA TO NA (EIΣAI) ANΘPΩΠOΣ EINAI TITΛOΣ EYΓENEIAΣ KAI AYTOI EINAI ONTΩΣ ΣE AΛΛO EΠIΠEΔO AΠO TOYΣ ΛOIΠOYΣ. Σ'EYXAPIΣTΩ ΠOY YΠAPXEIΣ.EYXOMAI H ΔYNAMH ΠOY ΔINEIΣ ΣTOYΣ AΛΛOYΣ NA EΠIΣTPAΦEI ΣE ΣENA ΠOΛΛAΠΛAΣIAZOMENH!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρύσα μου σ'ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου.Είναι από τις καλύτερες ευχές που μπορεί να δώσει κάποιος. Με συγκίνησες ιδιαιτέρως γιατί αυτή είναι μία ευχή που έπαιρνα συχνά τα τελευταία 19 χρόνια από ανθρώπους που βίωναν τις δικές τους δοκιμασίες, άλλες μικρότερες άλλες μεγαλύτερες, και μ'αυτό τον τρόπο ήθελαν να μου πουν ευχαριστώ για ό, τι λίγο προσπαθούσα να κάνω γι' αυτούς. Είναι αυτή η ευχή και η αγάπη τους, το χαμόγελό τους και η αγκαλιά τους που με κρατούσαν και με βοηθούσαν να συνεχίσω με περισσότερη διάθεση και δύναμη τόσα χρόνια. Δεν σταμάτησα ποτέ και είμαι σίγουρη ότι δεν θα σταματήσω ποτέ να πιστεύω στην αγάπη και στην ανθρωπιά. Εστω κι ένας μόνο πραγματικός άνθρωπος να υπάρχει στον κόσμο (και όμως υπάρχουν αρκετοί)υπάρχει ελπίδα,υπάρχει σωτηρία!!!!! Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα και εύχομαι να έχουμε την ευκαιρία να τα λέμε συχνά. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις εκμηδενίζονται όταν οι ψυχές ενώνονται. Καλή δύναμη και σε σένα και σ'όλους μας να συνεχίσουμε τον καλό αγώνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς όποιος δεν το έχει ζήσει δεν το καταλαβαίνει. Δεν ξέρει πως είναι να μυρίζεις συνέχεια νοσοκομείο!!! Την ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, το αγχος για τον εαυτό σου, για τους αλλους που μπορει να αφήσεις πίσω, για τον ανθρωπο πους ίσως φύγει από την ζωή. Δεν είχε άλλη επιλογή έτσι κι αλλιως απο το να κάνει τον ακρωτηριασμου αφου το κληρονομικο της γονιδιο εδινε 87% πιθανότητες να νοσοσήσει. Όλοι αυτοι που κράζουν είναι απλά ηλίθιοι και δεν χρειαζεται να έχεισ ζησει κατι τέτοιο για να καταλάβεις οτι με τοσεσ πιθανότητες πρεπει να κανεις επεμβαση.
    Μπράβο για το αφιέρωμα γιατί τόσα ακούστηκαν.
    Το βαλσ των χαμενων ονείρων είναι αγαπημένο. Μου το βάζει το αγόρι μου οταν με στεναχωρει. <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να του πεις να μην σε στεναχωρεί Γιώτα. :):):) Απλώς να σου βάζει όμορφη μουσική για να σ'ευχαριστεί, να σε χαλαρώνει και να σε ταξιδεύει!!!
    Αλλά θα μου πεις...."αγάπη δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρειάζεται να πω κάτι; Όχι εδώ... (δεν ξέρω και τους διαόλους τα emoticons, δεν ξέρω καν αν έχει τέτοιο εδώ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλήθεια είναι οτι κι εγώ ενοχλήθηκα πολύ με όλη αυτό το θόρυβο γυρω απο την απόφαση της Τζολί. Είναι ένα προσωπικό της θέμα και ως τέτοιο έπρεπε να αντιμετωπιστεί...θα μου πεις είναι το μάρκετινγκ και τα παιχνίδια και οι εταιρείες...Και τα ..πρόβατα! που επαναλαμβάνουν ότι ακουνε και κάνουν ότι βλέπουνε...
    Ως προς το θέμα της ασθένειας τώρα... κι εγώ έχω αντιμετωπίσει στο αμεσο οικογενειακό μου περιβάλλον όλη αυτή την κατάσταση που περιγράψατε...και ακόμα δεν την έχω ξεπεράσει...μου έδωσε μεν τρομερή δύναμη αλλά και τρομερή ευαισθησία...
    Deni, πραγματικά μέσα απο την καρδιά μου και χωρίς να σε γνωρίζω θέλω να δηλώσω το θαυμασμό μου για την ψυχική δύναμη και το σθένος που δείχνεις αλλά και για την αγάπη που φαίνεται να σε πλημμυρίζει...Καλή συνέχεια, καλή δύναμη σε οτι κάνουμε και ...ΠΙΣΤΗ!!! Γιατί χωρίς πίστη (σε ό,τι κι πιστεύει ο καθένας μας, η ουσία ίδια είναι...) δεν υπάρχει και κίνητρο για ζωή... Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απ' ό,τι έμαθα ο ντόρος έγινε επειδή είναι μέτοχος η Τζολί στην εταιρεία που κανει τα συγκεκριμένα τεστ. Αυτό είναι κάπως. Σϊγουρα είναι δικαίωμά της να κάνει ό,τι θέλει, και δεν είναι η πρώτη ηθοποιός που το έκανε, αλλά είναι η πρώτη σίγουρα που αντιμετωπίστηκε έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή η ίδια άφησε να διαρρεύσει η πληροφορία... μάλλον για να προωθήσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα. Θεωρώ πως έχει μια βάση όλο αυτό κι αν όντως ισχύει τότε ο "κακός" στην όλη υπόθεση είναι πράγματι η ίδια γιατί ΜΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή