Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Κρέμα νυκτός θρεπτική, αντιρυτιδική, αναπλαστική και... για λάμψη!!!!!



Και νά'μαι λοιπόν πάλι εδώ αφού έπλυνα, στέγνωσα, μάλωσα τον υιόν, του έβαλα να φάει, του διόρθωσα την τελευταία από τις τέσσερις (4) - ακριβώς και ολογράφως και αριθμητικώς για να μην το ξεχνάω - εκθέσεις του, του γκρίνιαξα ακόμη μια φορά γιατί το κ......βαρούσε ελαφρώς στις διακοπές και δεν τελείωσε εγκαίρως τις εργασίες του (εδώ μπαίνουν όλες οι γνωστές και άγνωστες παροιμίες του στυλ: τ' είχες Γιάννη - τ'είχα πάντα, τα ίδια Παντελάκη μου - τα ίδια Παντελή μου κλπ κλπ) αλλά μέσα μου έλεγα "βρε δεν μας παρατάτε, αφήστε τα παιδιά να πάρουν μιά ανάσα που πρέπει να τσακίζονται στο διάβασμα στις διακοπές τους" (αυτά μέσα μου, μην τ'ακούσει κι ο μικρός και άντε μετά να τον μαζέψεις), τον έβαλα για ύπνο και αφού παρολίγον να κτυπήσω αλύπητα τον πατέρα (τον συγχώρεσα όμως γιατί με βοήθησε για τις φωτογραφίες που ήθελα να τραβήξω για το μπλογκ) επανήλθα δριμύτερη και απαστράπτουσα διότι φορώ και την καταπληκτική μου νέα κρεμούλα νυκτός. Μην ξεχνιώμαστε, το είδατε...... και..... για λάμψη!!!!!!!!

Πάμε όμως τώρα στην συνταγούλα μας. Πάρτε χαρτί, μολύβι ή στυλό ή ό,τι γράφει εμπάς περιπτώσει, πάρτε και μια βαθειά ανάσα και ανασκουμπωθείτε.


Κρέμα νυκτός πολύ θρεπτική (50 γρ.)

Α) Λιπαρή φάση (16%)

1 γρ. βούτυρο καριτέ (οργανικό - και το απλό κάνει αλλά αυτό είναι όντως πιό ωραίο)
1 γρ. λάδι άργκαν
1 γρ. pumpkin oil ( το σούπερ λάδι για lifting)
1 + 1/2 γρ. σύμφυτο σε ελαιόλαδο (της κουμπάρας -σούπερ καταπληκτικό για θρέψη της επιδερμίδας)
1 + 1/2 γρ. καροτέλαιο (λείπει ο Μάρτης απ'τη Σαρακοστή???)
1 γρ . νυχτολούλουδο (άλλο απίστευτο για την επιδερμίδα μας έλαιον)
1 γρ. rosehip oil

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Επειδή κι εγώ είμαι λίγο χτυπημένη από στεριά κι από θάλασσα και τα έχω θαλασσώσει πολλές φορές σας επισημαίνω ότι τα 2 τελευταία λάδια (νυχτολούλουδο και rosehip) πρέπει να τα προσθέσετε στην Γ φάση της παρασκευής σας όταν η θερμοκρασία του μείγματος έχει πέσει στους 35 - 40 C.

Γαλακτωματοποιητής: (9%) - (Λόγω στεαρικού έβαλα 9%)
2,5 γρ. Phytocream
1,5 γρ. στεατικό οξύ
0,5 γρ.φυσικό κερί μέλισσας

Β) Υδατική φάση (70%)

10 γρ. ροδόνερο
  7 γρ. ανθόνερο χαμομηλιού
15 γρ.ανθόνερο από άνθη πορτοκαλιάς

1,5 γρ. εκχύλισμα ροδιού σε γλυκερίνη (φυτική)
1,5 γρ. αλόη βέρα τζελ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! Μία από τα ίδια όπως και παραπάνω - η Αλόη πρέπει να προστεθεί στην Γ φάση στους 35 - 40 C.

Γ) Πρόσθετα

20 στ.βιταμίνη Ε
10 στ. βιταμίνη Α
10 στ. D-panthenol
2,5 γρ. βιταμίνη C (διαλυμένη σε 1 κ.σ. ανθόνερο - εγώ έβαλα πορτοκαλιού)
2,5 γρ. bisabolol
20 στ. πρωτεϊνες μεταξιού

15 στ. Arctic cranberry seed CO2 extract
15 στ. Arctic blackcurrant seed CO2 extract

Και τα δύο είναι ιδανικά για θρέψη, ενυδάτωσηκαι προστασία της επιδερμίδας και ιδανική προσθήκη σε κρέμες και γαλακτώματα για αντιρυτιδική δράση

0,3 gr Cosgard (συντηρητικό φυσικό) (0,6%)

Εβαλα μόνο συντηρητικό και όχι και αντιοξειδωτικό γιατί μου είχε τελειώσει. Δεν αγχώθηκα όμως γιατί και η βιταμίνη Ε και C έχουν αντιοξειδωτική δράση και τα αιθέρια που χρησιμοποιήσα και έτσι κι αλλοιώς η ποσότητα της κρέμας δεν είναι μεγάλη.

Δ) Αιθέρια έλαια (35 στ. για κρέμα θεραπείας για 1 - 1 1/2 μήνα το πολύ)

10 στ.πορτοκάλι
 8 στ. κόκκινο μανταρίνι

5 στ.ελίχρυσος
1 στ. ρωμαϊκό χαμομήλι
2 στ. καρότο
4 στ. νερολί
3 στ. βενζόη
2 στ. μύρρο

Για τις τελείως αρχάριες επισημαίνω ότι θα πρέπει να έχετε τον εξής εξοπλισμό:

1 ζυγαριά ηλεκτρονική για καλλυντικά
κουταλάκια μετρητές
1 μικρό αυγοδάρτη
1 μιξεράκι χειρός σαν αυτά του φραπέ
2 - 3 γυάλινους μετρητές - δοχεία (ποτήρια ζέσεως λέγονται)
1 θερμόμετρο ηλεκτρονικό για καλλυντικά
Γάντια μιάς χρήσεως
χαρτί κουζίνας (μπόλικο)
Οινόπνευμα 95 βαθμών για να αποστειρώνετε τον εξοπλισμό σας και τα βαζάκια σας
και βέβαια.....1βαζάκι (εγώ προτιμώ ειδικά για τις κρέμες προσώπου γυάλινα βαζάκια)

Α! Και μία ποδιά κουζίνας να φορέσετε δεν θα ήταν κακό (για τα ρούχα σας)

Ορίστε σας παραθέτω φωτό αφού έχουμε πλύνει καλά (με το δικό μας υγρό πιάτων.... χεχεχεχε) και έχουμε αποστειρώσει τον εξοπλισμό μας και τα βαζάκια μας και ξεκινώντας της διαδικασία παρασκευής της κρέμας.









Παρασκευή:

Κατ'αρχήν πλένουμε και αποστειρώνουμε τον εξοπλισμό και τα βαζάκια μας. Εχουμεκαθαρίσει την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και στρώνουμε χαρτί κουζίνας, το οποίο αλλάζουμε συχνά γιατί γίνεται λίγο - πολύ χάλια με τα κουταλομαχαιροπήρουνα. Φοράμε τα γάντια μας και ζυγίζουμε τα υλικά μας με πολύ προσοχή και ευλάβεια (το τί συχτίρισμα έχω ρίξει στις αρχές δεν περιγράφεται).

(Α! ξέχασα κάτι πολύ βασικό. Ιδανικές συνθήκες εργασίας : Κατά προτίμηση .... μόνη στο σπίτι. Μπορείτε να διώξετε άντρες, παιδιά, κατοικίδια κλπ ή να τα βάλετε για ύπνο ή αν είναι δυνατόν κλείστε τους την πόρτα του δωματίου κατάμουτρα. Ναι, γελάτε, γελάτε και αν δεν το κάνετε αυτό θα σας πω εγώ πόσα απίδια βάζει ο σάκος ή στην περίπτωση μας, πόσα υλικά θα πετάξετε από λάθος ζύγισμα και το τί συχτιδαριό θα ρίξετε. Πώς είπατε??? Εχετε ανατροφή εσείς? Είστε από καλή οικογένεια με γαλλικά και πιάνο???? Καααααλάάάάάάάά, μας τάπαν κι άλλοι. Ετσι έλεγα κι εγώ αλλά σε κάτι τέτοιες στιγμές έρχεται και σου βγαίνει το νταλικιέρικο σου, αυτό το ..... και του λιμανιού και του παλουκιού που λένε, αρχίζεις να σκέφτεσαι οικοτροφεία για να στείλεις το καμάρι σου εσωτερικό, ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά ενός φόνου ή ενός διαζυγίου, άντε στην καλύτερη το σπάσιμο του καλού βάζου και ούτω καθεξής.
Γι'αυτό η εμπειρία προτείνει ασκητισμό. Στην συνέχεια άλλη ιδανική συνθήκη είναι η αγαπημένη σας μουσική. Οσες φορές το έπραξα τοιουτοτρόπως ήρθε και αναγάλιασε η ψυχή μου και μαζί μ'αυτή και το μυαλό μου χαρίζοντας μου σούπερ ντούπερ συνταγές και αφρατο-μυρωδάτες κρεμούλες.
Αυτά)

Συνεχίζουμε.

Προσέξτε σ'ένα δοχείο θα ζυγίσετε τα υλικά της λιπαρής φάσης με τον γαλακτωματοποιητή και τον ή τους συν-γαλακτωματοποιητές (υπενθυμίζω ότι θέλει προσοχή γι'αυτά που πρέπει να προστεθούν σε πιό χαμηλή θερμοκρασία μην ξεχαστείτε και τα βάλετε από την αρχή) και σε ένα άλλο της υδατικής.
Τοπoθετείτε και τα δύο δοχεία σε μπαιν μαρί μέχρι να φτάσουν περίπου τους 70 - 75 C. Βλ. φωτό:









Μόλις λοιπόν, φθάσουν και τα δύο μείγματα τους 70 - 75 C ρίχνετε σιγά - σιγά την υδατική φάση στη λιπαρή και ανακατεύετε με ένα μιξεράκι χειρός για περίπου 5 λεπτά. Στην συνέχεια αφού δείτε ότι το μείγμα σας αρχίζει και πήζει το αφήνετε να κρυώσει και να φθάσει τους 35 - 40 C. Τότε αρχίζετε να προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά σας ανακατεύοντας προσεκτικά μετά από κάθε προσθήκη.







Τέλειααααααααααααα! Και τέλος έρχεται η μαγευτική στιγμή που θα πρέπει να προσθέσετε τα αιθέρια σας......

Τί υπέροχα αρώματα. Εγώ αυτή τη στιγμή τη λατρεύω. Μετά από κάθε προσθήκη μυρίζω την κρέμα και αφήνω την υπέροχη ευωδιά των συνδυασμών των αιθέριων να με ταξιδέψει σε μαγικούς προορισμούς και να με γεμίσει με ονειρεμένες εικόνες.
Γι'αυτό μίλησα για έναν έρωτα, για μια μεγάλη αγάπη στον πρόλογο και καλωσόρισμα μου. Το να φτιάξεις μια κρέμα ή ένα σαπούνι ή μια κηραλοιφή ή οτιδήποτε άλλο πρέπει να βγαίνει μέσα από την ψυχή σου, να γεμίζει το είναι σου με μυρωδιές και χρώματα, να το ακούς να σου μιλάει, να το αγγίζεις και να ριγάς σαν από το θερμότερο ερωτικό χάδι, να το αγαπάς και να το ζεις με όλες σου τις αισθήσεις, να το αφήνεις να σε οδηγήσει σε ονειρικά ταξίδια. Είναι σαν το παιδί σου που το ζεις απ'όταν μεγαλώνει μέσα σου, το βλέπεις να γεννιέται, ν'αναπτύσσεται,να ωριμάζει, να αποκτά τη δική του υπόσταση, το δικό του χαρακτήρα, τη δική του ζωή αλλά το αγαπάς από την πρώτη στιγμή και μεγαλώνοντας μαζί του αισθάνεσαι την αγάπη σου να μεγαλώνει κι αυτή και να θεριεύει και το αφήνεις να σε ταξιδέψει στη μαγεία και τα μυστήρια της ζωής, να σε διδάξει όπως το δίδαξες εσύ.


Και μετά τί???? Μα τί άλλο!??
Βαζάκι, ετικετούλα με την ημερομηνία επάνω και ..... παστωθείτε!!!!!!!!





Φυλάτε το βάζο σας σε δροσερό μέρος, ιδανικά στο ψυγείο ειδικά τώρα που έπιασαν οι ζέστες και απολαμβάνετε το προσωπάκι σας υγιές, φρέσκο - φρέσκο και απαστράπτον απαλλαγμένο απ'όλα τα χημικά και ποταπά που μας βομβαρδίζουν συνεχώς και αδιαλείπτως. Και βέβαια, χαμογελάτε στον καθρέφτη σας και μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε την Μητέρα Φύση για την αγάπη της!!!!!!!

Και όπως λέει και η αγαπημένη μου φιλοκουμπάρα.......



"MAY THE FORCE BE WITH YOU"


ENTIT : Λοιπόν, κορίτσια μου που θέλετε να φτιάξετε κρεμούλες, έχω να σας πω να μην αγχώνεστε αν βλέπετε κάποια υλικά που δεν τα έχετε ή που δεν σας είναι εύκολο να τα βρείτε. Μπορείτε να τα αλλάξετε πάντα με κάτι άλλο.
Αν δεν ξέρετε τί να κάνετε και απλά θέλετε να αντιγράψετε και να δοκιμάσετε μια συνταγή, σας βάζω κάποιες αλλαγές για να σας διευκολύνω. Ηδη άλλαξα κάποια πράγματα απευθείας στην πρωτότυπη και εδώ σας δίνω επιπλέον αλλαγές που ελπίζω να σας βοηθήσουν. Διευκρινίζω ότι αντικαθιστώντας τα έλαια πρέπει να γνωρίζουμε ότι αναιρούμε τη δράση του ελαίου που αφαιρέσαμε, όμως, εξακολουθούμε να έχουμε μια καλή προστασία και φροντίδα για το δερματάκι μας. Προκειμένου να μην βάζετε κρέμα ή να χρησιμοποιείτε του σούπερ μάρκετ ή άλλες που πραγματικά δεν ξέρετε τί έχουν μέσα καλύτερα μια κρεμούλα από τα χεράκια σας με προσεγμένα υλικά. Νομίζω???
1) Ξεκινώντας από τα έλαια. Αν δεν βρίσκετε κάποια, μην αγχώνεστε, αντικαταστήστε το ποσοστό με κάποιο άλλο π.χ. αν δεν βρίσκετε το pumpkin seed oil μπορείτε το ποσοστό του να το προσθέσετε στο άργκαν ή στο rosehip. Δεν κάνουν την ίδια δουλειά με το pumpkin αλλά δεν πειράζει, ενισχύετε τη δράση τους που όπως και να το κάνουμε είναι πολύ καλό. Επίσης, το ποσοστό της λιπαρής φάσης διαφοροποιείται ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας. Π.χ. μεικτό με μεικτό έχει διαφορά. Αλλες επιδερμίδες έχουν μία μεγαλύτερη τάση για ξηρότητα και άλλες για λιπαρότητα οπότε πρέπει να κάνετε δοκιμή για να βρείτε το ποσοστό που ταιριάζει στον δικό σας τύπο. (Για τις μεικτές επιδερμίδες υπολογίστε μεταξύ 12% - 16%. Εδώ επειδή πρόκειται για νυκτός έχω χρησιμοποιήσει 16% λιπαρή για μεγαλύτερη θρέψη. Αν, τώρα, είστε από αυτές που το βράδυ θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο μειώστε το ποσοστό αναλόγως).
Φυσικά αν το δέρμα σας είναι λιπαρό ή ξηρό εννοείται πώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα ανάλογα έλαια και το ανάλογο ποσοστό.
2) Τον γαλακτωματοποιητή στο 7% - 8% (ανάλογα πόσο ανάλαφρη ή παχιά θέλετε την υφή της κρέμας σας). Δεν χρησιμοποιώ πια στεαρικό οξύ  οπότε υπολογίστε 4% Phytocream και 3% μελισσοκέρι σε παστίλιες που είναι πιο ανάλαφρο ενώ αν χρησιμοποιήσετε το κανονικό συμπαγές κερί μέλισσας, που είναι πιο βαρύ και λιπαρό, καλύτερα χρησιμοποιήσετε 5% Phytocream και 2% μελισσοκέρι.
3) Για την υδατική φάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υδροδιαλύματα (ότι βρείτε από ροδόνερο ή χαμομήλι ή άνθη πορτοκαλιάς ή λεβάντα κλπ πολύ καλής ποιότητας) ή μεταλλικό νερό. Φυτική γλυκερίνη σε ποσοστό μέχρι 3% maximum σκέτη ή φυτικά υδροδιαλυμένα εκχυλίσματα βοτάνων. - Δηλαδή, βάζετε 2 κ.σ. βότανο (εμένα μου αρέσει πολύ η centella asiatica που κάνει πολύ καλό στο δέρμα αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάτι άλλο, π.χ. λεβάντα, αμαμελίδα, χαμομήλι, ιπποφαές κλπ) σε 5 κ.σ. φυτική γλυκερίνη και 3 κ.σ. μεταλλικό νερό. Σε καραμελέ μπουκάλι ή βάζο και αποθηκεύετε σε σκοτεινό μέρος για 4 εβδομάδες τουλάχιστον ανακινώντας 2 - 3 φορές την ημέρα. Οσο περισσότερο το αφήσετε ακόμα καλύτερα. Στη συνέχεια το σουρώνετε με τουλπάνι ή χάρτινο φίλτρο καφέ και το διατηρείτε σε καραμελέ αποστειρωμένο μπουκάλι ή βάζο στο ψυγείο.-
Ακόμη η υδατική φάση μπορεί να συμπληρωθεί με αλόη βέρα τζελ (σε ποσοστό μέχρι 20%), με φυτικά εκχυλίσματα όπως κόκκινης αμπέλου, αγγουριού, νυχτολούλουδου, ορχιδέας, εντελβάϊς κλπ ανάλογα τι θέλετε να σας δίνει η κρέμα σας. Με ενεργά συστατικά για αντιρυτιδική ενίσχυση, πρόληψη ή θεραπεία (αν τα έλαια, τα υδροδιαλύματα, τα εκχυλίσματα και τα αιθέρια σας είναι σωστά επιλεγμένα, θεωρώ ότι αυτά είναι περιττά), πρωτεϊνες μεταξιού, ρυζιού, βρώμης κλπ (προαιρετικά και αυτά).
Κι εδώ πάλι αν ο τύπος δέρματος σας είναι ξηρός ή λιπαρός επιλέγετε αναλόγως τα υδροδιαλύματα κλπ και το ποσοστό.
Στη συγκεκριμένη κρέμα μπορείτε να αντικαταστήσετε τα Arctic και το bisabolol , με αλόη βέρα τζελ (καλής ποιότητας και καλό είναι να είστε σίγουροι για το ποσοστό της περιεκτικότητας σε αλόη καθώς και από τι άλλο αποτελείται η σύνθεση του σκευάσματος) ή με αύξηση κάποιου υδροδιαλύματος. Για τα υδροδιαλύματα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μόνο ροδόνερο (καλής ποιότητας).
4) Προσοχή στη βιταμίνη C να είναι για καλλυντική χρήση και να τη διατηρείτε σωστά γιατί οξειδώνεται εύκολα. Αν  έχετε αμφιβολίες μην χρησιμοποιήσετε καθόλου.
  Απαραίτητα να γνωρίζετε τι ποσοστό προτείνει ο κατασκευαστής γιατί διαφέρει από εταιρία σε εταιρία.  Αυτό βέβαια ισχύει για όλα τα υλικά που χρησιμοποιείτε!!!   
5) Τέλος διευκρινίζω ότι η ποσότητα που δίνεται παραπάνω για τα αιθέρια είναι για χρήση μόνο 1 - 1 1/2 μήνα.
 Κανονικά το ποσοστό των αιθέριων για κρέμες προσώπου είναι maximum 1% οπότε αν θέλετε να μείνετε σε αυτό το ποσοστό που είναι το ασφαλές για συνεχή χρήση θα βάλετε το πολύ μέχρι 17 στ. σύνολο.

Αυτάαααααααααααααα. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω. Μελετήστε και πειραματιστείτε. Ακόμα και μια κρέμα με το λατρεμένο αμυγδαλέλαιο (φροντίστε να είναι καλής ποιότητας. Κανονικά για καλλυντική χρήση είναι διαφορετικό από αυτό για τα σαπούνια) αν δεν έχετε αλλεργία και ένα καλής ποιότητας ροδόνερο (όχι αυτό του σούπερ μάρκετ για τα γλυκά), έναν καλό γαλακτωματοποιητή και λίγες σταγόνες βιταμίνη Ε, είναι προτιμότερη από τις έτοιμες ή από την καθόλου κρέμα. Οσο καλά γονίδια και να έχουμε οι καιρικές συνθήκες, τα καθημερινά μας άγχη, η μόλυνση, ο τρόπος ζωής μας, επιβάλλουν να χαρίσουμε μια στοιχειώδη φροντίδα στην επιδερμίδα μας για θέμα όχι μόνο ομορφιάς αλλά και υγείας. Μην θεωρούμε ότι η φροντίδα της επιδερμίδας μας, με ένα καλό γαλάκτωμα καθαρισμού, ένα αγνό σαπούνι και μια καλή κρέμα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, είναι πολυτέλεια. Είναι βήματα απαραίτητα από νεαρή ηλικία και αφορούν στην υγεία της επιδερμίδας μας σε συνδυασμό πάντα βέβαια με μια προσεγμένη διατροφή και, ει δυνατόν, καλό ύπνο (καλά τώρα αυτό δεν παίζει και πολύ οπότε ας υιοθετήσουμε τα υπόλοιπα) και αποχή από κάπνισμα και αλκοόλ. Μην κάνετε καταχρήσεις και μετά ξοδεύετε μια περιουσία σε καλλυντικά και θεραπείες περιμένοντας να σας αγγίξει το μαγικό ραβδάκι της καλής νεράϊδας. Ολα αυτά είναι ουτοπικά και μην πιστεύετε τυφλά το καλοδουλεμένο μάρκετινγκ των εταιρειών με τα βαρύγδουπα σλόγκαν που υπόσχονται να σας μεταμορφώσουν σε λίγες ώρες ή μέρες. Πριν δώσετε τα χρηματάκια σας (τόσο δυσεύρετα στις μέρες μας) ερευνήστε για όσα ακούτε και διαβάζετε.

Πωπωπωπωπωωωωωωωωωωωωωωω. Ηταν που ήταν σεντόνι η ανάρτηση την έκανα κι εγώ ολόκληρο τόπι υφάσματος. Δεν ξέρω αν σας βοήθησα κάπως, ελπίζω να το έκανα. Χαρά μου να διαβάσω τυχόν απορίες σας ή εντυπώσεις απ'όσες το επιχειρήσετε. Κι αν καμιά φορά αργώ να σας απαντήσω ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη αλλά οι ώρες της ημέρας δεν μου φτάνουν για όλα όσα έχω να κάνω. Ενα είναι σίγουρο. Μπορεί να αργώ αλλά δεν αλησμονώ!!!

Σας φιλώ και σας αγαπώ. Καλή ξεκούραση και καλή εβδομάδα να έχουμε!!!


35 σχόλια :

  1. AND THE FORCE WITH YOU, LADY OF THE BEAUTIES! Καλά... Δεν έχω να πω τίποτα σε σένα. Μόνο σε όσες και όσους διαβάσουν αυτή τη συνταγή έχω να πω κάτι: ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ, ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΑΣ!!!! Εγώ... 10 χρόνια νεότερη δε δείχνω, γιατί ήδη δείχνω νεότερη από μόνη μου, πόσο να δείχνω πια... 10 ετών; Αλλά πέντε μέσ' το νερό!!! Και είμαι και άχρηστη μ' αυτά και βάζω τις κρέμες σου αραιά και πού.... Αν τις έβαζα και κανονικά δηλαδή... ΕΜΒΡΥΟ θα έβγαινα! Χωρίς πλάκα τώρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις ανάγκη εσύ κουκλάρα μου. Είσαι και νέα και όμορφη και θα είσαι πάντα γιατί βγαίνει από μέσα σου αυτό!!!!! Χχχχμμμμμμ, ωραίο θέμα βρήκα ν'αναπτύξω προσεχώς. Μείνετε συντονισμένοι...............

      Διαγραφή
  2. Καλή αρχή!

    Πολύ ωραία φαίνεται η συνταγή, αλλά τα "περίεργα" υλικά από που θα τα προμηθευτούμε? Ο Μάνης τα έχει όλα αυτά ας πούμε? Το AROMAZONE? Ειδικά εγώ που είμαι Χανιά.... ωραία πόλη αλλά από υλικά..... πολύ περιορισμένα και ακριβά... Αλλά μόλις μας ενημερώσεις για τα υλικά προσπαθήσω να τα προμηθευτώ και να την φτιάξω για την μανούλα μου...
    Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή και ελπίζουμε να ακολουθήσουν πολλές ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίκη,σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!
      Τα υλικά τα προμηθεύομαι κάποια από το Athinarom, κάποια από τον Μανή, κάποια τα φτιάχνουμε μόνοι μας και αρκετά τα παραγγέλνω στο εξωτερικό. Οπως διαπιστώσαμε με την Πέγκυ, αγόσον αφορά ειδικά τα αιθέρια είναι προτιμότερο να τα αγοράζουμε από το εξωτερικό γιατί πραγματικά δεν έχουν καμμία σχέση ούτε από τιμή και κυρίως ούτε από ποιότητα με αυτά που αγοράζουμε εδώ ακόμα κι αυτά που τα χρυσοπληρώνουμε σαν πιστοποιημένα και οργανικά. Αν μυρίσεις το ίδιο αιθέριο του Athinarom π.χ. με αυτό που πήρα από το εξωτερικό θα καταλάβεις. Τώρα για τα υπόλοιπα αν εννοείς τα Arctic extract αυτά τα έχω πάρει όντως από το εξωτερικό. Εδώ δεν υπάρχουν. Αν είναι κάτι άλλο πες μου ποιό εννοείς και θα σου πω.Αν πάλι δεν θέλεις ν'ανοίξεις πόρτες με το εξωτερικό μπορώ σκεφτώ και να σου προτείνω εναλλακτικές.
      Στη διάθεσή σου για ό,τι θελήσεις.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.... Από εξωτερικό έχω εντοπίσει το aromazone που είναι η παιδική μου χαρά, το soapkitchen που είναι αγγλικό και κάποια αμερικανικά με φοβερές τιμές αλλά που δεν στελνουν στην ελλαδα... Έχεις κανένα άλλο καλό??' φιλιά απο Χανιά....

      Διαγραφή
    3. Αλίκη καλησπέρα,
      Το soapkitchen δεν το ήξερα, έριξα μιά ματιά αλλά θέλει περισσότερη διερεύνηση. Εχεις ψωνίσει από εκεί? Είναι πιστοποιημένα τα υλικά τους? Είσαι ευχαριστημένη γενικότερα από ποιότητα, χρόνους παράδοσης και εξυπηρέτηση??? Πολλά ερωτήματα ε? Το Aromazone είναι καταπληκτικό και μάλιστα ετοιμάζομαι να παραγγείλω πολλά πράγματα τώρα. Βασικά τα ανθόνερα τους είναι απίστευτα και τα χρυσοπληρώνω απ'ότι είδα στην Ελλάδα. Εχεις δίκιο που λες ότι είναι η παιδική σου χαρά!!!!! Μάλλον θα παίζουμε μαζί απ'ότι φαίνεται :))) Πάντως να τσεκάρεις το aromantic.uk στην Αγγλία. Απο εκεί έχω πάρει αρκετά πράγματα και θα πρέπει να κάνεις αντιπαράθεση στις τιμές με το Aromazone (το οποίο εμπιστεύομαι απόλυτα στην ποιότητα όπως και το Aromantic) γιατί από έναν γρήγορο έλεγχο είδα ότι αρκετά αιθέρια είναι πιό φτηνά στο Aromantic.Θα τσεκάρω και τα υπόλοιπα με μεγαλύτερη προσοχή και αν το κάνεις κι εσύ μπορούμε να έχουμε μια αλληλοενημέρωση. Η εξυπηρέτηση τους πάντως είναι εξαιρετική και η παράδοσή τους πολύ γρήγορη. Οι άνθρωποι είναι γνώστες αυτού που κάνουν, είναι επαγγελματίες, ευγενέστατοι και απόλυτα συνεπείς. Επίσης, αναλόγως του ποσού της παραγγελίας σου δίνουν και καλές εκπτώσεις. Ελεγξτε τα όλα αυτά και τα ξαναλέμε. Πάντως η κρεμούλα, πίστεψε με έχει κάνει θραύση. Είμαι σίγουρη ότι η μανούλα σου αλλά κι εσύ (ανάλογα βέβαια μετην ηλικία σου) θα την ευχαριστηθείτε πολύ! Περιμένω νέα σου. Φιλιά και καλό ψάξιμο

      Διαγραφή
  3. Καλή αρχή!!! Πάντα με δημιουργίες και εμπνεύσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
    AKOYTE AΠO KEPKYPA!!!!!!!!!!!
    EIMAI ΣIΓOYPH.TIΠOTA ΔEN EINAI TYXAIO.
    EINAI OI MEPEΣ ΠOY OΛOI KATI ΞEKINAME?
    OXI XTEΣ AΛΛA ΣHMEPA EΦTIAΞA TO ΠPΩTO MOY ΣAΠOYNI.
    KAΛH APXH ΣE OΛOYΣ ΛOIΠON KI AΣ EXOYME OΛOI THN ΦΩTIΣH XPEIAZOMAΣTE.....
    KOYMΠAPEΣ NA ΄ΣTE ΠANTA KAΛA.ΠOΛΛA ΦIΛIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ να είσαι καλά Χρύσα από την όμορφη Κέρκυρα.
      Μπράβο σου για το πρώτο σου σαπούνι, καλά πλυσίματα και σου εύχομαι καλή συνέχεια!!!!!

      Διαγραφή
  5. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ Κ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ.ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ.Η ΦΗΜΗ ΣΑΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΟΥ ΣΑΣ.ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ Η ΠΕΓΚΥ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ.ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ.ΜΗ ΜΟΥ ΧΑΛΑΣΕΤΕ ΧΑΤΗΡΙ Ε;ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις ευχές σου. Δεν χαλάω εύκολα χατήρια. Ολο και κάτι θα μπορείς να φτιάξεις από αυτά που θα ανεβάσω. Αν έχεις πρόβλημα με τα υλικά γιατί δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι βρεις κάποια πράγματα στην Κρήτη ρώτα με και θα δούμε που μπορείς να τα βρεις αλλά και με τί μπορείς να τ'αντικαταστήσεις. Φιλιά κι από μένα

      Διαγραφή
  6. AAAAAAAAAAAAAA, Χρύσα μου, αυτά τα λένε!!! Συγχαρητηρια για το πρώτο σου σαπουνάκι :) Φτιάξε το μαστίχας της κουμπάρας. Ο άντρας μου ξέχασε το δικό μου (το τριαντάφυλλο) και έχει ερωτευτεί το μαστίχας της κουμπάρας (που ούτε πρόλαβα να το δοκιμάσω εννοείται)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύχομαι τα καλύτερα. Καλοτάξιδο το blog, να είστε καλά με την κουμπάρα, δυνατές και όμορφες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα στο όμορφο μπλογκ σου και συγχαρητήρια. Δεν έχω φτιάξει ποτέ κρέμα, παραμόνο μια κηραλοιφή.
    Με αφορμή την παραπάνω κρέμα σκεφτηκα να κάνω μία για τις δικές μου ανάγκες και με λιγότερα υλικα. Είμαι 25 χρονών, με κάποια σπυράκια που και που, μαύρα στίγματα στη μύτη και λιγάκι λιπαρό δέρμα. Έχω και κάποια σημάδια από παλιά σπυράκια. Έχω γράψει μία συνταγη από τις πηγές που διάβασα και από ένα βιβλίο για εθέρια έλαια που έχω. Θέλω να είναι ενυδατικη, να αποροφάται(να μπορώ να την βάλω και ναβγω έξω), να βοηθά σπυράκια και παλία σημάδια μέχρι κάποιο βαθμό και να έχει κάποια αντιγηραντικά στοιχεία. Μπορώ να σου την στείλω με μέηλ να μου πεις την γνώμη σου??
    Εγώ αυτό που κάνω γενικά είναι πιλινγκ με ζαχαρη μελι αμυγδαλελαιο. Μετα με ενα βαμβακι βαζω χαμομηλι με λεμονι και επειτα ενυδατικη του εμποριου. αυτη θέλω να γλιτώσω!!!
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία περιμένω όποτε μπορέσεις να μου στείλεις το μέϊλ και θα σου πω.Αυτό τον καιρό δουλεύω προϊόν για 2 φίλες με λιπαρό δέρμα (η μία ειδικά μου λέει ότι έχει το απίστευτα λιπαρό και όπως καταλαβαίνεις είναι τεράστια πρόκληση). Ψάχνω για υλικά οπότε για λιπαρά και στίγματα. Είμαι σίγουρη ότι αφού άρχισες τις προσπάθειες σου πολύ σύντομα θα εγκαταλείψεις του εμπορίου. Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο χαρούμενη είμαι από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με ό, τι μας δίνει η φύση και πόσο χαρούμενο είναι το δέρμα μου εδώ κι ένα χρόνο περίπου που χρησιμοποιώ προϊόντα φτιαγμένα μόνο από τα χεράκια μου.Θα το δεις κι εσύ στην πορεία, αν συνεχίσεις, πράγμα που σου εύχομαι ολόψυχα. Περιμένω το μέϊλ σου και εντός των προσεχών ημερών θα σου έχω έτοιμες πληροφορίες για αυτά που ρωτάς :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστω πολυ Ντενη. Το μεηλ σου δεν μπορω να βρω.
    Αυτο ειναι το δικο μου mariakalokairaki@gmail.com Αν θέλεις στειλε μου κενό για να στειλω την συνταγη. Ευχαριστω και παλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σας θέλω να ρωτήσω το εξής μπήκα στο αρομαζον και είδα ότι το αιθέριο έλαιο ελιχρυσος έχει τα 10 μλ 3,5ε ειναι δυνατόν ξα ειναι καλό όταν εδώ έχει 50ε και στο σρομαντικ τα 5μλ16ε?περιμένω απάντηση σας.ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχαρητήρια για το μπλογκ!!!
    Καλή αρχή και καλύτερη συνέχεια έυχομαι!!!
    Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον, με έβαλες σε σκέψεις...
    Να ξεκινήσω να φτιάχνω και κρέμες.... Αχ!
    Που θα βρω τον χρόνο σκέφτομαι , που με έχει φάει η "λάντζα" την καψερή!!!
    Αλλά κάτι θα κάνω, δεν πάει άλλο με τις σαβούρες του εμπορίου που τις χρυσοπληρώνουμε!
    Φιλάκια πολλά και ευχαριστώ για τις συνταγές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. KAΛHMEPA.KAΛH EBΔOMAΔA.
    Eχοντας χιουμοριστικη και καυστικη,μονο προς το προσωπο μου, διαθεση λεω η καημενη που να τα βρω τα υλικα και που να με΄ βρουν μετα εδω που ειμαι? Θα πεις μα εισαι στην KEPKYPA! OYAOY!! OYXOYXOY λεω εγω. Που για να βρω μουργα περασαν εξι μηνες!Που αν δεν εχεις μεταφορικο μεσο οπως εγω XAΘHKEΣ που ...... οχι αλλα.Περνω αναπνοες και λεω πως το σαπουνι χαμομηλι θα το κανω μολις βρω καλεντουλα βοτανο.
    Aυτη την νυκτος ομως που μου θυμιζει ονειρα θερινης νυκτος!!!!!


    Mου κατσε εκεινο το pumpkin oil οχι OΛA τα αλλα AYTO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγχαρητήρια για το υπέροχο blog!!Εσύ και η κουμπαρούλα σου,είστε αχτύπητο δίδυμο δημιουργικότητας και έμπνευσης για εμάς! Σκοπεύω να φτιάξω τη πρώτη μου κρεμούλα(αναπλαστική λόγω ουλών) και θα ήθελα τα φώτα σου...Έχω ένα πολύ λιπαρό δέρμα γι αυτό θέλω να είναι ελαφριά στην υφή.Λέω να βάλω κυρίως λάδι αγριοτριανταφυλλιάς,ταμανού,ροδόνερο και αιθέρια έλαια.Θα ήθελα να μου πεις ποια είναι η λιγότερη αναλογικά ποσότητα λαδιών που μπορώ να βάλω σε σχέση με την υδατική φάση και πιο γαλακτωματοποιητή θεωρείς ιδανικό για μια τέτοια κρεμούλα?Είδα στο aromantic τον vegetal για ελαφριές κρέμες.Επίσης αν βάλω rosemary antioxidant co2,θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της ή να βάλω και κάποιο συντηρητικό(φυσικό)?Ααααχχχχ Ελπίζω να μη σε ζάλισα,αλλά δείξε κατανόηση!!! Μου έχετε ξυπνήσει για τα καλά το πνεύμα δημιουργικότητας(όχι ότι το είχα βάλει και ποτέ για ύπνο) και έχω μια πελωωώρια λαχτάρα να ξεκινήσω!!Φιλιά και ευχαριστώ εκ των προτέρων! Βίκυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο κορίτσια και σε σένα Deny και στην Πέγκυ , που μοιράζεστε αυτά που ξέρετε με εμάς τις υπόλοιπες , και μία άσχετη σαν εμένα δηλαδή. Έχω ξετρελαθεί καταρχήν με τα υλικά που χρησιμοποιείς,...Την απορία από το που προμηθεύεσαι τα υλικά αυτά την έχω και γω...τα παραγγέλνεις όλα από το aromazone?, φαντάζομαι ότι από εδώ Ελλάδα, εκτός του ότι δε θα τα βρούμε όλα όπως λες, αυτά που θα βρούμε θα τα χρυσοπληρώσουμε.Πέρασέ μας αν θέλεις λινκs από τα μαγαζιά που ψωνίζεις...Σε πρώτη φάση, αφού τελειώσω κάποιες κρεμούλες που έχω ήδη, λέω να την πάρω από σένα, να τη δοκιμάσω και μετά να μπω στη διαδικασία να πάρω τα υλικά για να την κάνω από μόνη μου...ααα και κάτι άλλο τα θερμόμετρα είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούν στη ζαχαροπλαστική ?????Έχω ξεκινήσει δειλά δειλά να κάνω κάποιες κηραλοιφούλες από τις αυτές που έχει περάσει η Πέγκυ -να πω επίσης ότι έχω ξετρελαθεί με τις κηραλοιφούλες της -, για μένα και για τη μαμά μου κάνω και για καμία φίλη, και κάποια στιγμή λέω να δοκιμάσω την τύχη μου και με αυτήν που πέρασες εσύ...
    Και για μια ακόμη φορά μπράβο σας...χρυσοχέρες και οι δύο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Deny και κάτι άλλο....ποιο αντιοξειδωτικό χρησιμοποείς....γράφεις ότι έβαλες μόνο συντηρητικό και όχι αντιοξειδωτικό επειδή σου είχε τελειώσει...ποιό είναι αυτό και σε τι ποσότητα το βάζεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. που μπορω ή με τι γινεται να αντικαταστησω το εκχυλισμα ροδιου σε γλυκερινη, τα δυο arctic και το bisabolol στο εσωτερικο αν ειναι ευκολο. Ευχαριστω .Βασω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΒΙΚΥ - Εβαλα την κρισάρα μου να μη φανεί η ντροπή μου και απαντώ.
    Κατ'αρχήν Βίκυ αν το διαβάσεις, σου ζητώ συγγνώμη αλλά για κάποιο λόγο δεν είχα ενημέρωση για το σχόλιο σου και δεν σου απάντησα εγκαίρως. Φαντάζομαι ότι τώρα πια θα έχεις φτιάξει καμμιά δεκαριά κρέμες παρόλα αυτά όμως, θα σου απαντήσω και ελπίζω να με συγχωρήσεις. :) Από έλαια, το rosehip και το ταμανού είναι μια χαρά όπως επίσης το σταφυλοκουκουτσέλαιο είναι από τα κορυφαία για λιπαρές επιδερμίδες. Αλλα πολύ καλά επίσης, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι το λάδι από σπόρους ακτινίδιου,έλαιο κάνναβης, έλαιο από σπόρους ντομάτας. Οσον αφορά το ανθόνερο σου, εγώ θα σε συμβούλευα να χρησιμοποιήσεις το ανθόνερο αμαμελίδας ή/και λεβάντας. Επίσης, αλόη τζελ και εκχύλισμα αγγουριού, αρκετό, τουλάχιστον 12% το καθένα. Η λιπαρή φάση για τις λιπαρές επιδερμίδες είναι 10 - 12% (max.). Για τον γαλακτωματοποιητή που μου λες δεν ξέρω, δεν τον έχω χρησιμοποιήσει. Μπορείς να βάλεις phytocream και κερί μέλισσας σε συνολικό ποσοστό μέχρι 7% (5 % phytocream - 2% κερί), ανάλογα πόσο ελαφριά ή πηχτή τη θέλεις, ή Olivem 1000 χωρίς συνγαλακτωματοποιητή. Το αντιοξειδωτικό που αναφέρεις δεν είναι συντηρητικό,βοηθάει βέβαια να μην οξειδωθούν τα υλικά σου, αλλά λόγω της μεγάλης ποσότητας σε υδατική φάση, θα σου πρότεινα κάποιο συντηρητικό όπως το cosgard (Aromazone) ή το εκχύλισμα από σπόρους γκρέϊπφρουτ (Aromazone). Βέβαια, ίσως να μην έχεις πρόβλημα, αν συντηρήσεις την κρέμα σου στο ψυγείο και καλά κλεισμένη. Φυσικά, παίρνουμε κρέμα από το βάζο με σπατουλίτσα αποστειρωμένη ή με χεράκια πεντακάθαρα. Επίσης, για αιθέρια, θα σου πρότεινα, λεβάντα, γεράνι, πετί γκρέϊν, ylang - ylang (η μυρωδιά του τελευταίου δεν αρέσει σε κάποιους αλλά είναι εξαιρετικό για λιπαρές επιδερμίδες). Αν έχεις πάρα πολύ λιπαρή επιδερμίδα και παραγγέλνεις από το Aromantic, μπορείς να πάρεις να χρησιμοπιήσεις ένα ενεργό συστατικό που έχει, το epi-dermis & sebum balancer. Το τί θα χρησιμοποιήσει κάποιος εξαρτάται από την ηλικία και το πόσο λιπαρή ή ξηρή είναι η επιδερμίδα του καθώς και ο τόπος διαμονής, οι συνθήκες ζωής και εργασίας κλπ. Πάντως σε κρέμες που έχω φτιάξει για φίλη, η οποία δεν χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα γιατί δεν άντεχε τίποτα στο πρόσωπό της, το 12% λιπαρή φάση ήταν τέλειο. Δοκίμασε και θα δεις τί θα σου κάνει καλύτερα.!!!
    Και πάλι συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά δεν μου ήρθε ενημέρωση για το σχόλιο σου. Καλή επιτυχία!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΛΕΝΗ μου, γλυκειά, καλησπέρα!
    Απ'όταν ανέβασα αυτή τη συνταγή πέρασαν μέρες πολλές και νύχτες άλλες τόσες. Πέρασαν μερόνυχτα με μελέτη, διαλογισμό και δοκιμές. Οσο πιο πολύ μελετώ, τόσο πιο πολύ απλουστεύω τα πράγματα. Δηλαδή, τί σημαίνει αυτό???? Και αντιοξειδωτικό και συντηρητικό??? Μπααααααα, δεν χρειάζεται. Βάλε συντηρητικό Cosgard ή Extrait de pepins de pamplemousse σε ποσοστό 0,6 % ή κάτι άλλο φυτικό ή υποκατάστατο στην αναλογία που λέει ο κατασκευαστής και είσαι μια χαρά. Για το θερμόμετρο δεν ξέρω τί χρησιμοποιούν στη ζαχαροπλαστική. Εχει στο Aromazone και εδώ στην Ελλάδα βρήκα σε πολύ καλή τιμή στον Ορέστη -Orestis craft center (candlemaking.gr). Τώρα πια και μέχρι να βρω κάτι που εγγυημένα έχει καλή ποιότητα υλικών και καλές τιμές, ψωνίζω από Γαλλία, από το Aromazone (www.aroma-zone.com), από Ελλάδα κάποια στον Μανή (www.manischemicals.gr) και στον Πλάτωνα (www.aroma-eshop.com). Δεν αγοράζω τα ίδια πράγματα σε όλους αυτούς. Ανάλογα. Ρίξε μια ματιά στα προϊόντα και πες μου τί σε ενδιαφέρει να σου πω από που να προτιμήσεις τί. Είναι ολόκληρη διαδικασία να πετύχεις ποιότητα, εξυπηρέτηση και φυσικά καλή τιμή. Από το Aromantic δεν φέρνω πια πράγματα γιατί είμαι καλυμμένη με τους άλλους που ανέφερα και επίσης, με τη χρέωση των μεταφορικών μου φαίνεται ότι έρχονταν πιο ακριβά . Ασε που καθυστερούσαν αρκετά. Η συνταγή αυτή τώρα πια έχει διαφοροποιηθεί πολύ, αλλά κι αυτή είναι εξαιρετική και υπέροχη. Θα βάλω σημείωση να φύγουν κάποια υλικά για μεγαλύτερη ευκολία. !!!! Φιλιά και καλή συνέχεια!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΒΑΣΩ, καλησπέρα! Οπως απάντησα και στην Ελένη, η συνταγή αυτή έχει διαφοροποιηθεί πάρα πολύ τώρα πια. Αυτά τα υλικά που ρωτάς, δεν τα χρησιμοποιώ πια. Δεν είδα να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο οπότε τα κατήργησα γιατί τη δουλειά τους την έκαναν και με το παραπάνω τα έλαια, τα ανθόνερα και τα αιθέρια. Μπορείς την ποσότητα των 2 arctic να την προσθέσεις στην αλόη για παράδειγμα και να έχεις 2,5 γρ αλόη βέρα τζελ. Οσον αφορά στο ρόδι, εγώ το έχω αντικαταστήσει με εκχύλισμα centella asiatica σε γλυκερίνη και νερό που φτιάχνω μόνη μου. Μπορείς να κάνεις αυτό ή να βάλεις απλή φυτική γλυκερίνη ή ν'αυξήσεις την αλόη ή κάποιο ανθόνερο. Ούτε το bisabolol είδα να προσθέτει κάτι το ιδιαίτερο. Μπορείς να το παραλείψεις τελείως ή ν'αυξήσεις ακόμα περισσότερο την αλόη. Θα βάλω σημείωση για κάποιες αλλαγές και θα σας είναι πιο εύκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.Ψωνιζω μονο απο τον Ορεστη για τα σαπουνια μου. Θα ηθελα ομως να φτιαξω και κηραλοιφες και γιατι οχι και κρεμες και δεν ξερω τελικα αν τα παραπανω προιοντα ειναι καταλληλα.Εκτος απο το εξωτερικο που αλλου θα βρω καλα λαδια, ανθονερα και κυριως καθαρα αιθερια;Ειμαι σαρανταεξι χρονων αλλα απ' οτι μου λενε ολοι δειχνω 10 με 15 χρονια νεοτερη.Ισως γιατι ειμαι συνεχεια στην τσιτα καθοτι μητηρ πεντε μικρων παιδιων. Χαμος.Ας σοβαρευτουμε . Τι προτεινεις για την ηλικια μου απο ολα αυτα(λαδια ,αιθερια κλπ) Φιλια απο την ομορφη αλλα βροχερη κερκυρα. Βασω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βάσω μου καλησπέρα και χρόνια πολλά για τη γιορτή της μητέρας! Εσύ ειδικά με 5 παιδιά παραγιορτάζεις!!! :)
    Λοιπόν, όσον αφορά τον Ορέστη δεν θα στο συμβούλευα. Ακόμα και για τα σαπούνια σου θα βρεις εξαιρετικές πρώτες ύλες στον Μανή (Manischemicals.gr) και νομίζω στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Και τα αιθέρια του είναι πολύ καλά. Σε όσα έκανα το τεστ έδειξαν συμπεριφορά ανάλογη με του Aromazone. Εχει πάρα πολλά πράγματα και καλή ποιότητα και πολύ καλές τιμές. Πολύ καλή ποιότητα σε έλαια, βούτυρα, αιθέρια κλπ έχει ο Πλάτωνας (www.aroma-eshop.com) αλλά υπόψη ότι είναι πιο ακριβός. Βέβαια έχουν κι αυτοί πολύ καλή εξυπηρέτηση και κάνουν κάποιες καλύτερες τιμές. Για ανθόνερα ή υδροδιαλύματα δεν έχω μείνει ευχαριστημένη από Ελλάδα εκτός αν τα θέλεις για σαπούνια οπότε νομίζω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις από τον Μανή. Για κρέμες αν θέλεις να φτιάξεις θα δώσω μια ενυδατική 24ωρη απλή για μεικτά δέρματα, η οποία θα σε καλύψει αν δεν έχεις ιδιαίτερα θέματα. Καλή συνέχεια και πολλά φιλιά. Αντε να δούμε πότε θα δω την Κέρκυρα από κοντά. :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Βάσω μου, ντρέπομαι που νιώθω κούραση μόνο με τα δύο (βέβαια, εμένα η μικρή μου πιάνεται τουλάχιστον για δύο από μόνη της, αλλά και πάλι). Χαρά στο κουράγιο σου, και να σου ζήσουν!!!!! :)
    Ντενούλα μου, εγώ ένα θα πω: αφήνω στα μαγικά χεράκια σου τις κρεμούλες μου, γιατί δεν το 'χω.... χχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. oταν προαθετω αλοη η κρασι στην κρςμα που φτιαχνω δεν ομογενοποιειταιγιατι?η αλοη ςιναι απο τη γλαστρα μου.τι κανω λαθος?ευχαριστω εκ των προτερων για τηναπαντηση αυγουατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλησπέρα Αυγή,
    συγγνώμη για την καθυστέρηση στην ερώτησή σου αλλά φόρτος μεγάλος αυτό το διάστημα.
    Οταν λες προσθέτεις αλόη και κρασί και δεν ομογενοποιείται τί ακριβώς εννοείς??? Οταν τα προσθέτεις αυτά έχει γίνει η ομογενοποίηση??? Εχει έρθει σε μορφή κρέμας??? Και πρόσθετοντας τα υλικά είναι σαν να ρευστοποιείται ξανά... σαν να "κόβει"???? Αυτό εννοείς???
    Δεύτερον, την αλόη από την γλάστρα την έχεις ρευστοποιήσει στο μπλέντερ ή είναι σε κομμάτι σκληρού ζελέ όπως βγαίνει καθαρίζοντας το πράσινο κομμάτι???
    Και όταν λες κρασί, τί ακριβώς κρασί χρησιμοποιείς??? Ξέρεις ότι τα κρασιά περιέχουν κι άλλα συστατικά εκτός από τον χυμό σταφυλιού έτσι??? Περιέχουν νερό, οινόπνευμα, γλυκερίνη, διάφορα οξέα , ενδεχομένως χρωστικές και άλλα... οπότε καταλαβαίνεις ότι αυτά και μόνον το κάνουν ακατάλληλο για προσθήκη σε κρέμα....
    Αν θέλεις να φτιάξεις μια κρέμα με ό,τι υπάρχει στο ντουλάπι σου το καλύτερο είναι να φτιάξεις μια ... τύπου... κηραλοιφή με μικρής διάκρειας ζωή.....
    Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ τέτοια υλικά γιατί πρώτα απ΄'όλα τα θεωρώ ανεπαρκώς επεξεργασμένα ώστε να είναι απαλλαγμένα από διάφορα μικρόβια ... Ακόμα και την αλόη δεν την χρησιμοποιώ ποτέ από την γλάστρα μου εκτός αν την βάλω εκείνη την ώρα μόνη της πάνω σε πληγή ή κάψιμο ή αν είναι για ενυδάτωση, μόνο σε μορφή μάσκας που χρησιμοποιείται άμεσα με την προσθήκη άλλων υλικών όπως μέλι ή χυμούς/ πολτούς φρούτων ή/και λαχανικών κλπ.....
    Στο σπίτι δεν έχουμε τον εξοπλισμό να αποστειρώνουμε σωστά τις πρώτες ύλες ... Η αλόη που θα κόψεις και θα καθαρίσεις και ενδεχομένως θα πολτοποιήσεις, το πιο πιθανό είναι ότι θα κουβαλάει στοιχεία, μικροοργανισμούς κλπ, π.χ. από τον δίσκο κοπής ... ακόμα και από τον χώρο που βρισκόμαστε ... θα μεταφέρει από τον αέρα διάφορα ... όπως το πιο απλό σωματίδια σκόνης.... Αλλωστε απ'ό,τι ξέρω δεν είναι όλα τα είδη της αλόης κατάλληλα....
    Εχω δοκιμάσει να βάλω αλόη από την γλάστρα μου και μάλιστα την barbadensis αλλά μετά πό λίγες μέρες μου ξέρασε η κρέμα και χάλασε παρά την αποστείρωση των σκευών, παρά τα αντιοξειδωτικά και το συντηρητικό ....
    Γενικά, προσωπικά δεν συμφωνώ με την χρήση τέτοιων υλικών για ντελικάτες κρέμες με κάποια διάρκεια....
    Αυτά είναι καλά για ανάμιξη με βούτυρα κα λάδια μόνο και για ολίγων ημερών ζωή........ Φοβάμαι ότι μετά είναι τελείως ακατάλληλα για χρήση και μπορεί να πάθεις και καμμιά μόλυνση ειδικά αν έχει κάποιος ευαισθησία.....
    Ελπίζω να σε βοήθησα...
    Καλή συνέχεια :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγώ ψωνίζω συχνά στο online φαρμακείο και στο www.qpharmacy.gr/ έχει πάντα ότι κι αν ψάχνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε μια απάντηση αμέσως.

    Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων χρηματοδοτικών λύσεων σε άτομα και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
    * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσο θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο - Προσιτό επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης - Έχετε 99,9% πιθανότητα να λάβετε το δάνειο
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1 - 30 ετών.
    * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Επικοινωνήστε τώρα με την εταιρεία μου, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο γιατί έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp/Telegram: +447903159998

    Διαμεσολαβητές/Σύμβουλοι/Μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πολύ ωραίες κρέμες αυτές, καλύτερα να τα παίρνουμε από κάποιο online φαρμακείο όμως, όπως το https://www.qpharmacy.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή