Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ανοιξε το ντουλαπάκι να χαρεί το δερματάκι!!!

Χεχεχεεεεεεεεε!!!
Τί νομίζετε??? Ετσι θα αφήσω τις πολυαγαπημένες μου κοκόνες???
Αντε πιάστε κορίτσια τα πανιά, πιάστε και τα σφουγγάρια και μετά τίποτα???
Αγάπες μου γλυκειές μην ξεχνάτε ότι μετά το "δούλα" ακολουθεί το "κυρά". Ετσι λοιπόν, αφού καθαρίσατε πατοκόρφως το αρχοντικό σας, πήγατε και μέχρι το ποτάμι (που λέει ο λόγος, το πλυντήριο εννοούμε) να έρθετε να χτυπήσετε τ'ασπρόρουχα πάνω στη πέτρα, ωσάν χταπόδια, να ξασπρίσουν και να λαμποκοπήσουν, πλύνατε και το πιατοβούναλο (μωρέ θα τα πάρω εγώ τα μιας χρήσης που θα μου πάει???), ε, ήρθε η ώρα να μεταμορφωθούμε σε αρχόντισες!!!



Πώς??? Με ό,τι πιο απλό και πιο εύκολο υπάρχει στην κουζίνα μας!!!
Και ξεκινάμε μ'ένα ωραιότατο σκραμπ (scrub) προσώπου αλλά ΚΑΙ σώματος. 2 σε 1!!!
Ανοίξτε τα ντουλάπια σας, βγάλτε τα μέλια και τις ζάχαρες, βγάλτε τα λάδια και τσακίστε την ανθισμένη λεϊμονιά!!!
Πάρτε χαρτί και γράφτε και μη μου πει καμμιά σας ότι της λείπει κάποιο υλικό!!!!

 Σπιτικό scrub απαλότητας και  λάμψης !

1/4 κούπας χυμός λεμονιού
1/2 κούπα μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη (άντε μέχρι καστανή να φτάσω, μη μου ζητήσετε παρακάτω)
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι


* Γενικά, για τα σκραμπ προσώπου προτιμάμε την μαύρη ή καστανή ακατέργαστη ζάχαρη γιατί είναι πιο απαλή για το δέρμα μας ενώ για το σώμα που θέλουμε πιο έντονη απολέπιση (κάτι σα γυαλόχαρτο δηλαδή) είθισται να χρησιμοποιούμε την άσπρη ή ένα συνδυασμό 1/2 άσπρη - 1/2 καστανή.

* Η ζάχαρη είναι γεμάτη από γλυκολικό οξύ (AHA), βοηθά στη μείωση της ακμής, είναι εξαιρετικό καθαριστικό του δέρματος, δίνει φυσική ενυδάτωση και συμβάλλει στη διατήρηση του υγιούς δέρματος.

* Για την ευλογία του ελαιολάδου και του λεμονιού πραγματικά τι θέλετε να σας πω????? Δεν χωράνε τα GB να τα γράψουμε. Οπου και ν'ανοίξετε, βιβλία, ίντερνετ θα διαβάσετε χιλιάδες πράγματα. Αντε λοιπόν, μελέτη..............

Πάμε τώρα να δούμε τι θα τα κάνουμε όλα αυτά.
Voilà!!!
  Στο πυρεξάκι μας αναμιγνύουμε καλά πρώτα το λεμόνι με το λάδι!!!

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι μας να έρθει να γλυκάνει το λαδολέμονο και τέλος τη ζάχαρη μας μέχρι να γίνει κάπως έτσι το παστοκύδωνο!!!


Παίρνουμε μία ποσότητα από το ζαχαρένιο μας κατάπλασμα και απλώνουμε με απαλές κινήσεις σε όλο το  πεντακάθαρο (μην ξεχάσετε να έχετε καθαρίσει προηγουμένως πολύ καλά με γαλάκτωμα καθαρισμού ή/και σαπουνάκι) προσωπάκι μας αποφεύγοντας τη περιοχή των ματιών!!!

* Εδώ το μοντέλο μουλάρωσε και δεν ήθελε να βγει φωτογραφία!!!
Και μη νομίσετε ότι μιλάω για μένα. Χαχαχαχαααααα Επειδή η ποσότητα ήταν καμπόση κατάφερα κι έπεισα ΚΑΙ το έτερον ήμισυ να παστωθεί. Από δω τον είχα, από κει τον είχα "καλέ βάλε να δεις πόσο θα καθαρίσει το πρόσωπο. Αν πεις για το μέτωπο (είναι λίγο μεγάλο λόγω γλομπίασης) θ'αστράψει και θα βροντήσει!!! Τι δεν με πιστεύεις??? Θα έλεγα εγώ ψέμματα στο στεφάνι μου???"  ήρθε και μέλωσε το παλληκάρι. Ασε που του καλάρεσε και μετά δεν ήθελε να ξεπλυθεί..............!!!!! :P *

Με κυκλικές και πολύ ανάλαφρες κινήσεις τρίβουμε για λίγο σε όλο το πρόσωπο και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά!
Ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό και .... να ... το πρόσωπο καθαρό, απαστράπτον και βελουδένιο!!!

Η ποσότητα  αυτή είναι αρκετή και αν δεν έχετε φωνάξει μερικές αρχόντισσες ακόμα μπορείτε να κάνετε πήλινγκ και στο σώμα. 
Είναι αρκετά απαλό και δεν βγαίνει πολύ πηχτό, όπως βλέπετε, κάτι που μου άρεσε ιδιαιτέρως γιατί η αίσθηση στο δέρμα δεν ήταν καθόλου ενοχλητική και άγρια. 
Το υπόλοιπο το φυλάτε σ'ένα βαζάκι και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε 1 φορά τη βδομάδα.



Δεν τελειώνουμε εδώ φυσικά! Τι,  έτσι, μ'ένα σκραμπάκι κι έξω απ'τη πόρτα θα τη βγάλουμε απόψε???
Αν έχετε λίγο ακόμα χρόνο ολόδικό σας, κάντε μια εφόρμηση στη φρουτιέρα για να ψαρέψετε κανένα μηλαράκι και στον κήπο ή το μπαλκόνι σας που σίγουρα θα καμαρώνει κάποια αλόη κι ετοιμάστε το μπλεντεράκι για τρελές μασκοκαταστάσεις!!!
Προκειμένου να έχουμε (ε, κάποια στιγμή χρειάζεται κι αυτό) μια πιο ολοκληρωμένη περιποίηση ας φτιάξουμε γρήγορα - γρήγορα, εύκολα και σχετικά ανέξοδα μια υπέροχη μάσκα για το πρόσωπο.

Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βιταμίνη Α & C καθώς και μηλικό οξύ (ιδιαίτερα τα πράσινα), το οποίο είναι ένα πραγματικό δώρο για το δέρμα μας, αφού αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, χρησιμεύει στη θεραπεία της ακμής και επουλώνει σημάδια από αυτήν, μειώνει τα σημάδια του χρόνου και τις ρυτίδες, προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, καταπραϋνει, μαλακώνει το δέρμα (χρησιμοποιείται και για έντονη ξηροδερμία), σφίγγει τους πόρους, κάνει την επιδερμίδα μας να φαίνεται νεότερη και πιο σφιχτή και μας χαρίζει μια λάμψη υγείας. Αλλωστε μην ξεχνάμε και την λαϊκή ρήση "ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα.....!!!!!

Από την άλλη έχουμε την αλόη που όλοι γνωρίζουμε τη μαγική της δράση (αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική, αντιγηραντική, αντιφλεγμονώδη, επουλωτική ...... μεταξύ πολλών άλλων) για την οποία δεν θα επεκταθώ σ'αυτή την ανάρτηση (έχουμε δρόμο μπροστά μας).

Και ...... μέλι!!!!!!!!!!! Χμμμμμμμμμμμμμμμμ!
Αυτό το νέκταρ των θεών,  το αρχαιότερο γλυκαντικό πάνω στη γη, φυσικό φάρμακο  για αιώνες, αγαπήθηκε και συνεχίζει να αγαπιέται από όλους τους διατροφολόγους, τους διαιτολόγους, τους φυσιο - θεραπευτές (μην το μπερδεύετε με τους φυσικο-θεραπευτές), γεμάτο φυσικά σάκχαρα, βασικές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά χρησιμοποιείται ακόμη και για θεραπεία και πρόληψη από διάφορες ασθένειες.
Η χρήση του στην Αγιουρβεδική ιατρική χρονολογείται εδώ και περίπου 4000 χρόνια. Οταν αναμειγνύεται με βότανα ενισχύει την θεραπευτική τους αξία. 
  • Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βοηθά στην απώλεια βάρους ενεργοποιώντας μια ορμόνη εναντίον της παχυσαρκίας και στην  ρύθμιση του μεταβολισμού.
  • Μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος στους διαβητικούς.
  • Αποκαθιστά και διατηρεί τα επίπεδα του γλυκογόνου στο αίμα γι'αυτό και χρησιμοποιείται από τους αθλητές, από αρχαιοτάτων, μάλιστα, χρόνων. Μειώνει το αίσθημα της κόπωσης, ενεργοποιεί την ενέργεια, αυξάνει τα επίπεδα αντοχής και ενισχύει την απόδοση.
  • Φυσικά, ενισχύει το ανοποιητικό μας σύστημα!!!!
  • Λέγεται ότι θεραπεύει την ανικανότητα όταν αναμιγνύεται με γάλα καθώς επίσης βοηθάει και στην υπογονιμότητα!!! 
  • Απαραίτητο στις μητέρες που θηλάζουν γιατί αντισταθμίζει τις βιταμίνες, τα μεταλλικά άλατα, και τα σάκχαρα που έχουν χάσει, ενώ βοηθάει στην ανακούφιση από τους πόνους περιόδου και στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού (και όχι μόνον).
  • Θεωρείται ως πολύ επιτυχημένη θεραπεία σε νευρολογικές ασθένειες καθώς επίσης και σε περιπτώσεις εθισμού.
  • Βοηθά να μειωθούν οι διαταραχές του ύπνου καθώς και το στρες χάρη στην βιταμίνη Κ που περιέχει. Συστήνεται 1 κ.γ. διαλυμένο σε γάλα πριν τον ύπνο για να κοιμηθείτε γρήγορα και ήρεμα !!!!!!!! Ενώ για το καθημερινό στρες, δοκιμάστε το πρωί νηστικοί 1 κ.γ. μέλι σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό!!!!!! Επίσης, στη θεραπεία πονοκεφάλων και ημικρανιών συστήνεται 1 κ.γ. σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό μόλις αρχίσει η ημικρανία και επανάληψη κάθε μισή ώρα αν είναι απαραίτητο.
  • Βοηθάει στο βρογχικό άσθμα (και αυτό που οφείλεται σε αλλεργία στη γύρη) καθώς φυσικά και στα κρυολογήματα και το βήχα όπου μαλακώνει το λαιμό και τη μόλυνση των αμυγδαλών καθώς σταματά το βήχα λόγω των αντιβιοτικών του ιδιοτήτων.
  • Λόγω του ασβεστίου και του φωσφόρου που περιέχει βοηθά στην πρόληψη της ραχίτιδας στα παιδιά, στη θεραπεία των ρευματισμών και της αρθρίτιδας και βελτιώνει την ανάπτυξη των οστών και των δοντιών. 
  • Βοηθάει στη θεραπεία των ούλων, λοιμώξεων της γλώσσας και τη φθορά των δοντιών.
  • Είναι εύπεπτο και απορροφάται ακόμα και από τα πιο ευαίσθητα στομάχια γι'αυτό και είναι ιδανικό για πεπτικές διαταραχές (ακόμα και για νήπια όπως λέγεται) καθώς και τη ναυτία. Εμποδίζει την δημιουργία ελκών του πεπτικού συστήματος, αυξάνει την δραστηριότητα των εντέρων χωρίς να δημιουργεί ερεθισμό και βοηθάει στην αντιμετώπιση της διάρροιας και της δυσεντερίας.
  • Βοηθάει στη βελτίωση της μνήμης !!!!!!!!!!!! (Φέρτε μου μελίσσια να κολυμπήσω μέσα στο μέλι, φέρτε μου βάζα  να'ρθω να χωθώ σαν τον Γουϊνι κι αφήστε με εκεί μέχρι να γιατρευτώωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!)

Ουυυυυυυυυυυυυυυυυφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ!!!! Μόνο????????               Θέλετε κι άλλο?????
Είπαμε τόσα, θ'αφήναμε το δερματάκι μας απ'έξω??? Ε, πάρτε να'χετε.............!!!!!!!!

Θα ξεκινήσω από κάτι πολύ σημαντικό!!!!
  • Θεραπεία εγκαυμάτων :  δροσίζει, απαλύνει τον πόνο και θεραπεύει τα εγκαύματα χωρίς ν'αφήσει ουλές!!!!!!!!!!
  • Συμβάλλει στην ανακούφιση από τον πόνο αλλά και στην επούλωση των ιστών από κάθε είδους τραυματισμό.
  • Προλαμβάνει και θεραπεύει μολύνσεις και ασθένειες δέρματος καθώς και την ακμή χάρη στις αντιβακτηριακές ιδιότητες του και δράση. 
  • Συμβάλλει στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές UV ακτίνες και στην ανανέωσή του.
  • Συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα και βοηθάει να διατηρείται φρέσκο, απαλό και εξαιρετικά  ενυδατωμένο.
  • Αντιγηραντικό. "Τίγκα" στα αντιοξειδωτικά, μειώνει τις ρυτίδες και επιβραδύνει τη γήρανση της επιδερμίδας.
  • Από την αρχαιότητα, ακόμα,  οι γυναίκες το χρησιμοποιούσαν για ένα δέρμα νεανικό, λείο και λαμπερό!!!!!!!!!!!!
* Ωϊ! Ωϊ!Ωϊ! μανούλα μου.!!!!! Καλέ, μια συνταγή πήγα να δώσω η γυναίκα  και χάθηκα μες την πληροφορία. Ζητώ την κατανόησή σας, όμως, γιατί το χρυσαφένιο μέλι είναι μεγάλη αδυναμία και μαθαίνοντας όλα αυτά τα υπέροχα που κάνει δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ να μην σας τα μεταφέρω.

Ηρθε επιτέλους η στιγμή να πάρετε τα κιτάπια σας και να ...... (πτου) .... γράψετε :

Μάσκα υγείας & λάμψης!
1 μήλο πράσινο (εγώ δεν είχα εύκαιρο και χρησιμοποίησα κόκκινο της Χιονάτης)
2 κ.σ. αλόη τζελ (από το φυτόν κατευθείαν) 
2 κ.γ. μέλι

 
Κόβουμε το μήλο σε τέταρτα και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. 

Εχουμε φιλετάρει το φύλλο αλόης (δείτε Aloe Vera Gel Extraction) και προσθέτουμε στο μπλέντερ το τζελ. Χτυπάμε μετά μανίας και συνεχίζουμε με το μέλι μας μέχρι να πάρουμε ένα ωραιότατο πουρεδάκι!!!
ΤΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΜΜΜΜΜΜ!!!
Απλώνουμε στο πεντακάθαρο μας προσωπάκι και αφήνουμε γύρω στα 20' - 30' ή μέχρι να νοιώσουμε ότι στεγνώνει η μάσκα!
Ξεπλένουμε με χλιαρό γάργαρο νεράκι και αμέσως το γυαλί ηλίου πριν κοιταχτούμε  στον καθρέφτη! 

"Λάμπω
απ’ την χαρά μου.
Λάμπω
όταν σε βλέπω.
Λάμπω
σαν το ήλιο.
Λάμπω
σαν διαμάντι.
Λάμπω, λάμπω."

Τελειώνουμε την ανάδειξη της πανομορφιάς μας με το σέρουμ και την κρεμούλα μας και άντε φτιάξτε κανένα νύχι μετά και κανονίστε για καφέ (ή τσάϊ) με τις φίλες σας. Μη μάθω ότι κάνατε δουλειές μετά από αυτή την κούρα ομορφιάς, καλύτερα μη μου ξαναμιλήσετε!
Εχω, δε, να σας πω, ότι το ιδανικό θα ήταν να έχετε καλέσει άλλες δυο πανώριες να λάμψετε παρέα γιατί η δόση αυτή είναι υπεραρκετή για 3 άτομα. Οπότε, ακόμα καλύτερα, αμέσως μετά,  με τα σινιέ γυαλιά ηλίου σας και οι "3 Χάριτες" να ξαμολυθείτε σε πλατείες, καφέ κλπ θαμπώνοντας τα πλήθη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


* Λόγω του ότι εγώ δεν προέβλεψα για φιλεναδοκατάσταση, πάστωσα και μ'αυτήν, τον κύρη μου και ήρθε και αστραποβόλησε η επιδερμίς μέχρι ψηλά- ψηλά, ξέρετε (κάπου κορυφή κεφαλιού ας πούμε)!!!

Αυτά τα λαμπερά και πανέμορφα για σήμερα και σας αφήνω να χαλαρώσετε και να προετοιμάσετε τη beauté σας !!!




 

6 σχόλια :

  1. Μπράβο Ντένη και ό,τι σκεφτόμουνα ότι έχω πολύ καιρό να χρησιμοποιήσω scrub και γενικά να κάνω μια περιποίηση προσώπου, ήρθε η ανάρτησή σου την κατάλληλη στιγμή. Εύγε!

    Το Κατερινιώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερινιώ μου δώστου να καταλάβει! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, επειδή εγώ δεν το 'χω (όπως θα χεις ήδη καταλάβει από το πώς προσπαθείς να μου θυμίζεις να βάζω τις κρεμούλες μου), θα προτιμήσω να το φάω αυτό το τελευταίο! χαχαα Κι αν έπεισες τον κουμπάρο να κάνει scrub με τη ζαχαρίτσα, λες να υπάρχει ελπίδα να "παίξω" κι εγώ λίγο με τον κουμπάρο σου; Θα κάτσει να τον παστώσω; Πες στον κουμπάρο να το πάρει στο τηλέφωνο να του πει τι ωραία που ήταν!!!! =))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας ξυριστεί πρώτα με το σαπούνι που του έδωσα και κάτι θα κάνουμε για το σκραμπ και τη μάσκα. Θα τον ζαλίσω με το αρωματοπεύκο να μην καταλαβαίνει τί τον βρήκε!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!! Κάπως έτσι τα κάνω και εγώ μόνο που δεν ήξερα για το πράσινο μήλο..Εντάξει το μελάκι θαυματουργό τι να λέμε..Υπάρχει τίποτα σε αντρικό after shavε;;; Θέλω να καταργήσω τα του εμπορίου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το scrub το κάνω και εγώ με καστανή ζάχαρη και μου αρέσει να τρίβω και λίγη φλούδα από λεμόνι και πορτοκάλι μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή