Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Φιλική Δημιουργία……………………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τί χαρά, τί ευτυχία!!!!!!


Τα τελευταία δύο (2) χρόνια, τόσο δύσκολα από μία άποψη αλλά και τόσο σπουδαία από πολλές άλλες απόψεις , με έφεραν κοντά  σε ανθρώπους υπέροχους, σκεπτόμενους, δυνατούς και δυναμικούς, ανθρώπους με απέραντη γλυκύτητα και καλοσύνη, με αγάπη για τη φύση, την αλήθεια, τη γνώση, με αγάπη για τη δημιουργία και τη χαρά της προσφοράς σε οποιαδήποτε μορφή. 
Ανθρώπους που κέρδισαν την εκτίμηση, τον σεβασμό και την αγάπη μου με το να είναι αυτοί που είναι!!!!!! Αρκετούς τους γνώρισα από κοντά, άλλους όχι ακόμα αλλά, ελπίζω και εύχομαι να έρθει γρήγορα η στιγμή. Μέχρι τότε ξέρω ότι υπάρχουν και χαμογελώ ενώ αισθάνομαι τη ζεστασιά να φωτίζει την καρδιά μου με κάθε τους λέξη, με κάθε τους σχόλιο ............................
Μέσα από πολύ πόνο και δυσκολίες, και αφού κατάφερα να τινάξω από πάνω μου και από μέσα μου τις περισσότερες καταστάσεις και "ανθρώπους" που με αλλοτρίωναν, με γερνούσαν, με πίεζαν και με απομάκρυναν από τη ζωή μου και τους εσωτερικούς μου στόχους, μπορώ να πω ότι είμαι ευλογημένη και απόλυτα ευγνώμων, που αναπνέω τον αέρα της δικής μου ψυχής, των δικών μου επιλογών, των δικών μου στόχων, αναγκών και επιθυμιών. Χαίρομαι την επαφή με ανθρώπους πραγματικά ενδιαφέροντες , αγωνιστές, ανθρώπους που έχεις τόσα πράγματα, τόσες ιστορίες και όμορφα συναισθήματα να μοιραστείς, έχεις ένα χέρι, μια αγκαλιά, ένα ζεστό και ειλικρινές βλέμμα, ένα τρυφερό δάκρυ και ένα αληθινό, φωτεινό χαμόγελο ν'αγγίξει την ψυχή σου.
 
Και, Ω!!!!! του θαύματος, όλοι αυτοί οι φίλοι, οι τόσο πολύτιμοι για μένα, ξετυλίγουν με τον καιρό τα διάφορα και διαφορετικά ταλέντα τους και με εκπλήσσουν τόσο μα τόσο ευχάριστα με τις υπέροχες δημιουργίες τους. Αλλοι γράφουν, άλλοι μαγειρεύουν, άλλοι ζωγραφίζουν, άλλοι κατασκευάζουν, άλλοι πλέκουν και κεντούν ............ όλοι κάτι δημιουργούν!!! 
Και όλα μα όλα είναι υπέροχα γιατί σε όλα αυτά βάζουν ένα μεγάλο κομμάτι από την ψυχή τους και  παντρεύουν τη φαντασία και τη γνώση με την αγάπη τους.
Αποφάσισα, λοιπόν, από αυτό εδώ το σπιτικό, να σας παρουσιάζω σιγά σιγά τις αγαπημένες φίλες και φίλους και τις δημιουργίες τους. Ο,τι καλό πρέπει να το παρουσιάζουμε και να το γνωστοποιούμε σε όσους περισσότερους μπορούμε. Αυτό πιστεύω και αυτό σκοπεύω να κάνω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Θα ξεκινήσω με δύο φίλες εξαιρετικές πολυπράγμονες και πολυτάλαντες και θα σας παρουσιάσω μόνο τα δώρα που μου έστειλαν γιατί δεν έχω φωτογραφίες από άλλες τους δημιουργίες. 
Καταρχάς, θα ήθελα να σας παρουσιάσω τα υπέροχα κουτιά με ντεκουπάζ της καλής μου Ασπας (σε περιμένω από κοντά). 
Η γλυκειά Ασπα έστειλε, πριν από κάτι μήνες βέβαια, δυο πανέμορφα ξύλινα κουτιά που είχε φτιάξει με πολύ αγάπη για την Πέγκυ (γνωστή και ως κουμπάρα, δασκάλα, healerara, λατρεμένη και πολλά άλλα) και για μένα. 
* Μας έχετε πετύχει  να προσπαθούμε να μοιράσουμε μεταξύ μας πράγματα??????? Ααα!!!! Χάνετε!!! Αυτές οι στιγμές (ώρες, μέρες θα έλεγα καλύτερα) είναι μοναδικές!!!!!!!! Είναι να έχεις πάρει το long drink σου και να κάθεσαι αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα. Για καλό και για κακό βάλε και κανένα σκαμπουδάκι κάτω από τα πόδια γιατί θα κάνεις φλεβίτιδα περιμένοντας και καλύτερα μην βάλεις και πολύ αλκοόλ στο ποτό. Σε βλέπω στους ανώνυμους αλκοολικούς μέχρι να τελειώσουμε. *
Αρχίσαμε λοιπόν, ως συνήθως, τις ευγένειες (αυτή η άτιμη η γαλαζοαίματη ανατροφή μας) :
- ..... Αχχχχχχχχχ!!!! μα τί όμορφα που είναι και τα δυό! Κράτησε όποιο θέλεις, δεν με πειράζει........ 
- ..... Μα τί λες τώρα???? Οχι, εσύ να διαλέξεις πρώτη!!! Και μένα μ'αρέσουν και τα δυό πολύ .......
- ..... Οχι, βρε παιδί μου, διάλεξε εσύ, σε παρακαλώ ..........
-....... Αποκλείεται, σου λέω!!!! Πες ποιό θέλεις???!!!!! ..........
και άλλες τέτοιες γαλαντοματιές, τσαχπινιές και ρεβεράντζες. Ποιά θα σπάσει πρώτη ή ποιά θα σπάσει πρώτη τα νεύρα της άλλης και όλων των υπολοίπων που, Ω! της ατυχίας τους,  βρίσκονται μπροστά και παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την ταινία μυστηρίου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εν τω μεταξύ, και τα δύο κουτιά ήταν σπίτι μου και πήγαιναν κι έρχονταν οι φωτό στο φέϊσμπουκ να διαλέξει η συντρόφισσα. Αμ, δεεεεεεεεεεεεεεεεεε, εις μάτην!!!
Στο τέλος, δεν άντεξα και επιστράτευσα το υπέροχο και πάμπολο μυαλό μου (μετριοφροσύνη λέγεται αυτό .........) και ως θηλυκός Σολομών  βρήκα τη λύση!!!!!!!!!!!!!!
Η απόφαση ελήφθη με δημοκρατικές και συνοπτικές διαδικασίες από τον νεαρό γόνο. 

- Ποιό κουτάκι σ'αρέσει αγάπη μου για τη νονά?????
- Αυτό!!!!!!!!!!!!!!! (είπε ο πρίγκηψ δείχνοντας αποφασιστικά το καφέ κουτί, κάτι για το οποίο ήμουν σίγουρη ότι θα προτιμούσε η ...... νονούκα)

 Αυτό το λάδι στη βάφτιση ήταν αγνό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας, ειδική παραγγελιά και έπιασε τόσο καλά???? Τί να πω???? Αγνωσται αι αλχημείαι της μαγισονονάς!!!!!!!!!!!!!!!! 

Ανακοινωθέντων των αποτελεσμάτων μου ήρθε η απάντηση της κομπάρας :

- Το μωρό μου (ξέρετε, μ'αυτό το ζαχαρομελένιο ύφος που σου κολλάει το ακουστικό στο χέρι). Ηξερα εγώ παιδί μου τί λάδωνα!!!!!!! Αλλωστε αυτό πάει πιο πολύ στο δικό μου σπίτι!!!!!!!

Και γιατί μανδάμ με σκάσατε 2 εβδομάδες και δεν το λέγατε από την αρχή παρά παίζαμε το μονόπρακτο με βικτωριανούς υπότιτλους?????????????????????????????????
Τέλος πάντων, η αλήθεια είναι ότι και τα δυό είναι πανέμορφα και ήταν πολύ δύσκολο ν'αποφασίσουμε κι οι δυό ποιό να πάρουμε!!!!!! 
Δείτε και μόνοι σας και κρίνετέ μας επιεικώς!!!!!! 
 
Τα δυό μαζί αγκαλιά κι αγαπημένα!!!
Της κουμπάρας (εν τέλει!!!!!!!!!)
Της υποφαινομένης (ξανά - εν τέλει!!!)


Ασπα μου γλυκειά, σ'ευχαριστώ για το υπέροχο δώρο σου!!!! Περιμένουμε τα νέα σου!!!

Επόμενη αγαπημένη φίλη, γλυκειά και ανήσυχη. Η Στέλλα, η ζουζουνομαμούνα από τη Θεσσαλονίκη, με τις άπειρες γνώσεις πάνω στα βότανα και το σύνδρομο του «ακάθιστου». Δυναμική και δραστήρια, αγωνίστρια σωστή, πάντα κάτι ψάχνει, πάντα κάτι βρίσκει, το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν κάθεται άπραγη ούτε ήσυχη (εξ’ου και το ζουζουνομαμούνα). Εξαιρετική στο πλέξιμο και στο κέντημα, μ’έβαλε προς στιγμή στην περιπέτεια να ξαναπιάσω τις βελόνες μου (Α,ρε νιάτα!!!). 
* Κααααααααααααααααααλά! Ονειρο ήταν και πάει, αν και μάλλον θα χρειαστεί να επανέλθω για λίγο μέσα σε όοοοοοοοοοοοολα τ’άλλα γιατί έχω υποσχεθεί στο παλληκάρι μου κασκόλ κόκκινο για το χειμώνα!!! Μη σου πω ότι τον κόβω έτοιμο να μου ζητήσει και το κασκόλ του Χάρρυ Πόττερ!!!*
Ας επανέλθουμε όμως στη φίλη Στέλλα. Της οποίας, μια χαρά πιάνουν τα χεράκια σε διάφορα μόνο μη μου τη ζορίσετε στα θέματα τεχνολογίας. Αν και……………. οφείλω να ομολογήσω ότι με έχει καταπλήξει κι εκεί!!!!  Εδώ και μερικούς μήνες από εκεί που απλά περιδιάβαινε στον κυβερνοχώρο, αλλά ένα μήνυμα χλωμό ήταν να στείλει, ξαφνικά, να τα σχόλια βροχή, να ο λογαριασμός στο φέϊς, να οι κοινοποιήσεις και οι περιγραφές!!! Γι'αυτό σας λέω, είναι να μην της μπει κάτι στο μυαλό.................... Ετελείωσε, αγαπητέ μου, ετελείωσε!!!!!!!!
Ενα θεματάκι έχουμε ακόμα να λύσουμε (εύχομαι οσονούπω). Να φωτογραφίζει όλα αυτά τα πανέμορφα που φτιάχνει, να περνάει στον υπολογιστή τις φωτογραφίες και ..... να τις στέλνει με το πάτημα ενός κουμπιού............................
Μέχρι τότε θα αρκεστείτε στις 2-3 φωτογραφίες που έβγαλα εγώ από τα καλούδια που έφτασαν στα χέρια μου. Δυστυχώς, όμως, θα στερηθούμε κι εσείς κι εγώ τα μωρουδίστικα (μέχρι και παπουτσάκια έφτιαξε η χρυσοχέρα) που μου περιέγραφε από το τηλέφωνο και μου έτρεχαν τα σάλια και όλα τα άλλα που δημιουργεί κατά καιρούς.
Το υπέροχο χουχουλένιο κασκόλ - εσάρπα (δικό μου, κατάδικό μου)

Η πανέμορφη πετσέτα (γαλάζια φυσικά) του υιού του μονογενούς






Αυτά ήταν για την ώρα (την προκεχωρημένη είναι αλήθεια) και άλλη φωτογραφία δεν έχω. Θα έχω όμως εν καιρώ. Πού θα μου πάει δεν θα ξανακατέβει στην Αθήνα, το αστέρι μας?????  Θα γίνει της ……. «Καλλιόπης ή Calliope» (όπως είναι γνωστή στο εξωτερικό).

Στέλλα μου γλυκειά, σ’ευχαριστούμε (κι εγώ και ο υιός) ακόμα μια φορά για τα όμορφα δώρα σου!!!!! Αναμένουμε τη συνέχεια!!!!!!


Κορίτσια μου γλυκά κι αγαπημένα, ανυπομονώ να παρουσιάσω νέες φωτογραφίες από νέες δημιουργίες. Ακόμα περισσότερο, όμως,  ανυπομονώ να σμίξουμε από κοντά!!! Μέχρι τότε, σας στέλνω ένα μεγάλο φωτεινό χαμόγελο και μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά!!!!!!!!!!

 Και μην ξεχνάτε..............................................!!!!!!!!!


3 σχόλια :

  1. Ντενακη μου σε ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια ειναι μεγαλη τιμη για μενα που αναρτησες δημιουργιες μου με συγκινησες κοριτσι μου πολυ!!!!!!!! Οταν ερθει ο γιος μου θα μου δειξει πως να ανεβαζω φωτογραφιες.μεχρι τοτε ομως εγω θα τελειωσω την καζακα μου και το δικο σου poncho!!!!!!!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ[ξερεις εσυ] Φιλακια Στελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. HURRAY! HURRAY! HURRAYYYYYYYYY! Τ'ακούσατε αυτό??? Πόντσο, πόντσο, πόντσο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τρελλαίνομαι για πόντσος!!!! Στελλάκι μου γλυκό κι αγαπημένο. Περιμένω νέες φωτογραφίες (καλά, το πόντσο θα φωτογραφηθεί και θα αναρτηθεί άμεσα με την παραλαβή του). Εγώ σ'ευχαριστώ για την καλοσύνη και την αγάπη σου και ανυπομονώ να ξανασμίξουμε!!!!!!!! :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντενούλα μου τώρα είδα την ανάρτησή σου (κάλλιο αργά παρά ποτέ).Απειρα ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια και την όπως πάντα γλαφυρή περιγραφή σου!!!!!!Φιλιά με ΑΓΑΠΗ!!!! ΑΣΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή