Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Και τώρα..... Χαρωπά τα δυό μου χέρια τα χτυπώ!!!!!!!

Και βέβαια χαρωπά χαρωπά θα είναι τα χεράκια σας όταν τα περιποιηθείτε μ'αυτή την υπέρ - θρεπτική - αναπλαστική - ενυδατική κρεμούλα. 
Νομίζω ότι τα χρυσά μας, τα ταλαιπωρημένα χεράκια (άντε και των αντρώνε καμμιά φορά) δικαιούνται μία φροντίδα χουχουλιαστή. Και λέω χουχουλιαστή γιατί γίνονται τόσο απαλά που σου δίνουν την αίσθηση του χουχουλιάσματος ( ή cocooning κατά το ελληνικότερον).
Και τί δεν έχει μέσα αυτή η μοσχομυριστή, βελούδινη και πολυαγαπημένη κρέμα  - Κουμπαρούλα ετοιμάσου. Κάνε λάντζες, πιάσε σφουγγαρίστρες, σκάψε κήπους και φύτεψε τα super foods, δείρε τον κουμπάρο και μην σε νοιάζει.Θα σε παστώσω.(Α! βρε μάνα! Κοντά σε σένα βολεύτηκα κι εγώ και η φιλενάς. Εφτιαξα τριπλή δόση!!!!!! Οχι τί???? Κοροϊδο είμαι????)

Πάμε λοιπόν να δούμε τα υλικά μας:

Κρέμα χεριών με εσπεριδοειδή (σας δίνει περίπου 100 γρ)

A) Λιπαρή φάση 

3 γρ.    έλαιο κάνναβης  (οργανικό)
4,5 γρ. σύμφυτο σε ελαιόλαδο (της κουμπάρας εννοείται)
3 γρ.    σιτέλαιο
2 γρ.    καλέντουλα σε ηλιέλαιο
8 γρ.    βούτυρο καριτέ (οργανικό)
2 γρ.    βούτυρο αλόης

Γαλακτωματοποιητής:
7,5 γρ.Olive douceur
2,5 γρ. φυσικό μελισσοκέρι

Β) Υδατική φάση

40 γρ. ανθόνερο από άνθη πορτοκαλιάς
15 γρ. ανθόνερο χαμομήλι 
5 γρ. εκχύλισμα ροδιού σε γλυκερίνη

10 γρ.αλόη βέρα τζελ (Υπενθυμίζουμε πάλι ότι την αλόη την προσθέτουμε στην Γ φάση στους 35 - 40 C)

Γ) Πρόσθετα

1 γρ. αλλαντοϊνη
4 γρ. φυτοκερατίνη
3 γρ. πρωτεϊνες μεταξιού
10 στ.πρωτεϊνες ριζιού
20 στ. D-panthenol

1 γρ. συντηρητικό Cosgard

Δ) Αιθέρια έλαια

20 στ. λεμόνι
10 στ. πορτοκάλι
10 στ. βενζόη


Οπως βλέπετε ο εξοπλισμός κι εδώ είναι ο ίδιος όπως στην κρέμα νυκτός. Το ίδιο και ο τρόπος παρασκευής. Ζεσταίνουμε ξεχωριστά την υδατική από την λιπαρή φάση, ενοποιούμε ρίχνοντας σιγά - σιγά την υδατική στην λιπαρή (ποτέ το αντίθετο) και στους 35 - 40 C προσθέτουμε τα υπόλοιπα.

Εδώ έχει μόνον μία ιδιαιτερότητα, την αλλαντοϊνη και την φυτοκερατίνη και θα σας πω "ένα μυστικό κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη". Ναι, ναι, ναι μέσα από την καρδιά μου θα σας το πω για να σας γλυτώσω τα εγκεφαλικά.
Η αλλαντοϊνη (σκόνη) που λέτε είναι μία εκπληκτική ουσία για να προστατεύει, να μαλακώνει, να θρέφει την επιδερμίδα και πολλά πολλά άλλα θαυμαστά (εν καιρώ τω δέοντι θα σας φορτώνω και με σημαντικές πληροφορίες για διάφορα συστατικά αλλά τώρα μην περιμένετε κάτι τέτοιο γιατί σε 1 ώρα θα συμπληρώσω 24 ώρες άϋπνη και δραστηριοτάτη οπότε δεν νομίζω ότι πληρώ επί του παρόντος τις ανάλογες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Ωπα! Να, ξημέρωσε. ΚΑΛΗΜΕΡΑ λοιπόν).
Εχει όμως ένα κακό. Δεν θέλει να γίνει ένα με την παρέα των υπόλοιπων υλικών  και είναι όλο "καλέ αφήστε με ήσυχη, θα το πω στον μπαμπά μου. Μην με ζορίζετε εμένα γιατί θα σας τρίψω τη μούρη. Κάντε πιο πέρα, θα πιάσουμε κορέους" και τέτοια ψηλομύτικα. Κι εκεί που εσύ, ανέμελη παιδούλα, μην έχοντας εμπειρία από παρόμοιες συμπεριφορές, ανακατεύεις όλο χαρά τις κρεμούλες σου και είσαι μές την περηφάνεια, μόλις απλώνεις τη μοσχομυριστή σου..... ώπα της..... νάτο το πήλινγκ!!!!!!!!! Κατεβάζεις το πρώτο υπογλώσσειο και όταν αρχίζει να ξεθολώνει το μάτι σου μπαίνει το ζιζάνιο της αμφιβολίας. Κρέμα ήθελα να φτιάξω ή πήλινγκ. Εχω άνοια τόσον νέα και τόσον  ωραία??? Μπερδεύτηκα από τα πολλά που ήθελα να φτιάξω????? Αρχίζει και μου στρίβει????? Να σημάνει το silver alert???? Να καλέσουν συγγενείς και φίλοι την Αγγελική (Νικολούλη ντε) να λύσει το μυστήριο????? Τί συμβαίνει????
Τίποτε απ'όλα αυτά. Απλά, βρέθηκε εκεί μες τη μέση μια αλλαντοϊνη και μας κάνει τη δύσκολη. Είδα κι αποείδα που λέτε η αγνή κορασίς και μετά από βαρύ διαλογισμό βρήκα τη λύση.
Θα βάλετε σ'ένα άλλο ποτηράκι ζέσεως περί τα 10 γρ. ανθόνερο. Θα το ζεστάνετε λίγο, θα ρίξετε την αλλαντοϊνη και θα αρχίσετε να την χτυπάτε αλύπητα μ'ένα μιξεράκι χειρός για να μάθει να μην κάνει του κεφαλιού της. Βάρα, βάρα στο τέλος την κατάφερα και ήρθε κι έγινε μία "ωραία ατμόσφαιρα" με τα υπόλοιπα υλικά. Και βέβαια επειδή κοντά στον βασιλικό (αλλαντοϊνη) ποτίζεται κι η γλάστρα (φυτοκερατίνη) που ουδόλως τέτοια άσχημη συμπεριφορά έχει αλλά για να μην αποκτήσει, της συμπεριφέρθηκα με τον ίδιο τρόπο. Για να μην με κατηγορήσει μετά η άλλη ότι κάνω διακρίσεις στις σκόνες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Επειτα από αυτή την Οδύσσεια και αφού περάσει η επήρεια των ηρεμιστικών, ενσωματώνετε κανονικά όλα τα υπόλοιπα και απολαμβάνετε την αφρατούλα, βελουδένια και μυρωδάτη σας κρεμούλα!!!!!!


Και ζήσαμε εμείς καλά και τα χεράκια μας ....... χουχουλοκαλύτερα!!!!!!!!


10 σχόλια :

  1. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII! H αγαπημένη μου! Έβγαλες την συνταγή της αγαπημένης μου κρέμας!!! Είσαι τρελή αλλά γενναιόδωρη και δοτική τρελή, γι' αυτό σ' αγαπάω :) :) :)

    Η αγαπημένη μου κρέμα... δεν έχω να πω τίποτε άλλο... ΤΕΛΟΣ!!!!

    (Ανυπομονώ για το σαπούνι μαστίχας, το οποίο αρχικά το σνόμπαρε ο κουμπάρος, λόγω κολλήματος με το σαπούνι τριαντάφυλλο, αλλά όταν το δοκίμασε ψιλοέπαθε μια πλάκα και τώρα με ρωτάει πού έχει άλλο σαπούνι μαστίχας. Σιγά μην είχε, πρέπει να φτιάξω! Μην αργείς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυαγαπημένη μου φιλενάς! Εγραφα όλη μέρα (από το ξημέρωμα μέχρι πριν από λίγο) τη συνταγή της μαστίχας και οδηγίες προς τους ναυτιλομένους και σχόλια κι απ΄'όλα και τώρα δεν τη βρίσκω. Τί έκανε πάλι αυτό το παλληκάρι? Αμ, χωρίς κουμπάρο σε βλέπω στο τέλος. Θα τον πνίξω. Τέλος πάντων, επειδή είμαι πολύ χαρούεμνη που επιτέλους ανέβηκε το σπιτικό μου, αγαπώ και συγχωρώ όλο τον κόσμο! Πάω να ψάξω που βόσκει η συνταγή μου και επιστρέφω δριμύτερη! Φιλιά πολλά και καλωσόρισες

      Διαγραφή
    2. Α! Και να μην το ξεχάσω. Αυτή θα γίνει η αγαπημένη σου! Είναι πιό σούπερ και πιό ενισχυμένη από την σούπερ! Χαϊδέυω τα χέρια μου από χτέ συνεχώς...... μήπως σου θυμίζει τίποτα??????????

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα και καλή αρχη! Θα την κάνω την κρεμούλα σου και μολις τη δοκιμάσω σε μένα ...και όλο το σόι θα γράψω αποτελέσματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και σ'ευχαριστώ.
      Επειδή εγώ έχω ενθουσιαστεί, το ίδιο και όσοι τη δοκίμασαν σε παρακαλώ όταν τη φτιάξεις και τη δικιμάσετε να μου στείλεις εντυπώσεις!!!!!!
      Καλή επιτυχία

      Διαγραφή
  3. Πιο σούπερ από την σουπερ που ήδη έχω λατρέψει; Μα πώς το κάνεις αυτό, κορίτσι μου;;; Έχω ζαλιστεί από τις συνεχείς βελτιώσεις! :) Και τι να την κάνω την προηγούμενη σούπερ που έχουμε αγαπηθεί σφόδρα τώρα; Ε; Καλά, κράτα μου μία κι έρχομαι. Κάπως θα το λύσω το πρόβλημα! :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία:μπράβο μπράβο,μπράβο!!!!Επιτέλους το άνοιξες.Να ευχηθώ καλή αρχή!!Επειδή έχω δοκιμάσει κρεμουλες σου νΑ πω ότι ειναι όλες μια και μια.κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και αυτή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ και σου συνιστώ να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε! Ευτυχισμένα που θα είναι τα χεράκια σου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά την έκανα την έκανα την κρεμούλα με λιγότερα βέβαια!! Είναι ωραία η αίσθηση που δίνει και τα χέρια μου είναι πολύ απαλα και ενυδατωμένα. Θα την χαρίσω στη θεία μου τελικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε μια απάντηση αμέσως.

    Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων χρηματοδοτικών λύσεων σε άτομα και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
    * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσο θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο - Προσιτό επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης - Έχετε 99,9% πιθανότητα να λάβετε το δάνειο
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1 - 30 ετών.
    * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Επικοινωνήστε τώρα με την εταιρεία μου, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο γιατί έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp/Telegram: +447903159998

    Διαμεσολαβητές/Σύμβουλοι/Μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή